Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Tuz Uygulaması

beremi

Bronz 4 Üye
Büyük kaplumbağalarımdan bir tanesinin sırtı beyazlamıs durumda 2 gündür tuz tedavisini uyguluyorum fakat hala geçmedi hergün uygulamamda bir sakınca var mı acaba ? devit 3 takviyeside yaptım 2 gündür de tuz tedavisine başladım fakat sonuç alamadım hala devam etmelimiyim sizce

Cvp: Tuz Uygulaması

yoğun kireç varsa tuz çıkarmaz taşlaşmıştır. sadece plakalar yenilemeye yakınsa devit uygulayarak yumuşamasını sağlayabilirsin. ısıtıcı lambada gerip iyice açar. mangoda atmasını sağlar. içme suyu takviyesi kireçlenmeyi azaltır. plakalar yerli yerinde ise devit uygulaması da dursun bir süre hayvan üşümesin.

Mantar yoksa tuz Uygulaması hem faydasız hemde riskli. Beyazlık üç sebepten olur. Mantar, kireç yada eski kabuk renk kaybıdır. Bunlardan hangisi olduğunu tespit etmeli.

Cem abi hakli degilsem soyle ama karbonati kirece karsi kullanmiyor muyduk ?

Cvp: Tuz Uygulaması

sadece kireçlenme olduğuna eminsek karbonat kullanıyoruz ama taşlaşmış kireçlenmede o da çare değil. tuz uygulaması kireç yanında olası mantar veya mikrobik oluşumda varsa her ikisine çare olur.

Tuz uygulamasi gibi dis fircasina dokulup hayvanin kabuguna surtulur bir fotograf atsaniz kirecin boyutuyla ilgili bir fikrimiz olur

Geri