Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Tortex Dışarı Çıkmak İstiyor

ghostghoul

Yeni Üye
Selam arkadaşlar,

Yaşını ve cinsiyetini bilmediğim bir kapluş sahiplendim. Yaklaşık 6-7 cm boyunda. Öğrenci olduğum için kısıtlı imkanlarla bakabiliyorum. Eve gelişinin üzerine 2 ay geçti kuru alana çıkıp oturmayı yeni öğrendi. Büyük boy plastik saklama kabı içinde yaşıyor ve 1 adet kuru alanı ile 26 dereceye ayarlı ısıtıcı kullanıyorum. Beni gördüğü anda çıldırmışcasına hareketleniyor ve hatta yeminini görürse de. Ayrıca doymak bilmiyor. Günde 10 tane yem veriyorum. Ayrıca kafaya dışarı çıkmayı taktığında dakikalarca yorulmadan uğraşıyor. Sebebi nedir acaba? Ek olarak kuru alana bakacak şekilde sarı ampullu masa lambası koysam gerekli ihtiyacını karşılar mı?

Kuru alan 32 derece su 27-28 derece gibi olacak.

Bu hayvanlar 8 cm kabuk boyuna kadar günlük toplam kafa hacmi kadar olmak üzere günde iki öğün veriyoruz. Kış uykusuna yatan hayvan grubundan oldukları için yağ depolama meyili vardır. Bu da çok yeme isteği uyandırır. Biz ev ortamında yatırmadığımız için günlük dozajı aşma durumu hayvanda obezliğe neden olur.

Cinsel gelişim 10 cm kabuk boyuna doğru başladığı için o vakit geldiğinde cinsiyet belli olur.

Isıtıcı lambada armut tip ampul kullanıyoruz. Soft camlı olanlar tercih nedeni bulunmaz ise şeffaf olanda alınabilir. Eski tip armut ampul veya ecolite marka olabilir. Lambanın kaldıracağı max güce göre 40 yada 60 watt.

Bu konuda bakımla ilgili detaylar mevcut incelemen iyi olur.
mailto:/forum/konu-slider-turu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu.html

Cvp: Tortex Dışarı Çıkmak İstiyor

Cem bey temel bilgileri vermiş, şu an bakıyor olduğunuz kaptaki su hacmini ve ısıtıcının watt cinsinde gücünü belirtirseniz daha faydalı önerilerde bulunabiliriz.

Öğrenci imkanları tabi ki kısıtlı ancak link'teki sera cam derece 15TLSera Cam Derece+5TLkargo olmak üzere 20TL'ye alınabilir.
Daha uygun bir derece düşünürsen link'teki derece de alınabilir.

Isıtıcının 26'lık ayarı kabın litresine fazla gelip 35 derecelere çıkartmasın. Derece hem bunu ölçer, hem de kuru alan ısısını sabitlerken kullanılır.

Ekonomik olan ampuller değil de klasik ampullerden olmalı, (bunların buzlu yada beyaz cam olanları daha iyi olur) hayvanın kuru alanının üzerine 20cm civarından konumlandırıp kuru alanı derece ile ölçtükten sonra lambayı yakınlaştırıp/uzaklaştırarak kuru alanda 32 dereceyi yakalarsın.

Fotoğraf ve detaylı bilgiler paylaşırsan daha çok yardımcı olabiliriz. (yem/yemler, bakılan kap, ısıtıcı, kuru alan, varsa filtre vs.)

Cvp: Tortex Dışarı Çıkmak İstiyor

cenkyenmez' Alıntı:
Cem bey temel bilgileri vermiş, şu an bakıyor olduğunuz kaptaki su hacmini ve ısıtıcının watt cinsinde gücünü belirtirseniz daha faydalı önerilerde bulunabiliriz.

Öğrenci imkanları tabi ki kısıtlı ancak link'teki sera cam derece 15TLSera Cam Derece+5TLkargo olmak üzere 20TL'ye alınabilir.
Daha uygun bir derece düşünürsen link'teki derece de alınabilir.

Isıtıcının 26'lık ayarı kabın litresine fazla gelip 35 derecelere çıkartmasın. Derece hem bunu ölçer, hem de kuru alan ısısını sabitlerken kullanılır.

Ekonomik olan ampuller değil de klasik ampullerden olmalı, (bunların buzlu yada beyaz cam olanları daha iyi olur) hayvanın kuru alanının üzerine 20cm civarından konumlandırıp kuru alanı derece ile ölçtükten sonra lambayı yakınlaştırıp/uzaklaştırarak kuru alanda 32 dereceyi yakalarsın.

Fotoğraf ve detaylı bilgiler paylaşırsan daha çok yardımcı olabiliriz. (yem/yemler, bakılan kap, ısıtıcı, kuru alan, varsa filtre vs.)

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. 11 litrelik kabın 7 litresi su. Bütün gün şalap şulup yüzüyor kendileri :)  Kuru alan ve ısıtıcı ile yem bu şekilde. Bu yemi kapluşu sahiplendiğim pet shop bedava verdiği için kullanıyorum. Aslında ben kutulu yemlerden almak istiyordum ama ''gerek yok bunu da versen olur çok önemli değil'' dedi dükkanda ki kişi. Bazen de haşlanmış et/kıyma ve ekmek parçası da veriyorum. Isıtıcı su geçirmez tip ama ben yinede güvenip tamamını suya batırmadım herhangi bir kaçak olursa diye. Haftada 1 defa bazen 2 defa olmak üzere (suyun kirlilik oranına göre) değiştiriyorum. Şuan derece ve kuru alan için lamba eksikliğim var.mailto:/d81qjD.jpg
mailto:/VPky2B.jpg
mailto:/jX9YYW.jpg

En büyük proplem petshopları dinlemekle başlıyor onların dediği hiçbirşeye inanmayın sonra olan hayvana oluyor.

Açık yem kullanmıyoruz. Bunlar genelde son kullanma tarihi bitmiş bayat ürünlerden poşetleniyor. Açıkta oldukları için parazit yumurtası taşıma ihtimali de var.

Şimdilik iki yem ile başla biri sera carnivor diğeri sera raffy I gammarus. Gammarusta tetra, sera, jbl yada tropical marka alabilirsin. Son kullanma tarihlerine dikkat et. 2018'den önce olmasın.

Et, kıyma hayvanı yemden soğutur. Bu yemleri alınca verme bir daha, işlenmiş et verme, tatlı, tuzlu, baharatlı, yağlı yiyecekler vermiyoruz. Haftada bir veya iki defa haşlanmış yumurtanın beyazından verebilirsin.

Isıtıcı konusunda endişeleniyorsun ama şu an çok tehlikeli biçimde riskli duruyor. Yarısı su dışında özellikle termostat dışarının ısısını algılıyor. Ve bu şekilde kullanman tüpün patlamasına neden olur. Üst kısmındaki plastiğe kadar su içinde durmalı.

Renkli taşlar salınım yapar onları çıkar. Aslında kabı yeriyle değiş. Hayvanın yüzebileceği dikdörtgen yapıda birşey olmalı. Kap ufak su yetersiz.

Netten ikinci el birşeyler bak yada petshopları dolaşıp kampanya indirimlerinden birşey düşür. Satamadıkları yer kapladığı için bazen indirim yapıyorlar. Yanında da ilgi çeksin diye dandik marka ürünler veriyorlar. Böyle denk gelirsen o ürünleri almadan pazarlık yapıp sadece akvaryumu al. Şöyle 50 litre bir akvaryum iki sene götürür seni.

Mali sıkıntılar bitince haber ver ek yemler alacaksın onları yazayım.

Cvp: RE: Tortex Dışarı Çıkmak İstiyor

cem' Alıntı:
En büyük proplem petshopları dinlemekle başlıyor onların dediği hiçbirşeye inanmayın sonra olan hayvana oluyor.

Açık yem kullanmıyoruz. Bunlar genelde son kullanma tarihi bitmiş bayat ürünlerden poşetleniyor. Açıkta oldukları için parazit yumurtası taşıma ihtimali de var.

Şimdilik iki yem ile başla biri sera carnivor diğeri sera raffy I gammarus. Gammarusta tetra, sera, jbl yada tropical marka alabilirsin. Son kullanma tarihlerine dikkat et. 2018'den önce olmasın.

Et, kıyma hayvanı yemden soğutur. Bu yemleri alınca verme bir daha, işlenmiş et verme, tatlı, tuzlu, baharatlı, yağlı yiyecekler vermiyoruz. Haftada bir veya iki defa haşlanmış yumurtanın beyazından verebilirsin.

Isıtıcı konusunda endişeleniyorsun ama şu an çok tehlikeli biçimde riskli duruyor. Yarısı su dışında özellikle termostat dışarının ısısını algılıyor. Ve bu şekilde kullanman tüpün patlamasına neden olur. Üst kısmındaki plastiğe kadar su içinde durmalı.

Renkli taşlar salınım yapar onları çıkar. Aslında kabı yeriyle değiş. Hayvanın yüzebileceği dikdörtgen yapıda birşey olmalı. Kap ufak su yetersiz.

Netten ikinci el birşeyler bak yada petshopları dolaşıp kampanya indirimlerinden birşey düşür. Satamadıkları yer kapladığı için bazen indirim yapıyorlar. Yanında da ilgi çeksin diye dandik marka ürünler veriyorlar. Böyle denk gelirsen o ürünleri almadan pazarlık yapıp sadece akvaryumu al. Şöyle 50 litre bir akvaryum iki sene götürür seni.

Mali sıkıntılar bitince haber ver ek yemler alacaksın onları yazayım.

Dediklerinizi dikkate aldım. Akvaryum için geçici olarak 50 litlerik megabox denen plastik kutulardan aldım dikdörtgen. Suyunu da yaklaşık 35-40 litre kadar dolduruyorum. Bir arkadaşım filtre hediye etti. Kirli suyu süzerek temizliyor geri atıyor. Yemini de değiştirdim. 

Ama bir sorun var sanırım, kuru alanda oturmak için hiç çıkmıyor hayvan ya da ben hiç denk gelmedim. Ve bugün bağasında biriken tortuları diş fırçasıyla temizlerken pul pul kabuğu soyulmaya başladı. Kapluş da fırçaya tıslayarak ısırma hamlelerinde bulundu. Acaba canı yanıyor da o sebeple mi böyle davranıyor?

Eski plakaları atıyor. Mango kökü alma zamanı yavaş yavaş geliyor. Kabuğu sürekli fırçalama.

Bu hayvanlar ele alınmayı sevmezler. O tıslama ve ağız açma savunma amaçlı gösterdiği tepkidir.

Kuru alana civarında birileri varken çıkmaz. Muhtemelen birisi yok iken çıkıyordur. Isıtma lambası var değil mi yoksa çıkmaz.

Cvp: RE: Tortex Dışarı Çıkmak İstiyor

cem' Alıntı:
Eski plakaları atıyor. Mango kökü alma zamanı yavaş yavaş geliyor. Kabuğu sürekli fırçalama.

Bu hayvanlar ele alınmayı sevmezler. O tıslama ve ağız açma savunma amaçlı gösterdiği tepkidir.  

Kuru alana civarında birileri varken çıkmaz. Muhtemelen birisi yok iken çıkıyordur. Isıtma lambası var değil mi yoksa çıkmaz.

Evet ısıtma lambası artık var. Fırçalamayı haftada 1 yapıyorum. Mango kökünü nasıl kullanıyoruz peki?

Tabanda duruyor altına girip kaşınıyor.

8 cm kabuk boyu gibi alırsın.

Geri