Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

tosbişlerim ...

tosbik57

Bordo Bereli
24 nisanda 2 kapluş aldim ilk geldiklerinde cok korkuyolardi :D ama zaman gectikce bana alıstılar :p ikiside yem yemeye basladi... arada bir balkona cikariyorum.. cikaramadim zaman camdan gunes aliyolar :D sizce bi zarari olurmu

bide kaplumbalar duyabilirmi ?

ruzgarli havalarda cikartmayin . Uzun omurler dilerim.

galiba camdan uvb gecmiyo yani direk gunes daha ii.

hemen iceri aldim kapluşlarimi insallah üsümemislerdir :D

soruma cevp alamadim kaplumbalar duyabilirmi ? :D

Cvp: tosbişlerim ...

evet kaplumbağalar duyabilir kırmızı beneğin arka alt kısmında çizik şeklinde olan yer kulaklarıdır.

havalar güzel ve bulunduğu yer en ufak esintiye maruz kalmıyorsa güneş banyosu iyidir. yalnız konulduğu kapta kuru alan güneş görürken su kısmı gölgede olması gerekir. hayvan bunalırsa suya inip serinler ve su içer. esinti varsa aynı şekilde pencere arkasından güneşlendirilebilir. uv geçişi cam arkasından olmasa da hayvan en azından ısınır.

Güneşte 30 derece olduğunda esintisiz havada güneşlendirmeyi Cem' in bahsettiği koşullarda yaptırabilirsiniz. Yaz ortasında aşırı sıcaklarda güneşlendirmeyi öğlen saatinden 2 saat önce yada sonra yapmak daha uygun olur.

Geri