Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Turtle Topper + Benekli Yavru

dbasol

Gümüş 3 Üye
Arkadaşlar Turtle Topper geldi, akvaryumun son halini ekliyorum. Son olarak iki mango kökü de ekledim ancak onlar fotoğrafta yok. Tecrübeli arkadaşlar için bir de kuyruk fotoğrafını çektim, kahverengilikler şüphelendiriyor beni.

Benekli yavru için henüz bir akvaryum almadım, üç parmaklık suda bile çırpınıyor garibim:) Gerçi artık yavaş yavaş yem yemeye başladı düzenli olarak. Raffy P'yi toz olarak, JBL ProBaby'i ise üçe bölerek yedirebiliyorum ancak. Işık sürekli açık suyun ısısını korumak için, böylece su hemen hemen tün gün 28-29 derecede. Uyumak istediğinde rampa ile kaya arasına gidip karanlık yerde uyuyor. Filtreyi ise midye ile hallediyorum. Haftada bir suyu tamamen değiştirip RES'in akvaryumundan su koyuyorum.

Bir de küçük karides akvaryumu hazırlıyorum ancak pipo filtre kullanıyorum ve hava motorunun sesi beni öldürüyor. Evden çıktığımda veya gece yatarken ancak açabiliyorum pipo filtreyi. Umarım sıkıntı yaratmaz sürekli açık tutmamak. Akvaryum zaten nano, yükü çok değil. Az sayıda karides ve java moss, su mercimeği ile moss ball'dan başka şey düşünmüyorum.

Böylece Türkiye'de bulunduğumuz süre içerisinde yine evi Rescue Center tarzı kurtarma evine dönüştürdük. Taşınırken hepsini sahiplendirebiliriz umarım.

Kedi ise Beyaz İran kedimize gelen damızlık eşi, oda geçici misafirimiz:)

mailto:/tyzog.jpg
mailto:/2w36iau.jpg
mailto:/2w32dcj.jpg
mailto:/33w467d.jpg
mailto:/35ml0md.jpg
mailto:/160wqpx.jpg
mailto:/2udust3.jpg
mailto:/6nw845.jpg
mailto:/10eprah.jpg

Cvp: Turtle Topper + Benekli Yavru

çok güzel bir ürünmüş güle güle kullanın :) yavru kaplumbaganın kuyrugu neden o kadar uzun ?

Hepsine maşallah diyorum. Ufaklık gerçekten çok ufakmış. Göbek bağı belirgin hala :)

Bu arada kırmızı yanağın kuyruk pek hoş gözükmedi. Mantar yada parazit gibi bir durum olabilir. Bir veterinere göstermekte fayda var Doğa. Bu konu ile ilgili aklıma gelen benekliyi korumak. Büyük tanktan küçüğün yerine su alma derim. Bulaşıcı ters bir durum varsa yayılmasın.
Geçmiş olsun.

önceden kuyruğun bu beyaz deseni bu şekilde miydi ve o kahverengilik sadece o noktada mı var ? ayak ve boyun çevresini de bir kontrol et. başka yerinde de var mı ?

bu ürün çok güzel büyük akvaryuma geçince ben de böyle birşey almak istiyorum emre bey ve cem bey sizce nasıldır bu ürün?

bu kuru alan güzel fakat eni 35 cm altında olan akvaryumlara uygun. en üst boyuttaki hayvanların giremeyeceği darlıkta rampası var. ki zaten o boyuttaki hayvan için 35 cm enindeki akvaryumda olmaz.

Evet bu kuru alanın akvaryum eni ile uyumlu olması gerekir. Rampa ve akvaryum enini düşünürsek yavru alınmış bir kaplumbağayı 2-3 sene götürecek bir sistem.

O kedi ne kadar tatliymis oyle... Ben size ugrayip bir minciklasam onu :) alerjim var ama...
benekli de cok tatli yazik cok kucukmus daha once hic bu kadar kucuk bir kaplumbaga gormemistim yem yemeye baslamasi iyi olmus
hepsine saglikli bir omur dilerim
kuru alan da cok guzel hayirli olsun :)

Güzel yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar. Turtle Topper hakkında bayağı kullanıcı yorumlarını okumuştum almadan önce, ürün çok başarılı. Tek sıkıntısı eni çok geniş akvaryumlara uymaması ve en üst boydaki dişi kaplumbağaların rampaya sığmaması. Erkekse ömür boyu sorun yok ancak iri dişiler tam gelişimlerini tamamladıktan sonra sığmıyor. Pleksiden daha ucuza geldi.

Kuyruktaki kahvelikler ilk aldığımızdan beri var, gözlemliyorum ancak yayılma yok. Boyun ve ayaklarında da mantar izi yok. Sadece kabuğunda beyaz ve küçük noktalar var ki bunun ya kalsiyum ya güneşsizlikten kaynaklandığını düşünüyorum. Veterinerlik Fakültesine götürmeyi düşünüyorum aslında ama nasıl randevu alınır, kime, saat kaçla kaç arası gösterilir bilemedim.

UVB lambayı hala almadım. JBL'nin UVA lambasını taktım, ancak iki hafta dayandı. Hadi o 20 liralık bir ürün ama UVB de aynı şey olursa gerçekten çok üzülürüm. El mahkum alacağım gerçi ama onun yerine haftada birkaç gün güneşe çıkarmayı da düşünüyorum. Evdeki tüm lambalar sürekli patlıyor zaten, genel bir sorun da olabilir.

İpek dilediğin zaman misafirimiz olabilirsin. Gerçi fotoğraftaki kedi sahibine geri verildi, ancak aynı cins bir kedimiz daha var. Kedi de bu arada sokaktan kurtarılmış, kızarkadaşım bulup getirmişti. Dedim ya evi artık Mor Çatı tarzı sığınağa döndüreceğiz.

nerden aldınız benekliyi sahiplendinizmi ? ben bulamadım :(

çok isterim uzun zamandır arıyorum çok büyük bir tankım var bunun için özel mesajlaşmayı açtırıp konuşabilirsek daha iyi olur haftaya eldenmi teslim edebilirsiiz yoksa kargomu göndericeksiniz ?

flyingturtle' Alıntı:
çok isterim uzun zamandır arıyorum çok büyük bir tankım var bunun için özel mesajlaşmayı açtırıp konuşabilirsek daha iyi olur haftaya eldenmi teslim edebilirsiiz yoksa kargomu göndericeksiniz ?

pardon fiyatı nekadardı ?

doğa evdeki lambalarda böyle bir sorun varsa evin dış sayacındaki amper kaç ise aynı amperde kaçak akım rölesi alın ve elektrikçiye taktırın. genelde 25 amperdir. zaten 25 A ve 40 A var, 32'lik görmedim. bu ani akım değişikliklerine karşı evdeki elektrikle çalışan herşeyi korur. vikonunki 25 A 30 tl; siemens 50 tl üstü bir fiyat ama ikiside iyidir. monofaze alacaksınız.

diğer taraftan akvaryumu koruyayım dersen 60 kva bir güç kaynağı da işini görür. o da 100-120 civarlarında. elektrik kesilmesi durumunda yaklaşık 10 dakika kadar daha çalışır. 5 senede bir aküsü yenilenir. değişimi kolay o da 40 tl.

kahverengilik aldığından beri aynı boyuttaysa mantar olmayabilir. ya kendine özgü bir iz. bir ihtimal deri tümörü diyorum ama zamanla o da büyümeliydi. belkide geçmişte yara almış ve o iz kalmış olabilir. tehlikeli bir şey değildir umarım. adını benli zarife koy.

Cem uzun zamandir zaten eve elektrikci cagirma niyetim vardi, dediklerini elektrikciye aynen iletirim.

Eminonuden alip elden getirebilirim. Umarim sarsilmazlar ve sag getirebilirim. Fiyati 7.5 veya 10 liraydi sanirim.

elden getirebilirseniz daha iyi olur eğer getiremezseniz bir videoda görmüştüm bir kapın altına nemli bez koyuyorlardı ve üstünede sünger koyuyorlardı ve delik açıyorlardı böyle bir yöntemde olabilir emin değilim

Merhabalar, konuyu hortlatmış gibi olacağım fakat benim için önemli bir soru, resimdeki mandallı lambayı nereden aldınız acaba? Teşekkürler

elektrik deposu diye bir sitede var. buradaki normal ampule uygun ama uv ampuller sığmaz. diğer taraftan o sitedekilerde uv ampule uygun fakat kablosu ince olduğu için normal ampulü kaldırması zor. gerçi benim okul arkadaşımın kızına ecolite 52 w takılı lamba vermiştim sorun çıkmadan yanmaya devam ediyormuş.

Geri