Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

tgc kaplumbağaları hkk

tgcm

Bronz 4 Üye
merhabalar, dün kaplımbağalarımı tarttım ve ölçtüm. elimdeki yemleri kafama göre göz kararı günde 2 kere veriyorum. ayrıca atakan petshop tan silis kum almaya gittiğimde almayın dedi bana, bende almadım bir bildiği vardır diye. bütün ekipmanım var.
size sorum elimdeki yemleri kafama göre göz kararı değilde bir sıralama yapmam gerekirsr nasıl vermem gerektiği. yardımlarınızı rica ederim.
ayrıca elimde hiç açmadığım sera carnivor nature var. birde açılmış tropical axolotl var. bunu uzun zamandır vermiyorum küçükken veriyordum ama içinde bayaa var. birde unutmadan mineral veriyorum sera haftada 1

küçük 9 cm 116 gr
büyük 188 gr 12 cm

Ekli dosyalar

• IMG_2117.jpeg
    3.4 MB · Görüntüleme: 12
Petshoptaki kişi neden silis kum almayın demiş sebebini de söylesin.

Sera mineral yem midir yoksa sera reptilin vitamin mi?

ayrıca uvb lambalar ne zaman gelecek sizi beklemedeyim

ayrıca uvb lambalar ne zaman gelecek sizi beklemedeyim
Bazı parçaların tedarik edilmesi uzun sürüyor. Bir iki ay içinde gelecek. 1 aylık uvb eksikliği hiçbir problem oluşturmaz şuanda zaten yaza girdik kışın daha çok ithiyaçları var. Son bahara doğru en geç gelmiş olacak.

valla nedenini tam hatırlamıyorum çünkü arkadaşım gitmişti almaya,
sera mineral yem içi beyaz stick olandan.
Kum zarar vermez hatta 0.5mm vitasand olursa faydalıdır. Kaplumbağa için temizlemesi çok zor olur sadece.

Haftada
3gün temel yem olan reptomin veya raffy p verin.
3gün carnivore veya biorept W.
1gün sera mineral.

Sera mineral ve biorept W veya carnivore yemlerini art arda şekilde vermeyin 1 gün aralıklı şekilde verin.
Günde 12 tane biorept W hacminde veya 7 tane reptomin hacminde verin.

Hazımsıklık sorunu olmazsa yemleri 1-2 adet arttırabilirsiniz. Büyük olanada kücükten 1-2 adet fazla verin.

Kum zarar vermez hatta 0.5mm vitasand olursa faydalıdır. Kaplumbağa için temizlemesi çok zor olur sadece.

Haftada
3gün temel yem olan reptomin veya raffy p verin.
3gün carnivore veya biorept W.
1gün sera mineral.

Sera mineral ve biorept W veya carnivore yemlerini art arda şekilde vermeyin 1 gün aralıklı şekilde verin.
Günde 12 tane biorept W hacminde veya 7 tane reptomin hacminde verin.

Hazımsıklık sorunu olmazsa yemleri 1-2 adet arttırabilirsiniz. Büyük olanada kücükten 1-2 adet fazla verin.
teşekkürler cevabınız için. bu hayvanların ikiside kız hiç birbirlerine zarar vermediler bu güne kadar. bundan sonra da birşey olmaz heralde değil mi nerdeyse 1 yıl oldu beraber yaşayalı alışmışlardır birbirlerine

teşekkürler cevabınız için. bu hayvanların ikiside kız hiç birbirlerine zarar vermediler bu güne kadar. bundan sonra da birşey olmaz heralde değil mi nerdeyse 1 yıl oldu beraber yaşayalı alışmışlardır birbirlerine
Hayvanlar uysal ise bribirlerine alıştılarsa boy farkı da yoksa kavga durumu daha nadirdir. Tabi yinede ihtimali var size yinede gözlemleyin.

Dişilerde erkekler gibi kavga sebepleri çok değildir. Sadece hayvan tek başına uzun süre yaşamış ve sistemi sahiplenmişse sonradan geleni tehdit gibi görebilir. Diğer sebep yem azalacak endişesi. Sizinkiler birlikte yaşadığı için kavga durumu pek olası değil.

Yemlerin tamamı bu dört yem ise

Biorept W yemi haftada 1 gün, bu bitince sera carnivor yeme geçebilirsiniz.

Gammarus 1 gün olacak, bitince tropical meal worms, tropical crickets yada tropical reptiles carnivore yemlerinden birini alın.

İki gün reptomin verin. Bu daimi yemdir.

3 gün Raffy P verin bu bitince omega one adult turtle sticks yemi alın.

Dişilerde erkekler gibi kavga sebepleri çok değildir. Sadece hayvan tek başına uzun süre yaşamış ve sistemi sahiplenmişse sonradan geleni tehdit gibi görebilir. Diğer sebep yem azalacak endişesi. Sizinkiler birlikte yaşadığı için kavga durumu pek olası değil.

Yemlerin tamamı bu dört yem ise

Biorept W yemi haftada 1 gün, bu bitince sera carnivor yeme geçebilirsiniz.

Gammarus 1 gün olacak, bitince tropical meal worms, tropical crickets yada tropical reptiles carnivore yemlerinden birini alın.

İki gün reptomin verin. Bu daimi yemdir.

3 gün Raffy P verin bu bitince omega one adult turtle sticks yemi alın.
cem bey merhaba, size bir kaç sorum olacak.
temmuz 11 gecesi istanbuldan bodruma yola çıkıcaz arabayla. yol için gazete kağıtlarını koyun yazmıştınız bir kabın içine bende öyle yapacağım giderken ama bodrumda onları plastik büyük kutular var ya onların içine koymayı düşündüm. yanımda lambamı, filtremi ve su ısıtıcımı götüreceğim. fakat su ısıtıcım plastiği eritmez değil mi tek korkum o valla zarar gelir diye hayvanlara. ya da ne yapmalıyım yönlendirir misiniz beni. ağustosta döneceğim için akvaryum almak istemiyorum oraya açıkçası. zaten ben alsamda sonrasında annem depolama için yer olmayacağımı söylüyor.
bide yolda giderken nasıl su verebilirim o kısmı aklım almıyor hiç

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    1.9 MB · Görüntüleme: 6
Su ısıtıcı plastiği eritmez.

Yolculuğun yarısında kaba içme suyu doldurun hayvanı içine koyun su içsin sonra tekrar taşıma kutusuna koyun.

Gideceğiniz yere varınca ekipmanları kurup hayvanı yuvaya alın.

Su ısıtıcısı 28 derece sabit olacak tabana vantuzladığınızda plastiğe temas etmez. Ki o vakit sıcaklık 28 derece üstüne çıkacaktır su ısıtıcı devreye girmeyebilir.

Yol ortası bir yerde bir kere sulama yeterli olur. Bir tane ortam sıcaklığında ufak petşişe su alın. Hayvanı düz tutup petşişeyi ağzına yanaştırın. Burnu hizasına kadar petşişeyi eğin su ağzına temas etsin. 2-3 saniye kadar tutup çekin. Bunu birkaç defa yapın. Az da olsa içer. Bu yeterli olur. Çok ihtiyaçları olursa dışkılarındaki sıvıyı da bağırsaklarından emiyorlar.

Gazete topaklarını kutuya doldurun. Hareket edecek yer bulamayınca uyur. Boşluk olursa rahat durmuyorlar.

Kutuya hava deliği açın. Kafasından ufak olsun. Dışarı çıkarmasın. Koltuk üstünde fakat güneş ve klima doğrudan kutuya vurmasın.

Su ısıtıcısı 28 derece sabit olacak tabana vantuzladığınızda plastiğe temas etmez. Ki o vakit sıcaklık 28 derece üstüne çıkacaktır su ısıtıcı devreye girmeyebilir.

Yol ortası bir yerde bir kere sulama yeterli olur. Bir tane ortam sıcaklığında ufak petşişe su alın. Hayvanı düz tutup petşişeyi ağzına yanaştırın. Burnu hizasına kadar petşişeyi eğin su ağzına temas etsin. 2-3 saniye kadar tutup çekin. Bunu birkaç defa yapın. Az da olsa içer. Bu yeterli olur. Çok ihtiyaçları olursa dışkılarındaki sıvıyı da bağırsaklarından emiyorlar.

Gazete topaklarını kutuya doldurun. Hareket edecek yer bulamayınca uyur. Boşluk olursa rahat durmuyorlar.

Kutuya hava deliği açın. Kafasından ufak olsun. Dışarı çıkarmasın. Koltuk üstünde fakat güneş ve klima doğrudan kutuya vurmasın.
cem bey çok teşekkür ederim bilgilendirmeleriniz için. gece yolculuğu yapacağız zaten uygun bir yere koyarım. umarım sağ sağlim getirip götürücem :)

O kadar dayanımsız değiller. Sıcak havada gideceksiniz. Onun için sulama iyi olur.

Geri