Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Tübitak Projem

Duru Derin

Yeni Üye
Katılım
27 Şub 2016
Mesajlar
2
Merhabalar,

Ben Duru.Ben 10.sınıf öğrencisiyim ve biyoloji öğretmenimiz bizden Tübitak için biyoloji ile ilgili proje istedi.Bende su kaplumbağaları ile yetiştirilen bitkilerin daha sağlıklı ve daha çabuk büyüdüğünü söyledim.(Ben de bir aralar kaplumbağa baktım tabi ki de akvaryumda oradan biliyorum.)Hocamız bu fikri kabul etti ve benden gözlem yapmamı istedi.Lakin benim bu gözlemi yapabilmem için uygun bir ortamım yok.Aranızdan biri hem  kaplumbağa hem de bitki yetiştiriyor ise bana yardımcı olabilir mi?

Saygılarımla...
 
Kaplumbağalar ile canlı bitkiler bir arada olmuyor. Yemesi bir yana yemediğini de parçalar. İpek yapraklı yapay bitkiler dahi ellerinde kurtulmaz. Özellikle resler üzerinden anlatırsak. Akvaryumda hiçbir şey sağlam kalmaz. Çizgili yada soft shell gibi dipte gezmeyi seven hayvanların bitki konusundaki davranışlarını ve ne tepki verdiklerini bilmiyorum.

Ama bitki ve canlı üstüne bir proje hazırlayacaksan sana karides ve bitkiler arası ilişkiyi önerebilirim.

Bir iki sene evvel bir petshopta inceleme fırsatım olmuştu. Neon ve o ayarda bir iki balık çeşidinin olduğu akvaryum tabanında karidesler vardı. Bunlar bitki aralarına düşen yem dışkı artıklarını arap saçı bitkilerin arasından özellikle diplerini ve yapraklar üzerindeki alg ve yosun tortuları gibi üzerine bulaşanları kıskaçlarıyla itinayla ayırıyorlar ve yiyorlardı. Çiftçi gibi hepsi bir bölgeyi almış hasat yapıyorlardı. Bu yaptıklarıyla bitkileri havalandırıyorlar. Canlı kalmasını sağlıyorlar.

Bu hayvanları izlemek ayrı bir zevk. O kadar ki balıklara hiç bakmadım. Kaplumbağalar öldükten sonra ki daha 20 sene rahat yaşarlar bir gün yine akvaryum işine girersem kesinlikle böyle bir sistem kurarım. Hatta o an izlediğimde içimden bir keşke kelimesi geçmedi değil.
 
Cvp: Tübitak Projem

Kaplumbağalar bitkiler ile beslenebilir ve o habibatı dağıtabilirler. 

Fakat dışkıları su içinde gübre görevi görebilir mi veyahut bulundukları su bitkilere bir şekilde iyi gelirmi bir düşünmek lazım. Cem abi ne dersin ? Kaplbağanın bulunduğu sudaki bitki ( bitkiyi yemediğini düşünürsek) onun dışkısıyla daha iyi yetişebilir mi ?
 
Bunlar dışkılarını da yiyorlar.
 
Cvp: Tübitak Projem

Çizgili için söylüyorum:
Res kadar saldırgan olmasalar da çizgililerde taş taş üstünde bırakmıyor.

Ancak ızgara gibi bir sistemle kaplumbağalardan uzak tutularak yetiştirilen bitkilere ait bir sistem kurulursa ne olur bilmiyorum, bu incelenebilir.
 
Cvp: Tübitak Projem

Canlılar tükettikleri proteinleri ve azotlu yağ bileşiklerinin %2-%5 gibi bir oranını amonyak olarak dışarı atar.Amonyak,azot döngüsü ile nitrata çevrilir.Azot döngüsü sonucu ortaya çıkan nitratın bir kısmı bitkiler tarafından emilir.Bu da tatlı su bitkilerinin çoğalmasını ve gelişimini hızlandırır.Burada etçil ya da hepçil canlının kütlesi ve besin tüketimi ne kadar çoksa ürettiği amonyak da o ölçüde artarak bulunduğu sistemdeki bitkinin gelişimini etkiler.
 
Geri
Üst