Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Türler

cspr

Gümüş 4 Üye
Katılım
18 Tem 2009
Mesajlar
151
İlgisiz bir bölümemi açtım bilmiyorum ama merak ediyorum kırmızı yanaklılar haricinde pet shoplarda bulabileceğimiz farklı su kaplumbağası türleri varmı yada farklı türler bir arada yaşarmı mesela bazı türler doğası gereği sıcak suya çok düşkün olmayabiliyor, ve bir kaç kez toprak renginde su kaplumbağasıda görmüştüm .. Bilen birisi bana yardımcı olabilirse çok sevinirim .. Ona göre farklı türleri barındıran zengin bir yelpaze sanırım göze hoş gelirdi tabi uyuşmazlıklar olmaz ise
 
sanırım bı de sarı yanaklı kaplumbaga vardı ole bıse hatırlıorm ama tam olarak petshoplarda gormus deılım...
 
Farklı türlerin aynı akvaryumda yaşamaları çok zordur. Aynı tür kaplumbağaların bile tartıştıklarını kavga edip birbirlerini yaraladıklarını düşündüğümüzde farklı türler arasında daha ciddi sorunlar olabilir. Zaten ihtiyaçları da birbirinden farklı olcağı için çok fazla da rahat edebileceklerini sanmıyorum başka bir türle beraber.
Forumdaki diğer türler başlığında pek çok ilginç tür tanıtılıyor, petshoplarda sarı yanaklı ya da sarı karınlı diye bilinen kaplumbağalarla nil kaplumbağaları bulunabiliyor bazen. Bunun dışındaki türlerin çoğunda zaten satış ve ihracaat yasağı var bu nedenle piyasada yasal olarak satan yerler bulmanız zor.
 
zaten şimdilik vazgeçtim bu durumdan dediğiniz gibi daha benimkiler kendi aralarında didişiyorlar :)
 
benim kaplumbağam sarı yanaklı.. kırmızı yanaklılardan farklımıdır beslenmesi bakımı bilemiyorum. her yerde kırmızı yanaklılarla ilgili bilgiler var..
 
Sarı yanaklılar da kırmızı yanaklılar ile aynı familyadandır bu yüzden bakımları aynıdır red ear sliderlarla. Forumdaki kırmızı yanaklar için olan tüm bilgileri kendi sarı yanaklı kaplumbağanız için de uygulayabilirsiniz.
 
Geri
Üst