Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Tosun bunlar Tosun :)

ShaF_cK

As 3 Üye
07.03.2015 Cumartesi Temizliği itibari ile :)

11.7 cm Yaramaz (Erkek)
12.4 cm Şaşkın (Dişi) 

Şaşırdığım nokta normalde Yaramaz biraz farkla geliyordu 10 cm e kadar. Daha sonra Şaşkın yardırdı neredeyse 1 cm fark atacak :) :) 

Temizlikten sonra küçük fotolar :) Bir de kuru alan yaptım belki yapmak isteyenlere bir fikir olur ;)

Yaramaz :) 
mailto:/07pEQ8.jpg

mailto:/7o165Y.jpg

Şaşkın :)
mailto:/QRzVqZ.jpg

mailto:/YvEg0Z.jpg

Akvaryum ve kuru alan ışık çok terste kalıyor idare edelim lütfen :)

mailto:/gkYO3O.jpg

mailto:/N52Zva.jpg

mailto:/gkYOmO.jpg

Cvp: Tosun bunlar Tosun :)

Sen şimdi bunlardan kurtulmak mı istiyorsun Şafak :(
Maşallah Şaşkın ne yapmış öyle :) AliSarp ın düşüncesine uyuyor bu durum, dişiler sonradan hızlanıyor demekki.

maşallah hayvanlar güzel şafak. yalnız 1. hayvanın kulakta şişlik mi var net görünmüyor onu bir kontrol etsene. sağ kulağı. yoksa boyun derisi mi öyle gözüküyor.

fiyatı ne kadardı acaba, doğrusu bu sağlıklı hayvanları sahiplenmek isterim... :)

Şaşkın ın kabuğuna bayıldım sağlıklı ömürler :)

olivia-peter' Alıntı:
Sen şimdi bunlardan kurtulmak mı istiyorsun Şafak :(
Maşallah Şaşkın ne yapmış öyle :) AliSarp ın düşüncesine uyuyor bu durum, dişiler sonradan hızlanıyor demekki.

Valla abla bilemedim ki ya :) En azından kız arkadaşım alıcağı için ilerde hayırlısıyla olursa tekrar buluşacağım tosuncuklarımla :) 

Aynen abla nerdeyse 1 cm kadar Yaramaz öndedi 10cmden sonra dişi başladı geçmeye :) Hem genişliyor hem uzuyor kabuğu :) 

cem' Alıntı:
maşallah hayvanlar güzel şafak. yalnız 1. hayvanın kulakta şişlik mi var net görünmüyor onu bir kontrol etsene. sağ kulağı. yoksa boyun derisi mi öyle gözüküyor.

Cem abi fotoğraftan öyle görünmüş şimdi tekrar baktım :) 

Bir tek şu var halen Şaşkının kabuğunda o leke gibi duruyor farkettin mi bilmiyorum da abi. Bir de kabuğun kuyruk kısmına doğru bakarsan orda da bir çukurluk var. 

Ağustos' Alıntı:
Şaşkın ın kabuğuna bayıldım sağlıklı ömürler :)

Teşekkür ederiz . :) Deseni çok hoşuma gidiyor o sarı lekeleri özellikle :) Ama oğlumda yakışıklıdır yani :)))

tosbik123' Alıntı:
fiyatı ne kadardı acaba, doğrusu bu sağlıklı hayvanları sahiplenmek isterim... :)

Kaplumbağalar ücretsiz sahiplendiriyordum ekipmanlar ücretliydi fakat şuan tek satılık olan akvaryum.. 

beyazlık arkadan 1 ve 2. vertebral arasındaki ise açılmaya bağlı plakanın matlaşması atılması uzun sürüyor. bendeki erkeklerden biri de 2 senede atmıştı. dediğin çukurluğu göremedim. kuyruğun hemen üstündeki küçük iki parçayı diyorsan. ( marginals )büyüdükçe bazı hayvanlarda kuyruğa doğru eğiliyor.

mailto:/P5aV0Q.jpg

Yok abi bu hani resimde V ile gösterilen var ya alttan ılk ıkısı arasındakı yerde yanı soldaki P nin sağ taraftan uç kısmının değdiği yerde. Nasl bir anlattım ya kendımden utandım :) Kısacası alttan 2 V arasında

Şafak REsimde Orayı kırmızı daire Yap Cem Abimiz için hatta kendi kötü anlatımından dolayı sana ceza ödevi :D

mailto:/mGND9P.jpg

Tamam özür dilerim ya :D :D Ne hemen ceza o kadar hukukumuz var abla :D

gece gece güldürdün ya neslihan.

şafak çukurlaşmaların yani içbükeyin düzelmesi pek olası değil. katmanlaşma ve kabuk büyümesi o noktaya bir miktar baskı yapar. çok az düzelebilir fakat iz kalacaktır. hayvana rahatsızlık verecek birşey değil. küçükken olsa kemik yumuşak olduğu için toparlaması kolay olurdu. şimdi kemikleşmiş artık.

tersine dışbükey şekil bozukluğu çok ciddi değilse hayvan büyüdükçe diğer adalarda bir miktar kabardığı için göze çarpmayacak bir hale geliyor.

:D seninle ilgisi yok Cem'i yormuyoruz :D

bu lekeleri farkettim ben ama zaten vardı hatırlıyorum.

Hmm anladım abi. Hani dedim acaba kabuk atamadı da katmanlaşma mı oldu o şekilde diye.
Neslihan abla zaten o beyaz lekelere alıştım normalmış gibi karşılıyorum gerek Cem abi gerek Emre abinin dediklerini uyguladım ama bir cevap alamadım. Kapluşa da etkisini görmedim MaşAllah yardırıyor :)
Cem abi yaşlı yormayalm mı diyorsun yoksa abla... Çok ayıp çoook :))

ShaF_cK' Alıntı:
sadece kaplumbağaları sahiplendiriyorsanız ben alırım makul bir fiyata benim evde 6 tane var hemen hemen sizinkileirn boyunda çiftlik kurmayı istiyorum ondan sahiplenmek isterim ankarada oturuyom
07.03.2015 Cumartesi Temizliği itibari ile :)

11.7 cm Yaramaz (Erkek)
12.4 cm Şaşkın (Dişi) 

Şaşırdığım nokta normalde Yaramaz biraz farkla geliyordu 10 cm e kadar. Daha sonra Şaşkın yardırdı neredeyse 1 cm fark atacak :) :) 

Temizlikten sonra küçük fotolar :) Bir de kuru alan yaptım belki yapmak isteyenlere bir fikir olur ;)

Yaramaz :) 
mailto:/07pEQ8.jpg

mailto:/7o165Y.jpg

Şaşkın :)
mailto:/QRzVqZ.jpg

mailto:/YvEg0Z.jpg

Akvaryum ve kuru alan ışık çok terste kalıyor idare edelim lütfen :)

mailto:/gkYO3O.jpg

mailto:/N52Zva.jpg

mailto:/gkYOmO.jpg

Maşallah Şafak gayet sağlıklılar. Ufak beyazlık bence daha sonra toparlar. Hızlı gelişime bağlı olduğunu düşünüyorum.

Dişiler 10 cm sonrası hızlanıyor. Erkekler daha yavaş büyüyor. Bende de dişi cumberland aldı yürüdü.

cem abiye laf yok :) lütfen abimiz o benim dalga geçmeyelim :)

Geri