Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Tosbiş ve Tombik :) Oğlum verdi isimlerini.

Kuru alandaki taş suyun altında gibi göründü. Eğer öyle ise üzerine yassı ve düşmeyecek şekilde bir taş daha koymak gerekir.
Renkli taşlar konusunu arkadaşımız belirtmiş zaten.

Cvp: Tosbiş ve Tombik :) Oğlum verdi isimlerini.

Yok taş suyun üzerinde iki yavru rahatlıkla sığabilecek şekilde. Ancak renkli taş zararlımıdır? Tam anlamadım.

Bu akvaryum sizi ya sonuna kadar götürür düşüncesindeyim. Dizayn ve ekipmanlar gayet iyi. Su değişimini kısmen yapıyorsanız düzen oturur. Beslenmeyide uygun şekilde yapınca güzelce sağlıklı büyürler.

Baybars' Alıntı:
Yok taş suyun üzerinde iki yavru rahatlıkla sığabilecek şekilde. Ancak renkli taş zararlımıdır? Tam anlamadım.

Ben boyalı taşlardan uzak durmak kanısındayım. Ne kadar kalitelide olsalarda sürtünme vs ile boyala suya karışabilir. Hele kalitesizleri zaten kendisi suya salınım yapar. Doğal kum daha iyidir.

Daha yeni başladık bu işe. Elimden geldiğince ekipmanları ayarlamaya çalıştım. Şuan için bir sıkıntı yok. Maşaallah iştahlarıda iyi. Sabah akşam yem veriyorum. Ayrıca sabahtan akşama kadar lambayıda yakıyorum. Isıtıcı devamlı açık. Filtrede devamlı açık olur sanırsam. Yemleri elimden yiyiorlar sıkıntı yok. Parmağımı ıslayıp yemi alıyorum direkt ağızlarına veriyorum. Onun için su pek pislenmiyor. Gerçi filtreyi bugün aktifleştirdim. Umarım onunda bir faydası olur. Ancak akvaryumda gördüğünüz karanlık bir alan yok. Oluşturmalımıyım acaba. Yaksa akşam yat vakitlerinde lambayı kapatıyoruz odada ışık olmuyor. Teşekkürler yanıtlarınız için.

Ha ben yanlış anlamışım pardon. Bunlar boyalı taş değil orijinal renkleri taşların. Antalyadayım. Deniz kıyısından topladık hepsini. Kaynatıp temizleyip koyduk oraya. Ben renklermi bir sıkıntı veriyor diye anladım :)

mehmet bey o renkli şeylerden bahsediliyor ben de baktım anlamadım. ataşa da benziyor dubele de. onlar nedir.

cem' Alıntı:
mehmet bey o renkli şeylerden bahsediliyor ben de baktım anlamadım. ataşa da benziyor dubele de. onlar nedir.

bilyenin yassısı gibi sanki, salınım olmaz onlardan..

Su seviyesini arttır renkli şeyleri çıkar

Evet arkadaşlar onlar bilye gibi. Renkleri içinde. Camdan yapılmalar. Kenarları oval keskin ve zararlı değil. Teşekkürler bilgiler için.

Cam ise sorun olmaz. Bende cam kaya kullanıyorum.
Akvaryumda fazla kalabalığa gerek yok. Ama arka tarafa kayanın yanına ufak bir ipek yapraklı bitki konulabilir. Gerçekgen iyi bir sistem olmuş.

Evet bitkiler konusunda bilgim yok. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Bir iki bitki iyi olurdu. Ancak su derinliği çok yüksek değil 8 cm kadar. Teşekkürler ilginiz ve paylaşımlarınız için.

Resimlerde pek dikkatimi çekmemişti ama su bayağı sığmış. Ön taraftaki su üzerindeki boşluk kaç cm? Kaçışı engelleyecek kadar yükseltseniz iyi olur.
Bitki için bu linke bakabilirsiniz.
mailto:/pet_urunleri.aspx?kat=284

başlangıç için iyi bir sistem olmuş tebrik ederim yavular güzel bir hayat yaşayacaklar belli etmişsiniz bende tek tavsiyem bitki konusunda en azından bir parça ipek (asla plastik almayın) bitki onları biraz daha mutlu edecektir

Geri