Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Tipsiz-Quaresma-Guti

yobo

Yeni Üye
Katılım
19 Eyl 2010
Mesajlar
8
Bunlar benim yaramazlar.
mailto:/i/dscn1382cf.jpg/
Büyük olanın adı tipsiz kayanın üzerindekiler ise Quaresma ve Guti.
http://img375.imageshack.us/i/dscn1383f.jpg/
Benim size bir kaç sorum olcak.
1.Bunlar akvaryumsuz kaç gün idare ederler faanusum 14 litre
2.Bu küçüklere attığımyemi tipsiz yiyor.
3.25 litrelik bir akvaryumda ne kadar yaşarlar?
4.Tipsiz bunları dovermı aldım alalı hiç yanaşmadılar birbirlerine ama olsun?(Quaresma ve Guti faanusun liderinin tipsiz olduğunu anladılar)
5. Tipsiz bazen onların uzerine çıkıo güneşlenirken bi zararı olur mu?
Şimdi ısıtıcı almaya gidiyorum.
 
1- Ekipmanıyla birlikte ve bütçenizin uyacağı şekilde en büyük akvaryumu almaya çalışın. Çünkü çok çabuk büyüyolar almışken bi kere al onlarda rahatlasın sende.

2- Isıtıcı yok demişsin , ısıtıcı olmadan çok çabuk hasta olurlar.O yüzden diğer kaplumbağanın iştahı kesilmiş olabilir.

3- 1. yazımı dikkate al :D

4- Büyük bi kaplumbağanın küçüğü yediğini okumuştum forumda. Öldürücü veya yaralayıcı kavgalar ortaya çıkabilir,bence ayır.

5- Olcağını sanmam çoğu öyle yapıyo zaten:D
NOT : Kayalar çok tehlikeli duruyo , düz bi kaya veya forumda incelersen çeşitli kuru alan tasarımları görebilirsin. Bence farklı bi kuru alan hazırla çünkü ; Kayadan atlarken veya yüzerken onlara çarpıp yaralanabilirler.
 
Saulun;
Isıtıcı aldım zaten tipsiz onlarında yemını yiyo Bunu şimdi gördüm ellerini birleştiri önde tipsiz sonra titreşim gibi bi hareket yaptı yavruya...
Akvaryumda yarın gelir...
Birde durmadan çalışma lamasının orda duruyolar orda duruyolar neden bu arada tipsiz saldırdı tokatımı yedi...faanustan baska kaba aldım onu...
 
Hayır büyük kaplumbağanız çiftleşme hareketi yapmış,yani genç bi erkeğiniz var.

Bu su kaplumbağaları arasında erkeklerin dişilere yaptığı kur hareketidir.
 
Ben ayırdım onu şu anda onları bu arada neden durmadan kayanın ustunde duruyolar?
 
Suyun soğuk olmasından olabilir veya akciğer enfeksiyonu geçiren kaplumbağalar gününün büyük bir bölümünü kuru alanda geçirir.

Linki incele ( Akciğer enfeksiyonu belirtileri ) ;

mailto:/forum/akciger-enfeksiyonu-respiratory-fdnfection-t-148.html
 
yok bu belirtiler...zaten yarın akvartum gelıyo yardımcı olduğun için saul arkadasım...
 
Büyük kaplumbağa küçük kaplumbağaya saldırıp ısırabiliyor. Benimde 1buçuk senelik bir kaplumbağam vardı yanına küçük bir kaplumbağa aldım ve büyük olan küçüğü ısırmaya kalktı bende değiştirdim yani saldırıyorlar küçük olana.
 
o kaplumbağa gerçekten çok büyük 2 erkek 1 kızsa ve o büyükde erkekse dier erkeğe çok büyük zararalr verebilir kızı etkilemek için bence en iyisi ayrı tut büyükle küçükler, küçükler ayrı yetişsin ama büyüğün yanınada karşı cins bi büyük tosbaa almanızı öneririm... bunlar gerçekte sürü hayvanı oldukları için tek olanların öldüğünü okumuştum biyerde dikkatli olmanızı öneririm ama gende tosbaa senin iyi bak ona şirinlermiş bu arada
 
caarrocker.35' Alıntı:
o kaplumbağa gerçekten çok büyük 2 erkek 1 kızsa ve o büyükde erkekse dier erkeğe çok büyük zararalr verebilir kızı etkilemek için bence en iyisi ayrı tut büyükle küçükler, küçükler ayrı yetişsin ama büyüğün yanınada karşı cins bi büyük tosbaa almanızı öneririm... bunlar gerçekte sürü hayvanı oldukları için tek olanların öldüğünü okumuştum biyerde dikkatli olmanızı öneririm ama gende tosbaa senin iyi bak ona şirinlermiş bu arada

Tek olanlar ölmez.Aksine daha huzurlu ve mutlu yaşar.
 
Yobo beni iyi dinle(tabi dinleyemeszin okuyabilrsin bu yazıyı iyi oku). Kesinlikle ayrı cins alma çünkü kırmızı yanaklı kapluş daha mücadeleci türlerdir. Ve karşı türle muhakkak tartışıcak ve ya kavga edicektir ve de karşı tür böyle mücadeleci bir türle başa cıkamaz, ölür. Ayrıca küçük ve büyük kaplumbaga aynı pludaryum da yaşamamalıdır. Çünkü büyük kaplumbaga küçük kapluşun hep(ya da çounlukla) yemek hakkını yiyecektir. Bundan dolayı küçük kaplumbaga hastalanacak kabugu yumuşayacak ve de müdahale edip onları ayırmazsan küçük olan ölecektir. Sanırsam henüz bu olmamış ya da sen görmüyorsun. Hemde büyük kaplumbagaların hep otçul beslenmeleri gerek. Hemde büyük küçügün etçil besinini yedigi zaman saglıksız olucak. Dediklerimi yapmanı öneririm.:)
 
Cvp: Tipsiz-Quaresma-Guti

Şu an çok tehlikeli, büyük kapluş küçük kapluşları öldürebilir.
 
Geri
Üst