tetra 1200 dış filtremin temizleme sonrasında kapağını taktığımda oluk gibi su akmaya başladı. contayı çıkarıp temizleme, vazelin vs her türlü şeyi denediğim halde çözüm bulamadım. Kapak ve sepetleri 180 derece çevirip taktım olmadı, sonra kafa contası siparişi verdim. çin üretimi tetra marka şeffaf silikon conta geldiğinde karşılaştırdım. orjinal ile bu yeni conta arasında nerdeyse 1 mm çap farkı var. yeni olan daha kalın. yenisini taktım ve tek hamlede kapak yerine oturdu. su kaçırma problemi çözüldü. eski contaya baktığımda bir aşınma gözükmüyor ama çap olarak ince ve eski olması sebebiyle yalıtkınlaşmış ve (3 senelik) su kaçağına yol açmış. kargo ücretiyle 30 tl'ye yakın tutuyor pahalı gelebilir ama yeni bir filtre almaktan çok çok ucuz.
ben pasifikpet'ten aldım yanında silicon sıvısı da geliyor ama kullanma ihtiyacı duymadım. direk gittigidiyordan alırsanız işlemler yüzünden kargo bir gün geç geliyor. ama pasifikpet gayet güzel çalışıyor mesajlarıma aynı gün geri dönüyorlar.
filtre temizleme konusunda dikkat edeceğiniz bir hususta kapak ve sepetleri hangi şekilde çıkardıysanız yine aynı şekilde takmanız
ben pasifikpet'ten aldım yanında silicon sıvısı da geliyor ama kullanma ihtiyacı duymadım. direk gittigidiyordan alırsanız işlemler yüzünden kargo bir gün geç geliyor. ama pasifikpet gayet güzel çalışıyor mesajlarıma aynı gün geri dönüyorlar.
filtre temizleme konusunda dikkat edeceğiniz bir hususta kapak ve sepetleri hangi şekilde çıkardıysanız yine aynı şekilde takmanız