Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Tosbağaların Yeni Mekanı

kawabanga

Bronz 5 Üye
Katılım
31 Eki 2015
Mesajlar
37
bi arkadaşıma sarı prenses akvaryumu hazırladık sonra balık aradık letgodan bulduk almaya gittik adamla anlaştık ne var ne yoksa topladık geldik akvaryum arkadaşa fazla geldiği için bana verdi bende birazda olsa büyük bi akvaryuma geçsinler istedim dolap yaptırdım vitasand silis kum aldım malzemelerimi hazırladım derken dün komple tamam oldu yeni mekanımızı paylaşmak istedim 
kawabanga


splinter


ve yeni yuvaları

 
Hayvanlar güzel. Plakalar katmanlaşmış ama açılmaya da yüz tutmuş. Kısa bir süre sonra peşi sıra atılmaya başlayacaklar. Bir tane mango kökü al. Zamanı gelmiş geçiyor. 10*35 cm gibi ölçülerde ortası hafif V şeklinde eğimli olsun yani orta kısmından altına rahatça girip kaşınabilsinler.

Kuru alan iyi yalnız o ürünleri çıkar. Ortam hayvanın panik durumunda rahatça kaçabilmesi için boş olmalı. Isıtma lambası da şart en kısa sürede temin etmelisin.

Akvaryum güzel olmuş eline sağlık hayvanlara ferah bir ortam yapmışsın; yalnız o testiyi çıkar. Hayvanlar deliğinden geçmeye çalışırken sıkışabilir. Bir de kabukları ya çıkar yada keskin taraflarını kuma göm. Hayvanlar sürtünüp derileri tahriş olabilir. Kumda yeterince boşluk olsun. Eşelenirken rahat alan isterler. Eğer tabandaki dekorlardan rahatsız olurlarsa söküp kenara atarlar. O vakit onları çıkarmalısın.

Bir de su yüzeyine yakın tünek yap. Bu küçük oklavaya vantuz takılıp yapılabilir yada başka birşeye. Bu gerekli. Hem yorulduğunda tutunup dinlenir. Hemde gece tutunup uyurlar.

Bir süre sonra rampa ve akvaryum kapağı hayvanlara dar gelecektir ona alternatif çare bulursun. Tabi rampadan kapak üstüne basıp çıkma ihtimali de söz konusu. Kaçacak noktayı keşfederlerse unutmazlar. Eğer dışarda görürsen o noktadan çıkmış demektir. U şeklinde bir mukavva yada plastik kaptan kesme bir parça koyarsın yapıştırmaya gerek yok orada set gibi durursa çıkmak akıllarına gelmez.

İç filtrenin haznesine elyaf koyarsan daha randımanlı kir süzülür. Izgaradan baktığında kahverengileştiğini gördüğünde atıp yeni koyarsın. Ucuz bir marka elyaf işini görür.
 
Abi cevabin için sağol mangoyu arastiriyorum zaten ay sonuna dogru alirim kuru alandakileri cikarttim kacabilecakleri yeri hallettim oyle bi ihtimal kalmadi ısıtma lambasinida ayarlayayim bi isitma bir normal lambami olcak? Bu tünek işini serum hortumlari vantuzlayarak yapsam olurmu? Ic filtreninde kendi sungeri siyah siyah suya parçalanıyor elyafida bugun yarın hallederim yorumlarin icin cok sagol abi bi sorunum var yalniz bunlar tam 2 sanedir bende hic boyle olmamisti bugün en haraketli yaramaz saldirgan olan habire saklanip uyumaya calisiyor sence sorun nedir
 
Lamba deveboynu olur, tavandan sarkıtma armatür olur. Kıskaçlı da olabilir ama o kap taşır mı bilemiyorum.

Ampul eski tip armut ampul olacak. Yada ecolite halosoft yada geçen gün tekzende gördüm. Wiselite halogen energy saver 42 W. Bu ecolite göre ucuz ve 10 watt kadar az yakıyor. 4.50 tl civarı idi.

Serum hortumu ince ama birkaç defa dolarsan olabilir sanırım.

O davranış mevsimsel etkiden. Her ne kadar kış uykusuna yatırmasakta dışarıda havanın kapalı olması hayvanda iç güdüsel olarak böyle bir eğilim sergilemesine neden oluyor. Bazı hayvanlarda bu baharda da görülür.
 
Bugün mango kökü elyaf dip pompasi cam temizleme magneti aldim yarinda insallah lambalari halledecegim mangoyu koymadan once neler yapmaliyim okudugum kadariyla kaynatmam gerekiyor baska bi isleme gerek varmi
 
Mango kökünü önce su altında fırçalayıp pisliğini çıkar sonra sığacağı tencerede 45-60 dakika kaynat. Eğer sığmayacak kadar büyük ise bir, bir tarafını sonra çevirip diğer tarafını kaynatırsın. Çaya yakın bir renk olur. Sonra tekrar fırçala. Kıymık gibi lif çıkıntıları sivri yerler var ise onları kes. Bunlar gözüne dalaşabilir yada söküp yemeye çalışabilir. Gerekirse bir günde kova içinde suya metilen döküp bekletebilirsin. Bazı kökler özellikle dal kökler sıkı lifli olduğu için içine su kolay işlemez bunlar bir süre su üstünde yüzer.

Bu işlemler sonrası akvaryuma koyarsın. Bir iki ay sarı salınım yapabilir. Bunu suyu kısmi su değişimiyle inceltirsin. Sonrasında doygunluğa ulaşınca salınım durur.

Kökler gerek ağacın yetiştiği yer gerekse getirilip petshopta ayak altına atıldığı için mantar, parazit vs bulaşıcı riski yüksek üründür. İyi sterilize etmek gerekir.
 
O magnetler 6 mm'den kalın camlarda zor tutunuyor ama bazı modellerde kalın cama uyumlu olanlar var.

Bunu aynı zamanda hayvanın su yüzeyine yakın tutunabilmesi için tünek niyetine kullanabilirsin yada kuru alanı alttan desteklemek için.
 
Tamam abi önce fırçaladım sonra kaynarsuya biraktim ve yarimsaat kaynattim sığmadığı için çevirerek yaptım sonra tekrar fircalayip soguk suya bıraktım kiymiklari temizlerim magnet tutuyo sikinti yok şimdilik aynen dediğin gibi tünek niyetine koydum masa lambasini alip ampulu de taktimmi insallah hersey tamam olacak
 
Geri
Üst