Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Tüm Ekipmanlarım Tamamm :D

ultraslan

Yeni Üye
Arkadaşlar dün tüm ekipmanlarımı tamamladım sadece ısıtıcı almadım onuda almama sebebim benim akvaryumumun ustünde ampül takmam için yer var ve su hep sıcak oluyor . Eee nasıl buldunuz ? Kapuşlarım çok mutlular büyük olan kaplumbağam kabuğunu atıyor sanırım o yüzden hep kuru alanda güneşleniyor :D

mailto:/2qa008g.jpg mailto:/295s5yd.jpg mailto:/2q9vzpw.jpg mailto:/2m275gh.jpgmailto:/2i6mp2e.jpg mailto:/5anbf6.jpg

Hadi hayirli olsun diyelim. Yalniz akvaryum ve ekipmanlar hakkinda daha detayli bilgi verirsen fikir alisverisi yapabiliriz.

Simdilik gözümu carpanlar ise, kuru alani yükseltip bununla beraber su seviyesini de yükseltmen. Saglikli bir sekilde gelisimleri icin, yuzebilecekleri genis bir alan sart.

Dipte ki taslar yerine kum alman filtrasyon acisindan daha iyi olurdu. Bu taslar kir ve pislikleri aralarinda tutarak filtrenin isini tam gorememesini ve suyun cabuk pislenmesini saglar. Bunun yaninda ise kaplumbagalar bazen sindiremedikleri besinler icin kum yerler ve yedikleri bu kumu diskilama ile atarlar. Maalesef bu taslar yenilemeyecek kadar büyük olup, maazallah ufak tanelerini yemelerinde yemek borusunda tikanikliga sebep olup bogulabilirler.

İsitici konusu da maalesef dusundugun gibi olamaz. Önumuz kis ve bu kullandigin ampul suya yeterli isiyi vermeyecektir. ( 26-28 derece arasi ) Ki verse bile gece bu lambayi acik tutman hayvanlara rahatsizlik verir ve uyku duzensizligine yol acar. Sirf gece isi farki bile hastalanmalari icin yeterli bir neden. Kisacasi uygun W isitici sart.

Akvaryumun tamaminin fotografi ve olculeri ile daha da aciklama yapabilmemize olanak saglar.

Tekrardan hayirli olsun

Cvp: Tüm Ekipmanlarım Tamamm :D

kadriye kuru alan işini çözmen lazım. ya bunun altına geniş ağızlı iki bardak koyup düşmeyeceği şekilde sabitle veya başka bir kuru alan arayışına gir. suyu bayağı bir yükseltmelisin. aslında akvaryumunda çok ufak. bu sana yılbaşına kadar suyu yükseltmen halinde anca gidecektir. hayvanların serbestçe yüzebileceği alan yok. şu an lamba ile ısınıyor gözükse de kışın su soğuk olacaktır.

emin'in belirttiği gibi ben ilk başlarda senin kullandığın çakıl taşlarının daha küçüğü ile hayvanı kulak iltihabı yapmıştım. onları da kuma çevirmen gerekiyor.

daha büyük bir akvaryum alıp ona göre ısıtıcı alman hesaplıya gelecektir. bunu da karantina akvaryumu olarak kullanabilirsin.

Tüm ekipmanlarım tamam başlığını görünce gerçekten iyi bir sistem göreceğimi ummuştum. Isıtıcı zaten eksik. Su derinliğinin yetersizliğini zaten arkadaşlar belirtmiş. Dipteki taşlar bir süre sonra filtrasyonu olumsuz etkileyecek. Kaplumbağa bakım kılavuzunu okuyun bence.

Cvp: Tüm Ekipmanlarım Tamamm :D

Hep kuru alanda durmasına sevinmeniz ilginç. Orada sürekli durması muhtemelen suyun soğuk olmasındandır. Isıtıcı en önemli ekipmandır filtreden bile daha önemlidir. İlk alman gereken şey ısıtıcı sonra suyun seviyesini yükselt bir süre idare edersin.

Geri