Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Tetra tec ex600 hava alma pompası sıkışması

Cagatay

Bronz 3 Üye
Arkadaşlar pompa sıkıştı ne yapmam gerekiyor yukarı atması için ?

Cvp: Tetra tec ex600 hava alma pompası sıkışması

Filtreyi durdurup tekrar denemeni öneririm. Başınç esnasında zor olabilir. Kapağı dağıtmadan içeriden müdahale edecek yeri yoktu bildiğim kadarıyla. Çalışmaya engel durum yoksa servise gidene kadar kullanabilirsin.
Garantiliyse aldığın yere götürüp durumu bildir. Garanti bitmişse servise kendin götürebilirsin. Sanırım markayı Anadolu pet getiriyordu.
http://www.anadolupet.com.tr/Marka-ve-Urunler/Urun/tetratec-dis-filtreler

Yok şehir dışındaydım bugün geldim. Şuan çalışmıyor filtre zor durumdayım. Giderken kullanmaya hazır bırakmıştım. Akvaryumu suyla doldurup pomopaya bi bastım kaldı içerde. Evet dağıtmadan müdale edecek bi yeri yok. Sadece mili çıkıyor ortaki çevir açla. Bunu juen petten almıştım onlarmı ilgileniyor servis işiyle yoksa anadoluya mı götürmem gerekecek. Gerçi fatura garanti belgesini de bulmak grekecek :(

Pardon söylemişsin zaten aldığın yere götür diye

Bu tip ekipmanların faturalarını sakla hatta kutu içine at derim Çağatay. En azından bundan sonrakiler için aklında olsun.

Alalı 2 seneyi geçmediyse faturaya bakıp juen pet i ara ve arıza yapan garantili malzememi göndermek istiyorum de. En azından bize gönderin yada şuraya gönderin derler. Gönderirken fatura kopyasını koyarsın, orjinalini gönderme.

Birkaç deneme yaptıysan daha fazla uğraşıp zorlama, iş kullanıcı hatasına dönmesin. Bu arada kapağı açmadan yaptıysan bir kezde kapağı çıkartıp dene, olmadı gönder.

İlk olarak juenpeti aradım. Onlar anadolupete yönlendirdiler. Anadolupetteki arkadaş gelmeme gerek olmadığını sert uzun bişeyi pompanın yanından sokmamı istedi. Biraz sert basınca olabiliyormuş. Bende çok dar bi bıçağı soktum. 3 defa sokup çıkarınca tamamen dışarı çıktı. Neyse öğrenmiş olduk :)

Bu arada faturaları aynen öyle kutunun içinde bırakmışım.

Filtrenin pompasiyla su cekilemiyor zaten tetrada neyse babada oldu üstüne kuvvetle bastırılacak düzeldi önerim bu ama sonra ben kirmis olmiyim

Ben diğer mesajları okumadan yazmısim pardon :D
Ama hala kurarken pompayı kullanmanızı önermiyorum

filtrenin musluklarını açıp boru giren yerdeki mandalı kapadın mı ? filtreden su gelmezse yukarı çıkmaz. vakumlama yaptığı için içinde kalmış olabilir. bunun harici bir işe de yaramıyor. gerekirse kapağı çıkar. hava alınca yukarı atabilir.

Zaten Ali Sarp ın dediği gibi o pompa hiç görevini yapamıyor. Bende de ex600 var, ilk kurarken birkaç kez denedim ama olmayınca eski yöntem ile suyu vakumlayıp çektim.

En azından juen in yöntemini öğrenmiş olduk. Anadolu pet e yönlendirmeleri mantıklıymış. Sende telefonla işi halletmiş oldun. Sormadan yapıp terslik olsa kullanıcı hatası muameleside yapabilirlerdi. Bu tip durumlarda danışmak en iyisi oluyor. çabuk hallolması iyi oldu.

Pompayı ben tüm ekipmanları taktıktan sonra suyu içeri alması için 3 4 kere basıyorum. Belli vakum oluşunda suyu içi dolasaya kadar alıyor kendi ama out tan çıkaracak kadar değil. Fişe takıncada motorun gücüyle filtrasyon başlıyo zaten. Pompa kullanmadan nasıl vakum yapıyorsunuz onu anlamadım filtreyi kendiniz suyla dolurup hortumdan suyu ağızla mı çekiyorsunuz? Çok zor değil mi öyle.

Cem: Abi zaten kablo açık kapalı, filtrenin kafasını çıkartıp taktım her şeyi denedim atmadı. Bildiğin oturmuş durumdaydı. İlk aldığımdan beri pompaya basma biraz oluyordu zaten geri çok gelmiyor ama geldiğinde işini gayet iyi yapıyor.

çağatay filtreyi kurduktan sonra akvaryuma su giriş borusundan suyu emeceksin. su geldiğini görünce bırak filtreye kadar kendiliğinden dolsun. sonra su çıkış borusunda suyu gördüğünde boruyu yerine monte edip fişi tak çalışmaya başlar.

Evet ben filtreye su doldurup suyun akvaryuma girdiği borudan çekiyorum. Zaten hortuma geldimi bırakınca borudan akmaya başlıyor ve hemen bu esnada fişi takıyorum.

Filtreye takılı boruya su gelmeden filtre çalışmadığı icin pompa ile filtreyi çalıştırmak imkansız ne yazikki

Geri