Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Tesekkurler...

Serter

Yeni Üye
Merhaba. Forumu 1haftadir takip ediyorum.Üye olmak bugüne kismetmis. Öncelikle sayenizde 5 yıllık ölüm fanusunun 3de 1 kadarki "yaşama ortamı" esaretine son verdiğimiz için tosbik ve kendim adına sonsuz teşekkür ediyorum. 4 buçuk yıl önce bir aile dostuna tatilden dönene kadar bakması icin emanet edip sonra da hiç geri alma ihtiyacı hissetmemiştim. Taaki 1 hafta önce tesadüfen forumumuzu ziyaret edene kadar. yaptığımız ve güvendiğimiz petshopcularin ne kadar yanlış olduğunu ozaman anladım. 3 gece uyuyamadim. Ve kısitli maddi imkanlarimla resumlerdeki yaşama alanını yaptım. Daha eksiklerimiz cok en başta kum ve yem çeşitleri. Maalesef Rizede 2 çeşit yem var. Onlarda biri "abi poset yemmi vereyim" digeride "abi bu kutu kalitelidir en iyisi" olan rotifish premium yemi. Bu eksikleride giderdikten sonra tosbik cok daha mutlu olacak saynizde. İyiki varsınız.
mailto:/2lk5r8p.jpg
mailto:/2cxf6ts.jpg
mailto:/9bdn51.jpg
mailto:/ofxf0h.jpg
mailto:/2cf5a11.jpg

Ya kusura bakmayın, konuya resim eklemek için düzenleyeyim derken hepten çorba ettuk. Bi zahmet mod arkadaşlar benim beceremediğimi yaparsanız sevinirim. :$

Telefondan gırıyorm fazla detaylı ınceleyemedım ama bu ıc fıltre baska bır uyarı yoksa tamamen suyun ıcınde olmalı dıye blıyorm :)

O kaplumbağa 4,5 yasında mı şimdi, elnizden geldiğince güzel bir yaşam alanı oluşturmuşsunuz tebrik ederim. Yemi internetten alırsınız problem olmaz.

Aslında 5 yaşında sadece 4,5 senedir ben bakmiyordum ona. Yasina neden sasirdiniz bi sorunumu görünüyor acaba? Merak ettim simdi, bu arada lambayı yakali 2 saat oldu, hemen kuru alana koştu hergele, sanırım rahat ediyor yavaş yavaş

Bence sizin verdiğiniz kaplumbaga ölmüş ve verdiğiniz kişi yeni bir tane alıp size vermiş.

Eger gerçekten 4.5 yaşında ise yaşına göre aşırı küçük kalmış. Benimki 1 yaşında değil ama 8 9 cm oldu.

Yada fotoğraflar yanıltıyor ?

Cvp: RE: Tesekkurler...

ShaF_cK' Alıntı:
Telefondan gırıyorm fazla detaylı ınceleyemedım ama bu ıc fıltre baska bır uyarı yoksa tamamen suyun ıcınde olmalı dıye blıyorm :)
Filtreyi bende suya tam sokmak istiyorum ama hem petshopcu orayı geçmesin dedi ( gerçi pek güvenmiyorum bişeden anladigi yok, silis kum varmi dedim "ooo abi o hayvana kum olmaz bu renkli taşlardan koyacan dedi" bunu diyen adamın filtre tavsiyesine güvenilmez ama tosbik onun altında bagasini yikiyo diyo degismedim. Doğrusu içe tam sokmak mi acaba? Bide resimlerde 100w isitici var. Onuda tammı sokmaliyim acaba?

Yaa ışığı cok sevdi bu. 3 gündür kurualana hiç cikmuyodu, bugün halojen isitici lamba taktım simdi suya girmiyo :)

Himura Kenshin' Alıntı:
Bence sizin verdiğiniz kaplumbaga ölmüş ve verdiğiniz kişi yeni bir tane alıp size vermiş.

Eger gerçekten 4.5 yaşında ise yaşına göre aşırı küçük kalmış. Benimki 1 yaşında değil ama 8 9 cm oldu.

Yada fotoğraflar yanıltıyor ?
Yok emanet ettiğim kişi kaynanam, öyleki evlerimiz altli üstlü, tosbikin aynı olduğuna eminim, ayrıca dediğim gibi 5 senedir bilincsizlik yuzunden 20cm. Çapındaki kapta 1 cm. Suyun içinde ve 2 günde bir 1 adet atıcı yemle yaşadı, kabuk boyunu suan olcemem beyefendi gunesleniyo lambanın altında. Müsait bi zamanda ölçüp yazarım.

Cok sukurforum sayesinde kötü günleri geride birakacagiz...

Şelale aparatı batırılmaz bir şelale görüntüsü verdiği için ismi öyle ya. Eğer aynısı olduğuna eminseniz kaplumbağa aşırı küçük kalmış doğru beslenmeyle ve şartlarla 15-20 santim olabililiyorlar dişiyse daha da fazla olur ama dediğiniz şartlarda boyle olması çok da tuhaf değil. Şimdiye kadar hayatta olması tuhaf bir şey.

Cvp: RE: Tesekkurler...

enes1907' Alıntı:
Şelale aparatı batırılmaz bir şelale görüntüsü verdiği için ismi öyle ya. Eğer aynısı olduğuna eminseniz kaplumbağa aşırı küçük kalmış doğru beslenmeyle ve şartlarla 15-20 santim olabililiyorlar dişiyse daha da fazla olur ama dediğiniz şartlarda boyle olması çok da tuhaf değil. Şimdiye kadar hayatta olması tuhaf bir şey.

beni en cok üzen de bu oldu ışte. Forumu takip etmeye başladıktan sonra nasil olduda azimle hayatta kaldi diye hayret ettim ve daha cok vicdan azAbi cektim. Onun icin bundan sonra elimden gelen en iyi imkanlari kullanacagim. Ya bu arada yaklaşık yarım saatir lambanın altından ayrılmıyor. Acaba zararı olurmu lambayı ne kadar açık tutmaliyim? Yanacak gibi hissediyorum çünkü 50w lamba ve elimle bakınca cok isitiyor gibi hissediyorum

Cvp: Tesekkurler...

foruma hoş geldin serter. işin neresinden dönsen kardır deyip. bilinçli hareket ettiğin için tebrik ederim. yalnız akvaryum ufak derinlik iyi lakin gelişme açısından bolca yüzmesi gerek bu da boyca uzun bir akvaryuma ihtiyaç gerektirir.

iç filtre tamamen su içinde olmalı. soğutma için bu gerekli. hem su içine hem de köşeye almalısın. evde derece varsa kuru alana hayvanı simüle etmek için kibrit kutusu koyup üstüne dereceyi yatır. 31-32 derece kuru alan ısısı için uygun olandır. fazlası hayvanı yakar. hayvan küçük olduğuna göre metabolizmasını canlandırıp büyümesini hızlandırmak için su ısısı 27-28 derece bandında olsun. sonbahara girmeden akvaryumu yenilemek gerek. yemler konusunda önereceğim site bu. açık poşette yem alma. şimdilik alacağın yemler sera raffy P, tetra reptomin, sera raffy I gammarus. silis kum alman da iyi olur.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=13104&ad=vitasand-dogal-silis-akvaryum-kumu-800-gr-0-7-mm

Hosbulduk cem.Dediğim gibi siteyi 1 haftadır takip ediyorum, su ısısını zaten 27,6 falan sabitledim. Evde eski tip derece yok sadece kulaktan ateş ölçen ve ucu metal olan pilli elektronik derece var. Bunlardan biriyle kuru alan ısısını doğru alma ihtimalim varmi acaba?

ne derece net bilgi olur bilmem ama kibrit kutusu üzerine metal para koyup 20 dakika kadar bekletip sonra bu dereceyi üzerine tutarak ölçebilirsin. derecenin ucunu koysan ısı dijital bölüme zarar verebilir. ama bununla da anlık olarak 5 dakikada bir ısıyıo ölçüp orta karar bir yol bulabilirsin.

Benim dediğim olayı Cem abi acıklamıs :) bunun yanında diğer sorunuz ısıtıcı ıle ılgılı olan eğer ısıtıcınızın kablo cıkan yerıne yanı plastık tarafına doğru minimum water dıyerekten bır yazı bır sevıye gostergesı varsa bu tıp ısıtıcılar su ıcıne tam batırılmaz.

İçinde de olabilr dısında da ben ısıtıcıyı yan cevırdım selaleyıde ustten gelıcek seklde su ıcınde kalıyor. Aynı odada oldugu ıcın cok ses yapmasını engellıyor su ıcınde olması :)

Vay be. Eğer gerçekten 5 yaşında ise kaplumbağa yaşama isteği gerçekten eşsiz olmalı..

İsiticimda herhangi bir yazı yok, bu şekilde durmasının bi sakıncası varmi? Aynı şekilde filtreyi de suya gömmek mecburimi çünkü bu şekilde uyurken bile şelalenin altında uyuyo, sanırım hoşuna gidiyo. kuru alan ısısını 5dk. Arayla 2 kere baktim ilkinde 31,3 ikincide 31,1 geldi sanırım ben elimi lambaya cok yaklastiedim diye cok sıcak olduğunu düşündüm. Zira lamba ile kuru alan arasında 21-22 cm. Var. Cem'in dediği şekilde para yöntemiyle ölçtüm sanirsam sorun yok. Ama aşağı yukari 2 saate yakın oldu kuru alandan ayrılmıyor, normal mi bu?

Ya bide arkadaşlar kuru alan isitici lambayı sürekli 24 saat acikmi bırakayım. (50w günışığı halojen lamba)

ısıtıcının konumu ve su seviyesi iyi yalnız özellikle dikkat etmen gereken su buharlaşmaya bağlı olarak azalabilir. bu seviyeyi korumak için su eklemelerin olacak. ısıtıcı çalışırken hava almamalı yoksa camı patlar. bu sebeple akvaryumla ilgili işlemlerde fişini çekmeyi unutma.

hayvan ufak enerjisini çoğunlukla gelişmeye harcadığı için kendini ısıtıp kendine gelmesi gerek. normalde de 2 saat civarı dururlar. bunda sorun yok. kuru alanda ısınma yosun, mantar gibi kabuğa bağlanacak kültürleri önleyeceği gibi üst plaka değişimlerinde de etkilidir. şimdi yaz dönemine girdik. gündüz 12 saat açık kalabilir. bu sabah 07:00 akşam 19:00 gibi veya 08:00-20:00 aralığında olabilir. bundan sonrası için dışardan gece prize takılan bir lamba kullanabilirsin. maksat hayvan akvaryum içinde gezinebilecek kadar akvaryumu görsün. gece 21:30-22:00 gibi kaparsın. pencereden sokak lambası ışığı geliyorsa o, yoksa loş ışık veren bir gece lambası yakıp uyumasını sağlarsın. zamanlayıcı alırsan lamba açkapa derdinden kurtulursun. otomatik açılır kapanır.

iç filtreyi su içine 2 cm kadar batır öyle olsun ki hayvan üstüne çıktığında gövde su içinde burun su dışında uyuyabilsin. böylece gece su ısısından faydalanıp üşümez.

Normal tabi benim miniklerde boyle, gece kontrol eder misiniz kuru alanda mi uyuyor ozaman ekstra bir lamba daha gerekecek, UV de bu hayvanlar icin cok onemlidir (UV lambayi 10:00-14:00 arasi yakarsiniz)
mailto:/evcil-hayvan/exo-terra-reptile-uvb100-compact-25w-5-0-uvb-114675148
Selale aparatinin suya sokulmasi mumkundur yanliz dezavantaji su disarisinda oldugunda suya oksijende verir su icinde olacaksa ic filtreden hava vermek iyi olacaktir, ic filtre tamamen su icinde olmalidir yoksa motor yanar ayrica su isisi da 35 dereceyi gecmemelidir
Isiticinizin derecesi olmadigi icin suyu derceyle kontrol ettiniz sanirim, sonraki akvaryuma gecerken ayarlanabilir bir isitici secmeniz cok daha iyi olacaktir

Bende de 1 adet boyle derecesiz isitici var o tam suya batiyor ornegin kutusuna bakin completely submersible falan yaziyorsa tamda batirabilirsiniz

Buarada diger konuda yazdiklariniza istinaden bu hayvanlar zaten sicaklarsa suya iner sikinti olmaz, zamanlayici alip lambalari baglarsaniz buyuk dertten kurtulursunuz

Geri