Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Tosun ve Yosunun villası

marin1480

Bronz 4 Üye
Merhaba arkadaşlar tosun ve yosunun yeni villalarının göstereceğim size. :D Öncelikle şu 2 sorum olacak kuru alanı taşlarla oluşturdum o yüzden su seviyesi çok az bu 1.si. 2. si ise filtrenin karşısına doğru yüzemiyorlar filtreyi nasıl koyayım filtrem sea star HX-1180F teşekkürler...
mailto:/34sotwk.jpg
mailto:/4puzqh.jpg
mailto:/2ktvl.jpg
bu tosun ^^
mailto:/2dbl6yx.jpg
kuru alana çıkıyor ama tek başına ve su çokkk azz
mailto:/2pqkv8p.jpg

Cvp: tosun ve yosunun villası

kuru alan yapımı : http://www.youtube.com/watch?v=9icGw9HX5EQ
filtrenin su çıkış borusunu aşağıya doğru indirebilirsiniz.

bilemiyorum yukarı doğru olacak şekilde yapsam bi mahsuru olurmu (sağolun kuru alan yapımı )

Bir kaç büyük taşı sağlamca üst üste koyarak doğal bir kuru alan yapabilirsiniz. Kuru alan ısısınıda bir derece ile ölçmekte fayda var. Lambanın o uzaklıktan ısı yeterliliğine bakmalı. Su seviyesi daha da artmış olur. Çok fazla yapay bitki var. Biraz azaltıp yüzme alanı rahatlatılabilir. Su seviyesi yükselirse filtre dik yerleştirilip suyu veren ağzı yandaki cama çevrilerek akıntı bir nebze kırılabilir.
Güzel bir evleri var. Ufak bir kaç iyileştirmeyle mükemmel olacaktır.

En iyisini Emre abi bilir bencede sen emre abinin dediğini yap :smile:

Kuru alan için Alper' in önerisi yada hazır kuru alanlardan alırsanız taş kadar yerde kaplamaz. Yüzme alanları artar. En kötü ihtimal benim yöntemle suyu yükseltebilirsiniz.

Pardon sizin yöntem neydi ve hazır kuru alan derken petshoplara sordum mango kökü ya da küçük ve ince ağaç dalları. Vardı ve cd kabını düşünüyorum :)

Benim bahsettiğim taşları üst üste koymak. Cd kabıda güzel bir çözüm.
Hazır kuru alan örneği;
mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=12140

vantuz yerine ip kullanmanızı öneriyorum :D

emrenin bahsettiği penn plax güzel 30 cm'ye kadar ek ayaklarla yükseltilebiliyor. piyasada 52-55 tl'ye satılıyor o açıdan bu siteden almak hesaplı. şu anki kuru alan şekil olarak biçimsiz ve kaplumbağalara alan olarak yetersiz gözüküyor.

lambaya gelince filtre tarafına kuru alanı alıp yaklaştır bu vaziyette bir faydası olacağını zannetmiyorum çok uzak duruyor. filtrenin ana çıkışında aparat yoksa ona göre bir boru takılarak hırdavatçılarda o ebat gırtlak boru dediğimiz borulardan satılır; hatta yanınızda filtrenin motorunu götürürseniz uydururlar bir boru. mesafesi uzatılıp ucu karşı cama verilerek akıntı şiddeti azaltılır ona göre ölçüsünü alın. 50 cm gibi gözüküyor o kadar alın. şimdilik alta vantuzlarını yapıştırarak köşeden yukarıya doğru yönlendirin.

emrenin dediği gibi bitkiler ço.k kuru alan tarafındaki açık yeşil plastik bitkiyi özellikle kaldırın hem ortalık rahatlasın hemde o bitki salınım yaptığı gibi ağır bir kokusu vardır.

alt kısma ince kum alıp serin. olurda kayalar düşerse cama zarar vermez. ve görselliği güzel olur.

Saģolun kuru alanı marketlerde satılan tavukların plastiiğinden vantuzla su seviyesini 7-8 cm. Yükselttikten sonra yapıştırırım filtre için ise önüne suyu yúkselttikten sonra kayayı koyarım sağolun...:)

Filtre önünde kaya çok tehlikeli olabilir. Hayvanın filtre önünden geçerken akıntıya kapılıp cama vurması ile kayaya çarpması çok farklı etki yapar. Kayaya çarpınca zarar görebilir.

Akvaryum benim akvaryumuma benziyor ölçüleri nedir 50*50*50 mi ? :)

banyoterligi bana tanidik geliyo yoksa sen ilidağ sözlükdemisin ?

Uludağ*

Ölçüleri 50*50*30 da birde benim filtreyi çıkarınca tekrar açılmıyor sadece iç pervanesi titriyor ičindeki pervaneyi bir çubukla çevirince kendisi çalıšiýo

Bide cd kabından yaparsam vantuzlar kaymazmı çúnkü 2 dostum aynı anda üstüne çıkarlarsa batması:-(

Marin ip kullan dostum carrefour larda 2 tl ye 20 m lik ipler var kullanabilirsin ben 3 gundur kullaniyorum sıkıntı olmadi

Banyoterligi benimde nick ayni gene ama su caylaklikdan kurtulamadik gitti neyse ben incideyim artik herneyse konuyu dagitmiyim :D

Filtre içinmii marin ip arkadaşlar yardım.edin kesin çözümü söyleyin emre abi cem abi

Dostum marin nick in diye dedim herneyse git carrefour a camasir ipi al 2 tl bisi onu kullan benim konumda resim var linkini vericem simdi

Dostum al konunun linki:

mailto:/forum/Konu-kuru-alani-kurmak-kaldi-ama.html

Ya korkuyorum şu an dışoradayım.kayanın altında sıkışıp boğulur diye cd kabından yapıcam.ve filtre nolcak geçici çözüm verseniz offffff inşallah bise.olmaz.yaaa

Geri