Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Urkek kaplumbağayi eve alıştırmak

Kaplumbağacibasi

Bronz 4 Üye
Bunu nası yapsak benimkiler sabahlari ozellikle benden korkuyor şöyle büyüyunce onları eve nasıl yapsamda urkmelerini engelleyip salsam

Yenilerse alisma surecindelerdir. Ama akvaryumun basinda pek durayin hatta hic.

Benimkilerde korkuyo ama alışma sureci oldu icin büyüdükce size alısacaklardır :D

Cvp: Urkek kaplumbağayi eve alıştırmak

Alışırlar benimki deli gibi korkuyodu benden ama şimdi alıştı :D ama hala biraz korkuyo 2 ay oldu aldığım bide yavru

Cvp: Urkek kaplumbağayi eve alıştırmak

akvaryum dışına bu sebeple çıkarmak hayvanların zararlı mikroplar kaparak hastalanmasına yol açar. ben bunu şu şekilde yapmayı düşünüyorum. havanın çok güzel ve sıcak olduğu bir zaman kapı ve penceresi kapalı cereyanın olmadığı odada yere tertemiz bir örtü serip üstünde biraz yürütüp bacaklarını kuvvetlendirmek istiyorum. ama hala düşünme arifesindeyim. dış ortamdan izole yaşadıkları için mümkün olduğunca steril ortam yapmamız şart. bu arada yeterince büyük olmaları da gerekli. küçük olanlar için tehlike büyük.

Bence yüzerken yeterince kuvvetleniyor Cem. Zaten yere koysan bir köşeye kaçıp duracak. Ya da hiç kıpırdamayacak.

Ana konu için akvaryuma fazla yaklaşmayın ve kendi haline bırakın derim. Akvaryumdan da çıkartmayın.

Geri