Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

TURTA'm vaarr..

TURTA

Yeni Üye
Katılım
12 May 2009
Mesajlar
17
6 saat önce bi TURTAM oldu, çok heycanlandım, hemen nette görünce buraya kaydoldum. bilgi edinmeye calısıyorum. oldukları yere alışmalarıne kadar sürer, cünkü hala o yüksek yere cıkıp dinlenmedi, geldiğinden beri suyun içinde, ayrıca suanda uyuyo sanırım ve hiç kafasını sudan cıkarmadı, herkes en azından burnunu dısarı cıkarıyor demişte, endişenmeye başladım bende... ama masa da ses olunca, sadece irkiliyo gibi, ama hala kafasını sudan cıkarmıyor :/
geldiğinde cok hareketliydi, ayrıca agız yapısının gülümsüyomuş gibi olmasına bayılıyorum :)

fotosunu ekleyemedim, büyük geldi kb tı. daha sonra küçük halini elde edebilirsem buraya koyucam...
 
Turtanız ile size mutluluklar dilerim. Her şeyin zamanı var. Biraz zaman biraz sabır ve ilgi size keyifli anlar yaşatacaktır.
 
Hos geldiniz foruma:) En kisa zamanda size alisacagına eminm...Ama siz de en kisa zamanda onu o fanustan kurtarın:)
 
Foruma hoşgeldiniz Turta nızla beraber uzun yıllar beraber olursunuz umarım.

Henüz yeni ortama alışamadığı için biraz korkak davranması, kuru alana pek çıkmaması normaldir endişe etmeyin zamanla alışır siz gerekli ekipmanları sağladıktan sonra.

Fotoğraf ekleme ile ilgili forumda gerekli bilgileri bulabilirsiniz. www.imageshack.us tan fotoğrafınızı yükleyip ordaki forum için olan linki mesajınıza kopyalarsanız direkt eklemiş olursunuz.

iyi paylaşımlar dilerim yeniden hoşgeldiniz.
 
teşekkür ederim herkese
ya şöyle bi sorun var, ben yurtta kaldıgım için, onu o fanustan cıkarmam zor olcak :( ama sarı lamba takabielcegim bi masa lambası almayı düşünüyorum, bir cok forum da okudum da, güneşlenmelerine ve kurulanmalarına yarıyormuş. birde bikaç büyük yuvarlak taş parçası koymayı düşünüyorum. belki daha rahat hisseder kendini die. ayrıca suyunu da sık değiştirirsem biraz daha rahat eder sanırım.

buarada suyun sıcaklığı ne kadar olucak, soğuk su zarar verir mi onlara, genelde soguk su da kıs uykusuna yattıklarını okudum ama... gerçi şuanda ki suyu cok cok soguk değil ama ılıktan soguk biraz, arasıra cok az sıcak su eklesem, zarar verir mi?
 
Biz teşekkür ederiz.

Maalesef akvaryum olmadıkça sağlıklı şekilde bakmanız imkansız Turta nıza. Bu nedenle ufak da olsa bir akvaryum alın derim yurtta olmanızdan dolayı zor olur haliyle kendimde hafta içi yurtta kaldığım için tahmin edebiliyorum ama yapabilirseniz kaplumbağanız için çok iyi olur. Isınma lambası olarak masa lambası falan koysanız iyi olur tabi ama kuru alandan ziyade suyun sıcaklığı daha önemlidir. Su sabit ve 28derece olmalı yavrular için bunu da ısıtıcılı bir akvaryum olmadan sağlayabilmeniz çok zordur. Sıcak su eklesenizde kısa sürede yine soğur hatta sürekli bu soğuk sıcak farkı kaplumbağayı hasta da edebilir. Su sıcaklığı 23 derecenin altında olursa metabolizmaları yavaşlar ve kış uykusuna yatmaya başlarlar bu durum özellikle evlerde bakılan kaplumbağalar için risk oluşturur. Ölüm, sağlıklı şekilde uykudan uyuyamama görülebilir. Özellikle yavrularda bu daha ciddi risk demek. Bu yüzden akvaryum konusunda ısrar etmiştim. Forumu gezdiğinizde daha ayrıntılı bilgi de edinebilirsiniz.
 
ya bu forumu da gezdim, bir çok baska siteleride okudum dün gece, masamın üstünü boşaltmam gerekcek anladıgım kadarıyla :) en kısa zamanda, gidip almalıyım. teşekkür ederim.

çok soru soruyorum ama :)
bide yavruların etçil, yaşlıların da otcul olduklarını okudum, şu süreçte ne gibi yemler vermem gerekir? suan bi yemi var, böle yeşilimsi giibi minik uzun şeklinde.
bir de boyunu ölçtüm kuyruklu haliyle 5 cm e yakın gibi, cinsiyetini nasıl öğrencem? :)) çok heycanlandım ya, çok şeker bişi.
 
Evet akvaryum şart yani kısa zamanda ekipmanlarıyla beraber temin edersiniz umarım.

Yavrular 1-2 yaşlarına gelinciye kadar etçil ağırlıklı beslenir doğrudur. Daha sonraysa yavaş yavaş bitkisel ağırlıklı besinlere geçilmelidir. Şu an verebileceğiniz yemlerin içeriği de etçil ağırlıklı olmalı. Önerebileceğim bir kaç marka sera, tetra, sanyu, tropical, otto, pets family, champion.. Bunlardan sera ve tetra avrupa kökenli yemlerdir ve piyasadaki en kaliteli kaplumbağa yemleridir diğerleri genelde uzak doğu ve çin kaynaklı markalardır imkanınız varsa sera ve tetra tavsiye ederim. Özellikle tetra baby, tetra reptomin, sera raffy-I, raffy-P, sera reptil carnivor, sera raffy vital, sera raffy mineral, sanyu turtle stick, sanyu tubifexi öneririm. Stick yemleri ana yem olarak vermeniz gerek yani çubuk şeklinde olan taneli yem denilen yemler. Bunlar tetra reptomin, baby, sera raffy-p, raffy vital, sanyu turtle stick gibi yemler. Ek olarak protein ihtiyacını karşılamak adına da karides tavsiye ederim açık olarak da satılıyor petshoplarda ayrıca tetranın gammarusu, seranın raffy-I sı da içerik olarak karidesten oluşmaktadır. Sanyu tubifex gibi yemler de yine yüksek protein içeren yemlerden. Günlük kaplumbağanızın kafasının hacminde yem vermelisiniz her gün bu karides ya da benzer ek besinleri verebilirsiniz toplam miktarı aşmamak şartıyla. Bu yemler ana yemin yanında kullanılmalı, tek başına kullanılmamalıdır yoksa hayvanda dengesiz büyümeye ve gelişim bozukluklarına yol açabilir. Forumda beslenme başlığında daha ayrıntılı bilgi de edinebilirsiniz.

Cinsiyeti ise henüz anlaşılmaz en az 8-10cm olduklarında ya da 1 yaşını geçtiklerinde erkeklerde ön tırnaklar uzar ve kuyruk kalınlaşır. Ayrıca erkeklerde alt kabuk hafif iç bükey olur çiftleşme konusunda uyum sağlaması için meydana gelen bir durumdur bu iç bükeylik erkek kaplumbağalarda. Cinsiyeti şu an tahmin etmeniz mümkün değil alt kabuk desenlerine göre falan yapılan tahminlerin herhangi bir dayanağı yoktur.

Uzun yıllar beraber olmanız dileğiyle kaplumbağanızla. Forumda daha detaylı her türlü bilgiye ulaşabilirsiniz. Umarım yardımcı olabilmişimdir. İyi paylaşımlar dilerim.
 
En azından ısıtıcı ve kuru alan olabilceiği bi kaba koysanız yaşamını biraz da olsa kolaylaştırırsınız
ama akvaryum kesinlikle şart
 
Diğer arkadaşlara katılıyorum, çünkü ben de yaşadım ölüm fanusu devrini... gerçekten hem kaplumbağa için hem de bizim için çok zor oluyor... Özellikle de hasta olunca o acı çekiyor, siz de üzülüyorsunuz onun hasta olduğunu bildiğiniz her dakika geceleri gözlerinize uyku girmiyor ölecek korkusuyla... ben bunu çok ağır bir şekilde yaşadım...Çok zorlu bir haftada imkansızdı, o hastalıktan kurtulanların sayısı çok azdı ve mucizevi bir şekile gerek çabalarım, uykusuzluğumla gerek de sevgimle kurtarmayı başardım onu... Akciğer Enf. yüzünden kaplumbağasını kaybeden birçok arkadaş vardır forumda.. Bu nedenle akvaryum şart...
 
cahide' Alıntı:
Diğer arkadaşlara katılıyorum, çünkü ben de yaşadım ölüm fanusu devrini... gerçekten hem kaplumbağa için hem de bizim için çok zor oluyor... Özellikle de hasta olunca o acı çekiyor, siz de üzülüyorsunuz onun hasta olduğunu bildiğiniz her dakika geceleri gözlerinize uyku girmiyor ölecek korkusuyla... ben bunu çok ağır bir şekilde yaşadım...Çok zorlu bir haftada imkansızdı, o hastalıktan kurtulanların sayısı çok azdı ve mucizevi bir şekile gerek çabalarım, uykusuzluğumla gerek de sevgimle kurtarmayı başardım onu... Akciğer Enf. yüzünden kaplumbağasını kaybeden birçok arkadaş vardır forumda.. Bu nedenle akvaryum şart...

bu yazıyı okuyunca siz zaten akvaryumun ne kadar gerekli olduğunu anlamıssınızdır
 
anladım zaten, aldığım ilk gün büyük pişmanlıkla doluydum, ama suan hiçbişekilde kampüsün dısına cıkamıyorum, çıktığım ilk fırsatta akvaryum alıcam...

bir sorum daha olucaktı, Turta sürekli suda kalıyo, genlde hergün güneşlenmesi için 10-11 arası güneşe koyuyorum ama bitürlü kuru bölgeye cıkmıyor, ben koyuyorum onu ama hemen geri atlıyor suya? bu hala alışamamasıyla ilgili bişi mi, yoksa bi sorunumu var?
 
alışamamasıyla ilgili olduğunu düşünüyorum... Çünkü kaplumbağalar kendilerini suda daima güvende hissediyor.... Size güveni henüz tam olamadığından kuru alanda korkuyor olabilir... yakında öyle bir alışacak ki kuru alanda arka bacaklarını gere gere boynunu uzata uzata güneşlenecek de indiremeyeceksiniz.... Gerine gerine güneşlenecek...
 
Ayrıca kuru alan gerekli sıcaklıkta değilse de kuru alana çıkmayacaktır.
 
Geri
Üst