Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Trixie Neodymium Güneş Işığı Lambası 35 watt

dogruelsertac

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar
Kaplumbağalarım için kuru alanı ısıtımak için Trixie Neodymium 35W lamba aldım. Bu lambadan kullanan var mı? Isıtması gayet güzel. Kayaya 20cm uzağa gelecek şekilde yukardan yandan ışık verecek şekilde konumlandırdım. 31-32 derece ortam ısısı oluşturdu.

Benim sorum bu lamba kaplumbagaya zarar verebilir mi ? Bir de ışığa bakınca biraz gözü yoruyor, gözlerine zarar verir mi acaba kaplumbağaların?

mailto:/?urun-5671-trixie-neodymium-gunes-isigi-lambasi-35-watt

Cvp: Trixie Neodymium Güneş Işığı Lambası 35 watt

aa bu ürün onay alırsa bende sipariş ederim direk uygunmuş fiyat

http://www.trixie.de/en/prod/Terraristic_Neodymium_Basking_Spot_Lamp,14040

bu da kendi sitesinden link. Ben pet shoptan aldım tavsiye üzerine 25 TL. Kaplumbagalarım cok sevdiler, günes banyosu icin sıraya girdiler diyebilirim. Kayaları tek kisilik su anda : )

Doğrudan lambaya bakınca gözü çok yoruyor sadece, onun dışında ısı performansı gayet güzel diyebilirim. Bu işin üstadlarından yorum bekliyorum .

Ben rahatsız olmamaları için soft ampulleri tercih ediyorum. Aşırı parlaklıktan ötürü başını rahat çıkartıp kuruyacağına başı içeride uyku moduna girerek kuru alan kullanımı tercih edebilir. Soft ampul bulunana kadar hiç olmamasından daha iyidir tabiki.

Tabi parlaklık hem canlı hemde bizler için göz yorucu.

tesekkürler üstad. bazı yorumlarda lambaların kaplumbagayı kavurmasından falan bahsedilmiş. Biran için korktum yanmasınlar diye. sonuçta bu lamba özel onlar için üretilmiş. Bu gibi bir sonuç doğurmaz değil mi? Lambanın ışığının tepeden ve ya yandan gelmesi farkeder mi? Güneşlenirken ışığı arkalarına alıyorlar şu anda. Akıllı şeyler.

Bunun güçlü olanları hayvanın derisini aşırı ısıtır ve yanma olmasa bile deri döküntüsü aşırı olur. Buda sürece bağlı olarak zararlı olur. Ama bu güçtekinde sorun olmaz.

Bu ışığı özellikle yandan değil tepeden ver. Hayvanın gözü rahatsız olmasın.
Arkası dönük olmasının iki sebebi olur. Birincisi ısıtma lambası yeterli alanı ısıtmıyor ve hayvan dönerek her yerini ayrı ayrı kurutuyordur. Bunun zararı hayvanın her yeri aynı anda ısınmazsa üşütüp hasta olur. İkincisi ve burada daha büyük ihtimal hayvan ışık parlaklığından rahatsız olup arkasını dönmüştür. Bunun zararıda ilginin azalmasına sebep olabilir.
Kaplumbağalar normal şartlarda ışığa doğru dönüp ısınırlar.

teşekkürler üstad. Işığı tepeden vermeye çalışacağım.
Işığı 08.00 - 18.00 saatleri arası açık tutmayı planlıyorum. 10 saat yeterli olur sanırım değil mi?

Kışın 10 saat yeterli. Hava aydınlanıp kararana kadar uygun. Ama bu dönemde sanki 07:00-17:00 da olabilir.

bu modeller aşırı ısı verir. düşük wattlı olsa da uygun bir açı verilerek kullanılabilir. daha güçlüleri sakıncalı. bu ampülde mesafeyi ayarlarken hayvanların üstüste çıkacağı durumlarıda hesap etmek gerekli üsttekine yoğun ısı gelmemeli.

şu anda çapraz yanlamasına üstten kaya üzerine ayarlı 20 cm uzaklıktan. biraz daha mı uzaklaştırsam acaba ? Ya da doğrudan üstten verirsem kaç cm uzaklık koymalıyım ?

çapraz konum daha iyi bu şekilde gelen ısının bir kısmı havaya gidip hayvanları bunaltmaz. ışığın vurduğu noktaya yani hayvanların durduğu yere, 3 parmağını birleştirip dik tut. bu üstüste çıktıklarındaki mesafedir. üstteki parmağına gelen hizada ısı 33 dereceyi aşmıyorsa mesafe uygundur. üstteki parmağına dereceyi koyup ölçersin.

diğer taraftan tam tepeden konumlandırmada gözlerine vereceği rahatsızlık az olur.

Doğru mesafe ampülün cinsi, gücü ve açısıyla alakalıdır. Dediğiniz gibi 31-32 c derece elde edecek şekilde üst çapraz açıyla (tepeden ama hafif eğik şekilde) tutmanız uygundur. Yani çapraza monte ederek değil.)

Selamlar
Dün kaplumbağaların durduğu kuru alana koydum dereceyi. İlk vaziyette sıcaklık 34.8 dereceye kadar çıktı.
Daha sonra lambayı biraz uzaklaştırdım ancak yandan duracak şekilde. Tepeden ayarlamak için başka bir çözüm bulmam gerekiyor. Şu anda köşeden diğer köşeyi ısıtıyor ve sıcaklık 31 derecede sabit. Tek sıkıntı gözlerini biraz rahatsız ediyor sanki.

kaplumbagaların gözüne zarar vermemesi için ampulün ön kısmını boyasam olur mu? forumda birkac yerde guaj boya ile boyama yapıldığını gördüm.

Bende gece ampulu yapmak icin boyle bi soru sormustum tutmuyor sanirim

Boya malesef olmuyor. Ya boya akıyor, dökülüyor yada ampul patlıyor, kırılıyor. Boyalı ampuller genelde içten boyanır.
Bu akkor teli gözükenlerin dez avantajı yüksek ısıyı çözsek bile aşırı parlaklıktan ötürü göz alması.

boya olmuyor. verdiği ısı boyayı tutmuyor. bir de tepeden konumlandırmalı dene.

teşekkürler. bu arada bu ampul aslında oldukca fonksiyonel sayılır. Istıması gayet başarılı ve UVA yayıyor. Parlak olma sorununu ışığı yukarıdan vererek çözeceğim inşallah. UVB ampuller de aşırı ışık vermiyor mu? bu sorun olmuyor mu?

üzerinde uva yazıyor mu ? bu ampullerin hepsi uva içermez. uvb'ler buzlu olduğu için şeffaflara göre gözü fazla yormuyor. uvb'lerin mesafesi önemli yaydığı radyasyon ölçülü olmalı.

Geri