Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

tuhaf davranislar:)

euqenie

Gümüş 3 Üye
Ni iki gundurr raffy ve miki arasjndaa tuhaff davranışlara sahit oluyorum . Kurlasmaa olabilir mi bilmiyorum ama ellerini birbirlerine uzatipp titretiyorlarr snki bi sey konusuyor gibi burun burunalar. Ne demekk oluyo bunlar anlayamiyorum

bi blogda okumuştum, kur yapıyorlar yada sevgilerini gösteriyorlarmış

uzun zamandır bırlıkteler mı.
Bende bgn aldm ıkı tane mesela aynı kaptaydılar hep ama bgn eve getırdm akvaryuma koydm aksam uzerı bı yakınlastılar burun buruna snra ayrıldılar dhaada gormedım oyle belkı tanımıyorlarsa bırbırlerını ondan yapms olablırlermı

Eger henüz yaşları küçükse el titretme hareketi kur için yapılmasının yanı sıra hiyerarşik düzeni belirlemek içinde kullanıyorlar. yani baskınlık kurmak için bir çeşit iletişim hareketi. :) Akvaryumda kimin sözü geçecek onu belli etmeye çalışıyorlar.

Ara ara yapmaları normal fakat takip etmek gerekiyor ciddi boyutlara ulaşırsa müdahale edilmesi gerekebilir.

ergenlik çağında başlarmış falan hehe :D gerçekten hiç bilmiyorum ama çok çeşitli bloglar ve üreme konusuyla ilgili bölüm var sitede oralara bak bence

Cvp: tuhaf davranislar:)

burun sürtme iletişim kurma halleri el titretme ise kur olabileceği gibi birbirlerini sınama davranışı da olabilir. bu el titretme işi sadece biri tarafından yapılıyor ise kur, her ikisi de süresi veya aynı anda olması önemli değil yapıyorsa hiyerarşik düzen çatışmasıdır.

euqenie' Alıntı:
Yas siniri var mi acaba kur icin:)

kur konusunda cinsel gelişimin tamamlanması gereklidir.

Genç yada erken dişi ve erkek kur yapabilir ama bu esnada başka işaretlerde meydana gelir.

Bu sadece bu şekilde ise hiherarşik düzen yani baskınlığa bağlı bir iletişim şekli.

Himm anladimm demek birbirlerinee baskinlik kuruyorlar:)

Cvp: tuhaf davranislar:)

Benim kaplışlarımdan büyük olanda kücüge bu el titretme olayını yapmaya başlamıştı ben karamana gelmeden önce. Şu sıralar gözlemyemiyorum ama kavga durumları olmaz herhalde demi ?

Eğer anlaşırlar ve hiyerarşide sorun olmazsa kavga olmaz. Tabi tamamen neler içeriyor bu hareket bilmediklerimizde vardır. Genelde iki ayrı cinsiyetin kur yapması dışında baskınlık, hiyerarşik düzen belirlemede kullanılır. Belki çeşitli iletişimler içinde kullanılıyordur. Genellikle kavga olmaz ama bilemeyiz.

Benimkilerden biri bu konuda diğerini hiç rahat bırakmıyor. Sürekli burnuna değiyor. Bir akşam seyrediyordum, diğerinin önce burnuna sonra gözüne değdi. Buda Ağzını açıp ''el kol hareketi yapma der gibi'' bir atladı eline ama yakalayamadı. Diğeride baktı bunaltıyor, uzaklaştı hemen.

Geri