Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Tostosu bırakmayı düşünüyorum

cansud

Bronz 3 Üye
Merhaba Tostosla 10. ayımızdayız. Hiç bir sorunumuz yok onu çok seviyorum iyi bakıyorum ama onun mutlu olmadığını düşünüyorum:( Ne zaman balkon kapım açık olsa bir şekilde kaçıp güneşe ulaşmaya çalışıyor. Doğal ortamları kocaman bir sürü otlar yiyecekler doğal güneş istediği gibi kayalıklar suyu istediği gibi..Benim yapabildiğim maksimum 200litrelik akvaryum olacak. Bu şekilde bir ömür onu tutsak ediyormuşum gibi geliyor. Vicdan azabı çekmeye başladım:( Evcil bir canlı da değil bana alışıp ayrılıcağı için üzülmesi de söz konusu olamaz. Başka hiç kimseye güvenip veremem zaten onu tek seçenek uygun yeri bulup onu doğal hayatına bırakmak diye düşünüyorum. Sizce ne yapmam lazım çok sağlıklı hala vahşi elimi kapar uzatsam boyu 8cm oldu yapabilir mi doğada? Eğer kalabilirse İzmir çevresinde özellikle Özdere tarafında doğal güzel dereler var mı?

Cvp: Tostosu bırakmayı düşünüyorum

Slider'ların doğaya bırakılması doğadaki diğer su kaplumbağaları için tehdit oluşturduğundan ötürü tercih edilmemesi gerekmektedir.Mümkünse sahiplendirilmeli.Kaplumbağanın cinsiyetine göre değişebilse de tek bakılıyorsa;250-300 litrelik bir akvaryum ile akvaryum üstü kuru alan tüm ihtiyaçlarını karşılayacaktır.

cansunun kaplumbağası çizgili diye hatırlıyorum. çizgili ise dikili taraflarında gül kent ti sanırım orada sazlıkta görmüştüm. alt tarafta ise teostaki uygun değil kötü bir su kanalı. oradaki hayvanların üstü iki karış kireç kaplı.

ürkmez-gümüldür-özdere taraflarında dereler var hatta orada küçük bir baraj gölü gibi bir göl olacak yol üstü. yalnız önceden bakmanda fayda var kendi türünden bir canlı varsa iyi olur hayvan sap gibi kalmasın. oradaki insanlara da sorabilirsin. belki dikkatini çeken olmuştur. sazlık kenarlarına bak genelde güneşlenecek vaziyette oralarda duruyorlar. bir de balık yavrusu ve kurbağa olan bir yer olmasına dikkat et. genelde bunları tüketiyorlar.

havada güzel tam bırakılacak bir zaman hayvanda adapte olmuş olur.

Evet tostos çizgili su kaplumbağası, şimdi siz bırakmam doğru olur mu diyorsunuz? Zaten ilk üye olduğumda da bırakmamı tavsiye etmişlerdi ama öyle zor durumdaydı ki aldığımda kıyamadım bir musibet bin nasihattan iyiymiş yaşayarak gördüm bende mutlu olmadığını:( Bütün mamalarını da götürücem yanında dökücem dereye orda da varsa arkadaşları hep beraber yerler artık..

Dikili'nin ilerisinde Bademli Köyü'ndeki derelerde de bol bol çizgili var. Yerel halka da sorun bilgililer o konuda size gösterirler.

Geri