Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Tutunacakları bitki yerine.. :)

sn.sevindik

Gümüş 4 Üye
Öncelikle yetkili arkadaşlar;

mailto:/forum/Konu-kabuklari-soyulmaya-basliyor.html -> Konumu bu bölüme taşırsanız sevinirim farkında olmadan yanlış bölüme açmışım.

Şimdi konumuza gelelim,

Res'lerin su üstünde kalmak için tutunacakları bitkiden bahsediliyor hep. Bugün birşey fark ettim.
Bizim papy, su üstünde kalmak için kuru alanın rampasına tutunuyordu. :) Fotoğraflarını da çektim. Böylece bitki alarak yüzme alanını daraltmak zorunda kalmadım.

Anlayacağınız papy bana yardımcı olmaya devam ediyor, pek fazla zorluk çıkarmıyor. :)

Papy 'den herkese merhabalar. :)
r0npw.jpg

mailto:/1d/2/r0npn.jpg

r0nwx.jpg

Cvp: Tutunacakları bitki yerine.. :)

Maşallah çok güzel ve sağlıklı gözüküyor. Kuru alanın cd kabından mı ?

Teşekkürler. Hayır, kapı arkasına takılan askılık ve sacı kaynatarak yaptım. :)

Ellerine sağlık güzel olmuş valla.

Çok güzel maşallah :) zorluk aksilik çıkarmadan devam etsin.
Gece nerede uyuyor?

Not: konu uygun kategoriye taşındı.

kuru alanda uyuyor şu an olduğu gibi.

çok şeker ya :) yakın zamanda kabukları için mango kökü alacağım ama altına girebileceği bir mango kökü bulabilir miyim bilmiyorum. başka bir konuda konuşmuştuk bu konuyu arkadaşlarla.

Birde Emre bey, kum tercihim ne olmalı ? Kum temizliği konusunda hiç iyi değilim.. şu an dere kumu var bildiğimiz çakıl taşı :)

Daha önce kum aldım ama suyu su olmaktan çıkarıyor 2 gün boyunca iç-dış filtremin çalışmasına rağmen suda ki bulanıklık gitmemişti. Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim..

İki hususa dikkat etmeli.
Biri kuru alana tamamen çıkıyorsa gece lambası almak gerekir.
Diğeri kuru alan rampasını kıllanıyorsa su seviyesi biraz daha yükseltilebilir.

Su seviyesi mümkün mertebe yüksek. Bir kaç cm daha yükseltebilirim maximum.

Kum konusunda yardımcı olabilecek misiniz ? :)

Valla bende emre ve cem abinin tavsiyeleri ile silis kum 0.7 mm aldım. Sende alabilirsin

kuru alanı ve rampayı neyden yaptım dedin saç ne yaaa güzel olmuş kuru alanın ben bir türlü yapamadım taş yapıyım diyorum dengeyi sağlayamıyorum taşı devirip camı kırıyorlar yardımcı olursan sevineceğim !!!

sn.sevindik' Alıntı:
kuru alanda uyuyor şu an olduğu gibi.

çok şeker ya :) yakın zamanda kabukları için mango kökü alacağım ama altına girebileceği bir mango kökü bulabilir miyim bilmiyorum. başka bir konuda konuşmuştuk bu konuyu arkadaşlarla.

Birde Emre bey, kum tercihim ne olmalı ? Kum temizliği konusunda hiç iyi değilim.. şu an dere kumu var bildiğimiz çakıl taşı :)

Daha önce kum aldım ama suyu su olmaktan çıkarıyor 2 gün boyunca iç-dış filtremin çalışmasına rağmen suda ki bulanıklık gitmemişti. Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim..

Kök için en güzeli gidip görerek almak.

Aslında dere kumu çok kalın değil. Ama imkan varsa ince 0,7 mm silis daha da iyidir. Akvaryum tabanını 5 cm kalınlığında bu kumla kaplarsanız görüntüde işlevselde mükemmel olur. Kum bu;
http://vitasand.com/tr/urun/detail/2/70.html

Öncelikle eğer vitasand firmasının kumunu alırsanız sorun olmaz. Kumu 2 kez tuzlu sıcak su ile, 8 kezde duru sıcak su ile yıkayıp boş akvaryuma ekleyin. Sonra suyu doldurun. Filtre bir gece çalışınca su cam gibi olur. Çok zayıf bir filtre olsa gene 24 saat içerisinde berrak olması gerekir. Benim aldığım kumlar ortalama gece 03:00 dan sabah 08:00 a kadar bulanıklık etkisini kaybedip akvaryum cam gibi olmuştu.

Bu arada kuru alanda uyuyorsa orada bir ısı sağlamak gerekir. Gece için kullanılan ampullerden var mı?

Şu an kuru alan için kullandığım ampul philips marka 40 watt 7200 K ısı değeri var. Yeterince sıcaklık sağlıyor. Kuru alanın çevresinide kapattım hiç bir şekilde esinti almıyor. :)

7200 kelvin ısı iyidir umut kullanabilirsin softone mu ampul. burada onu da açıklayayım eğer softone tip yani buzlu camı olan ampul bulma imkanınız yoksa ve şeffaf ampul almak durumunda kalırsanız. 60 w yerine 40 w almanız ışık duyarlılığının az olması bakımından iyi olur hayvan daha az rahatsız olur.

BENİM SORUMU CEVAPLARSAN SEVİNECEĞİM AÇIKÇASI SAÇ NE NEYLE YAPTIN KURU ALANI

umut galvanizli sac kullandın değil mi diğerleri paslanır. bir de yan kısımlardan tertibatını iyi aldın mı fena keser o meret.

evet softone ampul ve aynı zamanda 40 watt. yerden yüksekliği 16 cm olarak ayarladım, hayvan pişmesin diye. Isı cok hafif vuruyor böyle olunca. galvanizi pek duymadım ama kullandıım sac, paslanmaz sac. yabancı kökenli adı galvaniz sanırım.

Zeynep hanım, saç değil sac diye yazılıyor. Çelik,demir gibi hurdaların yüksek ısıda birleşimi ile oluşuyor. Eskiden kimya derslerinde gördüğümüz alaşımın ta kendisi :) Sorunuzu yanıtladım diye hatırlıyorum ama yanlış mı hatırlıyorum acaba :) Şekil olarak trafik levhalarına benziyor. İnce düz bir şekli var. Bildiğimiz levha işte :)

paslanmaz sac ise ya galvanizlidir yada çelik krom kaplama da var ama piyasada satılmaz.

Geri