Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Turtle Tub Almayı Düşünüyorum

Macci123

Gümüş 4 Üye
Az önce bir konuda tartışma olmuştu ve Emin bey turtle tub adlı plastik kabı tanıtmış oldu bana.Diyorum ki şu anki kaplumbaga akvaryumumu balık akvaryumuna çeviriyim ve turtle tub alıp kaplumbagaları oraya aliyim.Fiyatı 225$.Kit olarak alıcagim için içinde:Sürüngen lambası,UVB lambası,511 kaplumbaga filtresi,kum,reptisafe 8oz,doğal bush bitkisi geliyor. Amazon dan nasıl işlemlerimi yapıcam bu konu hakkında tecrübesizim? Türkiye'ye gönderirler mi? Kendi fikirleriniz nelerdir ?

http://www.google.com.tr/imgres?q=turtle+tub+kit&um=1&hl=tr&biw=1366&bih=677&tbm=isch&tbnid=pl3FkGVZVFhTzM:&imgrefurl=mailto:/product/prod_display.cfm%3Fpcatid%3D21548&docid=_KXMMk94OMJGLM&imgurl=mailto:/images/Categoryimages/normal/p-71681-51597-reptile.jpg&w=311&h=315&ei=nN_rTsPxK5S18QPx9-TyCQ&zoom=1&iact=hc&vpx=182&vpy=146&dur=704&hovh=226&hovw=223&tx=144&ty=112&sig=102697226194171426491&page=1&tbnh=160&tbnw=147&start=0&ndsp=20&ved=1t:429,r:0,

http://www.google.com.tr/imgres?q=t...7&tbnw=147&start=0&ndsp=20&ved=1t:429,r:2,s:0

Cvp: Turtle Tub Almayı Düşünüyorum

Türkiye'ye genelde kitap dvd tarzı şeyler yolluyorlar. Bu ürünü yollayacaklarını sanmıyorum yine de sormakta fayda var.

Amazon Türkiyeye yollamıyor biliyorum ama ebay gönderir ama 225 dolar gümrüğe takılır gümrüğede ücret ödedikten sonra alabilirsin.Türkiyedeki gümrük sınırı 75 Euro eğer bu fiyatı geçersen ayrıyetten gümrük masrafı ödüyorsun.

Kamer Bey ben de bu ürünü araştırıyorum; Türkiye'de benzer bir şey bulabilir miyim yoksa yurtdışından nasıl getiricem diye ancak Melih Bey'in de dediği gibi gümrük olayı ve ayrıyeten Türkiye'ye servis yapan bir hizmet bulmak gerekiyor. Bunların hepsi işin içine girince biraz pahalıya geliyor.

Bir kaç ithalatçı ile görüşmekte fayda var aslında belki Türkiye'ye getiren bir firma bulunabilir.

Evet amazon sadece cd kitap yolluyormuş ama isterseniz ebaydan alabilirsiniz ama gümrük masrafı olacak diyorumda biz forumla ortak kapluş sipariş vermiştik acaba o firma getirebilirmi ? bence iletişime geçelim getirirler gibi düşünüyorum.

bu kadar pahalı olmasına karşın ne özelliği var bunun? bana küçük geldi

Büyüklüğü yaklaşık 200 litre civarı daha büyükleri de var. Böyle bir akvaryu 500TL den aşağı olmuyor genelde.

gümrük olayını ben şöyle çözmüştüm, hong kong'dan ürün getirtmiştim, ürünün dışında gift -hediye- yazıyordu ve fiyat olarak 50 USD yazıyordu, doğal olarak gümrüğe takılmadan geçti, yollayıcı ile konuşup bu tarz bir şey yaptırmak gerekli, ama ebay gibi prestijli bir firma yapar mı? pek sanmıyorum.

Evet gift olarak yazdırılırsa geçebiliyor ama koli büyük olduğu için içini açıp bakanlarda var ebaydaki satıcıya mesaj atıp öyle yazmasını isterseniz yapacaktır.

Bana kalırsa Ebay çok güvenilir değil. O kadar masraf yapmaktansa daha güzel bir ortam sağlayabilirsiniz

Güvenilir zaten ebay satmıyor ebaye üye olan kişiler satıyor gittigidiyorun aynı işleyişi diyebiliriz.

2 kere ürün almaya kalkıştım 2sinde de sorun yaşadım

Tamamen satıcıya bağlı birşey %100 99 98 97 gibi satıcılarda sorun yaşamazsınız ben hiç almadım ama yakın çevremdekiler aldı sorunsuz geldi zaten gelmezse paranızı geri alabiliyorsunuz.

ebay dan bir kaç satıcı ile benim de hiç hoş anılarım yok.Bir daha da cesaret edemedim alışverişe :(

Ben ve annem ebay den belki de yüzlerce kere alışveriş yaptık. Çok azında sorun yaşadık. Yalnız bence turtletub falan hiç girişmeyin. Herşeyden önce gümrük vergisi ödeyeceksiniz. Babam bana Almanya'dan ısıtıcı getirirken şüphelenmişlerdi ama neyseki babam açıkladı ama başında kimse yokken ısıtıcıdan şüphelenebilirler. Bir de 200 dolara turtletub alacağınıza kaplumbağaları akvaryumlarında rahat bırakıp 1 m lik bir balık akvaryumu kurabilirsiniz rahatlıkla.

Ben şimdi ebay savunucusu olmuyayımda satıcıdan birşey alırken güvenilirliğine dikkat ederseniz sorun yaşamazsınız yani %50 güvenilir satıcıyla alırsanız sorun yaşarsınız zaten sorun yaşanırsa ebay e bildiriyorsunuz onlarda parayı geri veriyor.

vazgeç çok pahalı, o paraya büyük bir tank ve tesisatını kolaylık la yaparsın, hem plastik boşver bence

Bencede çok pahalı 200 litre cam akvaryum rahatlıkla alırsın bu fiyata bunun yarısıyla hem plastik siyah içide görünmez pek güzel olmaz birde gümrük masrafi filan bence camın yerini hiçbirşey tutamaz bu kapta kapluşta etkilenir.

Türkiyede'ki gittigidiyor.com u da ebay satın aldı zaten.

Melih Bey bu tanklar zaten dünyadaki bir numara sürüngen ürünleri üreten firma tarafından kaplumbağalara özel üretilmiştir. Doğal ortamlarını sağlayabilmek amacıyla. 200 litre akvaryum 10mm cam ile şu anda bu üründen daha ucuz değil. Ancak tercih meselesi tabiki.

Ebay de aslında gittigidiyor gibi ürünü aldıktan sonra ödemeyi gerçekleştirme olayı olsa güzel olabilirmiş.

Bence hiç bulaşma.Bana göre geniş bir kap da değil.Ve pahalı ve zahmetli.

Geri