Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Ultraviyole filtre ile biyolojik arıtma

vanilya

Gümüş 2 Üye
Ben kullandığım mekanik dış filtrenin katı atıkları toplayıp suyu berraklaştırmaktan başka bi işe yaradığını düşünmüyorum ve bu tarz filtrelere hiç güvenmediğim için akvaryumun suyunu haftada bir değiştiriyorum. Akvaryumdaki su sıcaklığı 22-28 derece arasında olduğunndan ve kaplumpağlarında suya dışkılamasından dolayı bakterilerin üremesi için son derece elverişli bi ortam var ve bu bakteriler bağışıklık sistemi zayıf kaplumbağlalarda çeşitli enfeksiyonlara sebep olabiliyor. Sudaki bu zararlı mikroorganizmaları morötesi ışınlarla öldüren ve gerçek filtrasyonu sağlayan biyolojik ultraviyole filtre kullanan varmı? ultraviyole filtre alarak su değiştirme zahmetinden tamamen kurtulabilirmiyim. Çünkü bu filtre sayesinde suda mikroorganizma çoğalamayacak, katı atıklarıda mekanik filtre toplyacağına göre suyunu hiç değiştirmesem bi problem olurmu sizce?

Aynı yada başka bir dış Filtreye zeolit ve substrat ekleyerek amonyak azalması ve bakteri kültürü konularında denge sağlanabilir. Böylece su değişimine gerek kalmaz.

Uvc filtreler yararlı yararsız tüm bakterileri yok eder. Bu anlamda su tamamen steril olur. Genelde hastanelerde ve tuzlu su sistemlerinde kullanılan bir filtrasyondur. Biz lav taşı ve substrat kullanarak yararlı bakteri oluşumu sağlıyoruz. Bunlarda gene amonyak, nitrit vr nitrat parlamasını engelliyor. Bence uvc gerekli değil ama komple steril olsun derseniz zararıda yok. Ancak bu genelde ek filtre olarak kullanılıyor. Ayrı bir filtrede zeolt vs bulundurmayı öneriyor mu? Yani boşa da almamak gerek.

Su ekleme konusu taze su girişi için her zaman gerekecek ama şimdiki kadar sık yapmadan.

Cvp: Ultraviyole filtre ile biyolojik arıtma

Bilgi için teşekkürler.. uvc filtrelerin çok ta gerekli olmaması iyi bi haber çünkü ultraviyole (uvc) filtrelerin yüksek fiyatlarını görünce almaktan vazgeçtim:) Benim filtrenin kullanma klavuzunu okudum, içinde substrat malzemesinin olduğu yazıyo ama zeolit hakkında bilgi verilmemiş, zeolit yok sanırım.. Bu zeolit taşlardan alıp akvaryumun dibine koysam aynı etkiyi gösterirmi? Aslında suyun içinde yararlıda olsa hiçbir mikroorganizma yaşamasını istemezdim ama iyi bakterilerle işbirliği yapmak gerekli sanırım :breh:

Önemli değil. Gerçekten pahalılar ve kesinlikle çalışırken açıkta olmamalılar.
Zeoliti filtrede kullanmak gerekir. Çünkü yapısı sayesinde amonyağı tutma özelliği var. Böylece işlevi gereği amonyağı akvaryum dışında tutmuş olacağız.
Ben bakteri dengesi için hava motoru dahi kullanıyorum. Su dengelerim azda olsa daha uzun süre stabil kalıyor. Yani su tazeleme aralığım uzuyor.

uv filtreler klorsuz kuyu tarzı sularda etkili olup canlı namına içinden ne geçerse öldürür. her canlı için zararlıdır, bizde dahil onun için kapalı filtre içinde muhafaza edilir. ömrü en fazla iki sene olmakla beraber zamanla kullandıkça etkisi azalır. fiyatını söylemeye gerek yok.

dış filtrenin kendi içeriğinde fazla birşey yok bende yeni aldım. lazım olan zerzavatıda yakında alacam.

cem' Alıntı:
uv filtreler klorsuz kuyu tarzı sularda etkili olup canlı namına içinden ne geçerse öldürür. her canlı için zararlıdır, bizde dahil onun için kapalı filtre içinde muhafaza edilir. ömrü en fazla iki sene olmakla beraber zamanla kullandıkça etkisi azalır. fiyatını söylemeye gerek yok.

dış filtrenin kendi içeriğinde fazla birşey yok bende yeni aldım. lazım olan zerzavatıda yakında alacam.

Cem hocam benimkinden sünger, elyaf, seramik ve karbon çıktı. Siz zeolit ve lav ya da substrat mı almayı düşünüyorsunuz? başka bir şey var mı?

Yüksek fiyatlarına rağmen ömürlerinin 2 sene kadar olması da cabasıymış :realmad: Benim filtremin içinde de seramik, elyaf, sünger ve tuhaf tuhaf taşlar var. Yarın bende zeloit denen maddeden alıcam bulabilirsem. Sağlık herşeyden önemli o yüzden tüm önlemleri almak gerek.

aynen yiğit benimkide öyle. hepsini inceliyecem. bana uygun olanları alıcam. 4 katlı benim filtre birisi sünger olsa 3 tanesinde bunlardan her biri olacak ve üstlerinide ince elyafla kapatarak güçlendirecem. zaten en alt kat seramik, zeolit kesin alınacak, bir tane seçim yapacam. biraz da fazla alayım diyorum. değişme zamanı geldiğinde ikide bir sipariş vermeyim.

emre tek katta üst üste iki ürünü dizip kullanabiliryor muyuz. öyle olursa çeşiti artırabilirim.

Arkadaşlar dış filtre malzemesi olarak bunları kullanabilirsiniz;
Sünger, elyaf, seramik (mech), zeolit, substrat (lav).
Bunların dışında bioball kullanılabilir. Ama ikinci bir sünger bence daha etkili olacağından hazır çıkan filtrem hariç kullanmıyorum.
Filtre ve akvaryum ilk kurulduğunda karbon kullanılabilir. 1-2 ay sonra çıkarılmalıdır. Substrat bu malzeme çıkınca etkili olmaya başlar.

Geri