Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Tuz Serpmek

Ağustos

Bordo Bereli
Günaydın arkadaşlar .. Akvaryuma az miktarda tuz koyma konusunda ne dşünüyorsunuz ? Çünkü kaplumbagam akciğer enfeksiyonu geçirdiğine veterinerin bir tavsiyeside bu oldu ..

Cvp: TUZ

Yaşarcan,
Normal şartlarda kullanılmaz. Çok az koyan var ama ben gerekli bulmuyorum. Zaten herhangi bir zararlı oluşumu engelleyecek miktarda koyulamayacağına göre böbreklerini zormalanın gereği yok.

Enfeksiyon zamanı akvaryumu dezenfekte amaçlı koyulabilir. Ama tedavi bitince su değiştirilir.

Cvp: TUZ

30 litreye yarım çay kaşığı koydum abi suyu yeni değiştirmiştim bi sorun olur mu ?

Cvp: Tuz Serpmek

suda mineral olsun isterseniz su değişimlerinden sonra bir şişe doğal maden suyu (soda değil) eklenebilir. tuza gerek yok bence.. maden suyu daha yararlı olacaktır.

veteriner dediği için öyle yapmıştım ama bi dahaki su değişiminden sonra tuz falan yok :)

Kullanılacak tuz kaya tuzu olmalı, oda bahsettiğim gibi dezenfekte amaçlı. Bence o tuz fazla olabilir. Senin suyu değiştirmen kolay olur Yaşarcan :) Bence değiştir.

sonuçta o suyu içeceği için bence de uygun değil. vet. bunu dezenfektan niyetine söylemiş olmalı. ama illa koyacam dersen yiğitin dediği gibi bir şişe madensuyu koy içinde tuz ihtiva eder.

Geri