Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

tetra ex 1200

SfBayyurt

Taç 5 Üye
Merhabalar herkese..
Akvaryumda kullanmak üzere 3-4 ay önce aldığım dış filtreyi dolap yaptırmadan kullnılmaz diye bekletiyorum kenarda.Tetra ex 1200 model.
Dolap yaptırana kadar akvaryum yerdeyken kullanılmaz mı arkadaşlar ? Daha sağlıklı olsun diye bi an önce kullanmak istiyoru m iç filtrede içim rahat değil..

Kullanabilirsin ama biraz debi yüksek çalışacaktır.

Asgari olanı anlayamadım yani benim akvaryum yerde duruyor motor da yerde olacak 80 cm diyor 1200 model için?Kurulumu yaparken dikkat etmem gereken neler var hatırlatacağınız ayrıca bilmek isterim.Teşekkürler arkadaşlar

Cvp: tetra ex 1200

ben yerde kullanıyorum sıkıntı yok su seviyesi ile filtreye giriş olan kısımı hizalamaya bak, ayriyetten başta ki pompalama kısmı biraz uğraştırabilir haberin olsun

Kullanılabilir fakat şöyle bir sorunla karşılaşabilirsin.. Filtre aşırı ses yapıp basınçtan mıdır bilmiyorum olduğu yerde düşebiliyor ki tetra'dan bahsediyoruz anında su kaçırabilir böyle problemlere dikkat etmek lazım

şimdi yazayım benim filtre tetra değil yalnız ecco pro veya jbl de denedim ikiside çalışıyor seviyeler aynı iken

Kubilay sen havayı boşaltmak için hafif sağa sola eğmiyor musun.

Abi eğiyorumda hani benim quik vardı ya ilk kullandığım acemilik zamanımda onun havasını aldım salladım sağa sola herneyse tabi bilmiyordum aşagıda olacağını aynı seviyeye koymuşum sabaha karsı düşme sesiyle uyandım allahtan patlama falan olmadı..

Akvaryumun durduğu mobilyaya koymuştum o zaman, Yere düşmüş filtre mobilyadan. Kenarda falanda değildi..

auhauhauhauhauha filtre yürümüş  :D iyiymiş, ben elektrik kesilirse tekrar başlamama durumundan korkuyordum da gecen kesildi kendi kendine tekrar başlayabildi içimi rahatlattı vala

yalnız böle kullanımdan dolayı  sesli çalışabilir filtre ve baya hava yapıyor sanki

Çalışmada sorun olmaz. Buradaki tek sorun su veren kısım aynı hizada olduğu için motor yükseğe doğru çıkarken gördüğü direnç yada basınçtan muaf olacağı için hızlı su atımı yapmaya çalışacaktır. Fakat su emiş tarafıda aynı hizada olduğu için, filtreden yukarıdaki akvaryumda hortumdan yerçekimi etkisi ile gelecek suyun etkisi olmadığından yük motora binecek ve suyu çekmeye çalışacaktır.

Yazı biraz karışık oldu ama işin mantığı böyle.

Elektrik kesintilerinde en garantili şey güç kaynağı kullanmak. Kullanılan ekipmana göre kısa bir süre daha çalışmaya devam ediyor. Uzun süreli kesintilere çare değil ama akım dalgalanmalarında ekipmanın hasar görmesini önlüyor.

Cem abi ups yi sadece 11 W bir dış filtreye bağlasak 3-4 saat götürmez mi ? Bide böyle birşey için kaç kva ups lazım ?

nick burns' Alıntı:
auhauhauhauhauha filtre yürümüş  :D iyiymiş, ben elektrik kesilirse tekrar başlamama durumundan korkuyordum da gecen kesildi kendi kendine tekrar başlayabildi içimi rahatlattı vala

yalnız böle kullanımdan dolayı  sesli çalışabilir filtre ve baya hava yapıyor sanki

Patlasaydı parkeleri kaldırdığımda ben ona fena yürüyecektım :D

vala baya bi hava yapıyor filtre sonrada onu atmaya çalışıyor bu da yer çekimi kaynaklı oluyor emiş tarafında akvaryumu aşamıyor su hava hortumun  o kısımı ve filtre arasında birikiyor, elektrik gelince dediğiniz gibi motora yük bindirerek başlayıp o havayı atıyor, ha bu ne yapıyor milin ve pervanenin ömründen yiyor

akım dalgalanmalarından etkilencek kadar hassas değilmiş bu tarz aletler, uzun kesintilerde arada bir devir daim için kullanılabilir tabi geçen 1 saat kadar kesildi 20 dakika da bir pompalayarak yapmak zorunda kaldım devir daimi

öle saatler götürsün diyorsan jeneratör bağlaman gerekebilir :D

Büyük güç kaynakları ebatlarına göre değişkenlik gösterir ama bizim her ekipman için kullandığımız 600-650 VA olan o da akü yeni ise 15 dakika kadar götürür. Zamanla bu süre azalır ve akü bittiğinde sıfırlar. Bu arada akü fiyatları kalitesine göre30-50 tl arası değişiyor

sistem yedeği bence budur  :D
ana makina 10,500 kw> yedeği 1,800kw> yedeği 600kw*3>emg yedeği 300kw ayrıca kritik ekipman için 20 küsür dev jel akü  :D

Daha filtrenin kutusunu açıp da kullanma kılavuzuna bakmadığım için şu yazdıklarınızdan hiç bişey anlamadım yabancı terimler..Kurulumu yapmaya çalışayım sorarım olmazsa anlamadıklarımı..Mobilya olunca bu bahsettiğiniz sorunlar ortadan kalkar mı peki?Eğer en temizi mobilyayı yaptırmak olacaksa ben süreci hızlandırayım daha mı iyi olur ne dersiniz??

ben 2-2.5 aydır mobilyasız kullanıyorum başka filtreyi ama bu şekilde kullanmak motora ekstra yük bindirir ve bunun sonucunda mili kırabilirsin bunu bil ona göre kullan

Geri