Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Turtle Tub Almayı Düşünüyorum

Cvp: Turtle Tub Almayı Düşünüyorum

Bu arada herkes pahalıya geliyor demiş ama Kamer Bey'in verdiği fiyat kit parası. UVB lamba, filtre herşey içinde. Acaba 200 litrelik bir akvaryum bu ekipmanlarla 500TL den ucuza olabilir mi? Bence eksik yorum yapıyorsunuz.

Eğer 200 litreye küçük diyorsanız ben sesimi çıkarmıyorum :) Benim 40 litre akvaryumum fena o zaman :D

Tabi gümrük olayı halledilmesi durumunda bahsediyorum ya da Türkiye'de bir ithalatçı bulunması durumunda. Gümrük işin içine girerse her türlü pahalıya gelir zaten.

Evet bence 500 tl ye rahat kurulabilir.
1-mailto:/ev-dekorasyon-bahce/ureticiden-100-cm-akvaryum-sadece-85-90tl-49139284 200litre akvaryum 85tl
2-uvb lamba 55 tl
3-filtre 30 diyelim
4-ısıtıcı 30 diyelim
5-aksesuarlar kum vs 30 tl diyelim
6-ısıtıcı lamba 1 tl
ne etti ? 85+55+30+30+30+1=231 ki bu filtre aksesuarlar ısıtıcı vs en fazla fiyatlardan hesapladım yani sizce yurt dışından gümrük masraflı plastik bir kapmı yoksa lüks bir akvaryummu ? ve bu fiyata ?

O denli bir akvaryum dış filtreden aşağısı imkansız. Hiç bir şelale filtre kurtarmaz. Dış filtreler de 80-150 tl arası eğer ömürlük isteniyorsa. Ama haklısınız istendikten sonra daha düşük fiyata da kurulabilir. Dediğim gibi kişinin zevkine kalmış. Sonuçta bu ürünler kaplumbağalar için üretiliyor. Hem kara hem su için kullanılabiliyor.

200 litre akvaryum filtrasyonu için dış filtre hatta bir de iç filtre kullanmanız gerektiği düşünüldüğünde 150-200 TL yi bulabilir filtre masrafı.
Kuru alan maliyetini de hesaba katmalısınız :)
Kum maliyeti de 30 Tl nin üzerinde tutması olası görünüyor :)

Eğer bizim ülkemizde bu tarz ürünler olsa ben kullanırdım :)

Eminbey zaten 150 tl eklersekte 500 tl yi geçmiyorki birde yurtdışından alacağını düşünürsek çok saçma geliyor 400tl ye en kral akvaryum kurulabilir ve ömürlük olur.Kuru alan maliyeti ? eğer hazır almadıktan sonra 2tl benim kendi yapımım böyle 2 tl ye resimi var forumda çokta güzel oldu kum mailiyeti 30 tl derken ? ben 5kg kumu 5 tl ye aldım 30kg kum 200 litre akvaryuma yetmezmi yani :) tabiki görüşünüze saygım var ama bence akvaryum hem görsellik olarak hemde kalite bakımından hiçbirşeyin yerini tutamaz.

Zaten üst mesajımda gördüyseniz gümrük ücreti işin içine girerse bir anlamı kalmıyor dedim :)

Tabiki Türkiye şartlarında bu sistemi kurmak çok zor. Ancak kurulduğunda adam akıllı bir akvaryumdan çok daha doğal ve iyi olacağını düşünüyorum. Youtube da örnekleri incelerseniz şaşırırsınız.

Doğal görünmesine katılmıyorum sonuçta dışarıdan içeriye göremiyoruz tepeden bakacağız ve içi siyah gözükecek bumu doğallık :) sonuçta plastik camın yerini tutamaz ve bence görsellikte 0 olacak.

Zevkler ve renkler tartışılmaz doğru diyorsunuz :) Herkesin tercihi o yüzden etrafta çokça örnek var :)

Kendi akvaryum maliyetini sizinle paylaşıyım ben 100 litre için bu :)
Siz maliyeti 200 litreye göre düşünün :)

Akvaryum 10 mm cam kalınlığı ve 85 TL civarında bir fiyata alınmıştı.
Kuru alan maliyetim 50 TL
Kum maliuetim 25 kilo hagen kum 65 TL
Isıtıcı lamba olarak kullandığım exo terra lamba 30 TL
Uvb Lamba 55TL
Kullandığım masa lambaları 20*2 den 40 TL
Isıtıcım HAGEN ELİTE 100 WATT ISITICI 45 TL
Dış filtrem ve filtre malzemeleriyle birlikte 180 Tl
Mini iç filtrem 20 TL
İçerisinde ki ipek bitkiler yaklaşık 30 TL
Kullandığım kayalar 25 TL

Fiyatları biraz yuvarladım.

Toplam 625 TL
100 litre akvaryum için.
Yorum sizlerin :)

Benim 40 litrelik akvaryuma Nisan 2011 den beri yaptığım harcama da 500TL ye yaklaştı. Her türlü para gidecek :)

Öyle de böyle de kaplumbağamıza iyi bakmak istiyorsak bu işe başlarkan masraf edebilmeyi göze alacağız. Yaşam alanı farklı olabilir. Onun ihtiyaçları karşılandıktan sonra malzeme pekk de önemli değil. Hepimiz iyi bakalım onlara yeter :D

Biraz yumuşasın ortam :)

Türkiyede herşey çok zor zaten. Vergi gümrük bitiriyor. Y.dışından getirmek biraz pahalı olsada benzeri kaplardan bulmak mevcut Türkiyede. Benim için doğru olan kapluşların mutluluğu. Ben plastik kapta beslerken mutlu olduklarını gözlemliyebiliyorum. Emin beyin de dediği gibi geniş alan daha fazla su onlar için önemli. TR de bauhaus ta bundan daha büyük kap bile bulabilirsiniz. $225 yerine 120 lira ya boy boy 60 50 liraya kadar kullanılabilinir kaplar mevcut. Oradan alıp dıştan bir siyah sprey boya ile aynı hale getirebilirsiniz. Ve yüzey alanı geniş olduğundan çok çeşitli ortamlar kurabilirsiniz.

Arzu hanım ben size turtle tub kitteki malzemelerle fiyat koydum siz başka şeylerde koyduğunuz için 600 oldu :) ben internetten fiyat aldığm için bu kadar düşük.

Benim projem zaten yazlığın zeminie sıfır bir vivaryum kurmak :) Ahşap döşemelerin altına yerleştircem filtredi, prizdir falan. Ama biraz maliyetli olacak. O yüzden para biriktiriyorum şu sıra işten ayrıldığım için biraz gecikecek :)

Bu arada 25 TL ye bir dış filtre ürettim şu anda deneme aşamasındayım, sorunsuz çalışırsa buralarda tanıtıcam :) Üretmek keyifli bir şey onu anladım bu hobide:)

Evet arkadaşlar yorumlarınıza erken cevap veremedim kusura bakmayın.Evet aslında bende yurtdışından almayı sıcak görmedim.Bazı arkadaşlar küçük demiş ama Emin beyin dedigi gibi 200 litreye kadar var.Benim yazdıgım fiyata daha birçok şey vardı kitin içinde, paket resminden görebilirsiniz ama ben anlayamadim tam olarak.Emin beyin dediği gibi Türkiye'de satılan yerlerden bulmak lazım ki Turtle Tub Türkiye'de bulunmuyor, bu yuzden başka Turtle Kit'lere yönelme imkanım var.Ebay,amazon,gümrük parası vs ugraşmak istemiyorum ama Türkiye'den alacagim daha pahalı olacaktır.Eger bunların hiçbiri olmuyorsa kuzenim Amerika'da yaşıyor ondan rica ederim bana getirir.Bu işi mutlaka yapmak istiyorum çünkü kaplumbagaları öyle kaplara yakıştırıyorum (Tercih meselesi).Bazı arkadaşlar bulaşma demiş ama ben istiyorum böyle bir şey.Youtube'a bakarsanız gerçekten çok güzel görüntüler var.Bunları yapan firmalar sadece Reptile ler yani sürüngenler için ugraşıyor ve başarılı çalışmalar ortaya çıkarıyorlar.Yorumlarınız için teşekkürler :)

KillerPrince' Alıntı:
Doğal görünmesine katılmıyorum sonuçta dışarıdan içeriye göremiyoruz tepeden bakacağız ve içi siyah gözükecek bumu doğallık :) sonuçta plastik camın yerini tutamaz ve bence görsellikte 0 olacak.

Kesinlikle katılıyorum. Kaplumbağama tepeden bakmak zorunda mı kalacağım? Cam akvaryumda her hareketini alttan yandan üstten her şekil seyredebiliyorum. Suyun berraklığı, kumun ve kayaların görüntüsü.. daha birçok şey. Hayat seyrediyoruz cam akvaryumda. Siz ithal etmekten, bir sürü teferruattan bahsediyorsunuz alabilmek için. Bana bedava verseniz kullanacağım bir yaşam alanı değil.

Geri