Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

un kurdu nasıl bakılır

veneficus

Bronz 3 Üye
kaplumbağam için un kurdu aldım ama un kurdunu nasıl besleyeceğimi bilmiyorum biraz araştırdım ve içine biraz papates koydum un kurtları su falan içiyor mu ? gerek var mı ?

Un kurtları adı gibi un içinde durur. Yani kum yerinr un gibi düşünün. Çokta koymayın.

Doğrudan su içmezler. Bunu meyve ve sebzelerden karşılarlar. Patates olur elma dilimi olur. Çok sulu şeyler olmasın. Şeftali mandalina portakal gibi meyveler vermeyin. Kuruma noktasına gelmeden yenilersiniz. Un bir tarafta bu sebzeler bir tarafta olsun. Un içine az biraz kepek unu ekleyebilirsiniz. Bu un içinde rahat hareket etmelerini sağlar. Fırından avuç içi kadar alın.

Un kurtları adı gibi un içinde durur. Yani kum yerinr un gibi düşünün. Çokta koymayın.

Doğrudan su içmezler. Bunu meyve ve sebzelerden karşılarlar. Patates olur elma dilimi olur. Çok sulu şeyler olmasın. Şeftali mandalina portakal gibi meyveler vermeyin. Kuruma noktasına gelmeden yenilersiniz. Un bir tarafta bu sebzeler bir tarafta olsun. Un içine az biraz kepek unu ekleyebilirsiniz. Bu un içinde rahat hareket etmelerini sağlar. Fırından avuç içi kadar alın.
hocam konu ile alakasız 75w uvb uva lamba aldım ilk çalışdırdığımda biraz duman çıkdı patlarmı kaplumbağa zarar görür mü birde ne kadar mesafe ye konumlandırmalıydık lambayı

75 watt uvb çok yüksek. Uvb oranı kaç?

Lambanın kaldıracağı watt'tan yüksekse duman çıkar. Kablolar o gücü kaldırmaz. Ya kablolar erir yada ampul patlar.

25 wattlık ampulün ucunun alana olan mesafesi 28-29 cm. Bu 3 katı.

Bu olmaz. Bu gücü ile doğru orantılı olarak yüksek mesafeden geniş alanı ışıtmada kullanılıyor. Yani geniş alan ve çoklu hayvanın olduğu ortamlarda. Uvb belli değil. 5.0 da olabilir 10.0 da.

Geri