Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Uluslararası Taşıma

cenkyenmez

Gümüş 3 Üye
Katılım
24 Şub 2016
Mesajlar
164
Merhabalar,
İki adet çizgili dere kaplumbağası sahibiyim. Sürekli aktif olamasamda 2015 yılından bu güne bu forumu takip ediyorum.

Mart ayı içerisinde ABD'ye taşınmayı planlıyorum. Vizem gelene kadar, reddedilme ihtimalime karşın bu konunun üzerine çok düşmüyordum ancak an itibariyle göçmenlik vizem geldi ve evimi taşıyacağım.

Gerek forumda gerekse internet ortamında net bilgiler bulamadım.

Kaplumbağalarımı götürebilir miyim? Götürebiliyorsam nasıl götürebilirim, neler yapmalıyım?
 
Amerikanın hayvan girişi ile ilgili gümrük prosedürlerini incelemeniz gerekiyor. Büyükelçilikten de bilgi alabilirsiniz.

Bir de uçakla taşıma prosedürlerini.
 
Geçmişte sirklerde çalışan fok balıkları için pasaport düzenleme/onaylama işi ile ilgilenen bir veterinerle tanışmıştım. Yurtdışına bir hayvan çıkartabilmek için pasaport düzenlenmesi gerektiğini ve pasaport düzenlenebilmesi için de "sağlık karnesi" gibi bir belgemin olması gerektiğini söylemişti. (uzun zaman geçtiği için net hatırlamıyorum ifadeyi)

RES ve/veya çizgili dere kaplumbağaları için buna benzer bir belge oluyor mu acaba?
 
Sağlık karnesi istiyorlar onu biliyorum. Bulaşıcı hastalık parazit vs. bunun için gerekli. Ama kaplumbağalar bu kapsama dahil mi bilmiyorum.
 
Amerika bu konuda avrupaya göre daha sıkı.
 
Bugün bir kaç veteriner ile görüştüm, hepsi aynı açıklamayı yaptı.

"ithal hayvanlar sahiplik belgesi ile götürülebilir ancak bu kural ülkelere göre değişebiliyor ancak yerli türlerin zaten doğada yaşaması gerektiği için evde bakılması yasak ve bu türler için bir belge düzenlenemez"

Bu gerçekten üzücü oldu. Öncelik Türkiye'de kalacak akrabağların sahiplenmesini denemek olacak. Başarısız olursam bu site üzerinden sahiplendirmeyi deneyeceğim.

Doğaya salmak üzerine hiç araştırma yapmamıştım. Biraz da onu araştıracağım.
 
Bu mevsimde salma mümkün değil. Nisan-mayıs civarı hava ısınmaya başlıyor ya da en geç ağustos-eylül başı gibi, o vakit salınabilir. Hayvanın ortama alışma süreci var. Kış gelmeden yağ depolayıp kendini hazırlaması lazım.
 
Bir aksilik olmazsa Mart ortasında gitmiş olacağım. Daha planlamalarım çok yeni, önümüzdeki günlerde değişebilir ancak şöyle düşünüyorum;

İzmir Seferihisarda emekli hayatı süren anne/baba evime bir akvaryum kuracağım. Normal şartlar altında hiç istemiyorlar ancak ısrarlarım ile kabul ettirmeyi deneyeceğim.

Seferihisar bölgesinde iki adet dere/.çay adına ne dersek, benim çizgili dere kaplumbağalarından görmüştüm. Doğaya salınabilecek mevsime kadar ailem tarafından bakılsınlar. Sonrasında ailem Mayıs ya da Haziran gibi o bölgeden doğaya salsın.

Doğaya salmadan önce ev ortamında ısıtıcı ve beslenme ile ilgili değişiklikler yapmam gerekir mi acaba?
 
Yazın bende oradayım. Çizgili dere kaplumbağalarının olduğu yerler var. Sığacığın kanallarında da görmüştüm ama koşulları pek iyi değildi.

Bu şekilde devam edin arada sebze türevi şeylerde verin. Protein kaynaklı besinleri yakalamak zorundalar. Hiç değilse yosun gibi bitki türevli besinler idare etmelerini sağlar. Alışsınlar.
 
Geri
Üst