Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Ust kabuktaki lekeler

Deadly Sto(R)m

Gümüş 5 Üye
Uzun suredir akvaryumda mango koku kullanmiyordum. Onun yerine rampa ile akvaryum tabani arasina girip kasiniyordu kaplumbagalar. Bir suredir en buyuk kaplumbagamin kabugunda lekeler vardi. Bu aksam mango kokunu tekrar koyup akvaryumu da temizledim. Bu arada cektigim fotografa bakip kabukta ne oldugunu soyler misiniz? Bir de onerileriniz neler?

mailto:/ZNAO40.jpg

Cvp: Ust kabuktaki lekeler

Bu lekeler tirnakla hafifce kaziniyor mu? Kaziniyorsa kirectir. Cesme suyu kullanmayin icme suyu en sagliklisi. Cesme suyu kullancaksaniz da mutlaka bir gece dinlendirilmis kloru ucup gitmis olmali. Metilen damla da kullanabilirsiniz ek olarak. Dezenfektan islevi gorur

idil varış' Alıntı:
Bu lekeler tirnakla hafifce kaziniyor mu? Kaziniyorsa kirectir. Cesme suyu kullanmayin icme suyu en sagliklisi. Cesme suyu kullancaksaniz da mutlaka bir gece dinlendirilmis kloru ucup gitmis olmali. Metilen damla da kullanabilirsiniz ek olarak. Dezenfektan islevi gorur

Tirnakla kazinmiyor. Kabugun sadece arka kisminda resimde gorunen kadar leke var. Bu arada 300 litre dinlenmis su bulmam neredeyse imkansiz. Mecbur cesme suyu kullaniyorum.

Mango koymaniz iyi olmus hayvanin buna ihtiyaci varmis gercekten birde kabukta bir mutasyon var gibi
Neyse bende kirec gibi dusundum bunun icin icme suyu kullanmalisiniz musluk suyuna metilen degil ama su duzenleyici ekleriz ve 2 saat beklemeliyiz ama bu kireci goturmez kloru ve agir ve metalleri absorbe eder tabi bunu yapmaktansa musluk suyunu 2 gun bekletmeliyiz ama dedigim gibi bu kireci goturmez kloru ucurur sizin yapmaniz gereken icme suyu kullanmak
mailto:/forum/Konu-mavi-damla-su-duzenleyici-vitamin-kullanimi.html

Ozaman bir emre,cem abide incelesin sanirim veteriner ziyareti gerekecek istanbulda oldugunuz icin sanslisiniz en iyisi:
http://www.petospher.com/
Su eklemesi yaparken icme suyundan bahsediyoruz

dış filtren var diye hatırlıyorum. bu sebeple metilen kullanamazsın. bakterileri öldürür aynı şekilde klorda. bu yüzden bundan sonra depozitosuz damacanalara su koyup dinlendirerek eklemeleri yaparsın. kapakları açık vaziyette dursun klor uçsun.

kabuğa gelirsek mantar oluşumu olabilir, ama tahminimce kalkan plakanın içindeki hava boşluğuna benziyor. yinede her ihtimale karşı o bölgeye ıslak diş fırçası ile tuz uygulaması yap. çok yoğun biçimde katmanlaşma var. kuru bir yere alıp kurutuktan sonra kabuğa devit sür ve beklet 10 dakika kadar sonra silip akvaryuma alırsın. bu plakaları yumuşatıp çıkmasını kolaylaştırır. gerisini mango halleder. o plakalardan kurtulduğunda beyazlıklarda gidecektir

Resmi büyütünce eski plakaların sürtünmeye bağlı aşınmasını farkettim. Mantar olduğunu düşünmüyorum. Kireç oluşumuda yok. Alt plakalarda ise hafiften Cem in bahsettiği hava kabarcıkları kısmen ver.

Not: Tırnak ile kazınmada mantar şüphesi doğar. Kireç tırnakla kolay kolay çıkmaz.

AEK' Alıntı:
Resmi büyütünce eski plakaların sürtünmeye bağlı aşınmasını farkettim. Mantar olduğunu düşünmüyorum. Kireç oluşumuda yok. Alt plakalarda ise hafiften Cem in bahsettiği hava kabarcıkları kısmen ver.

Not: Tırnak ile kazınmada mantar şüphesi doğar. Kireç tırnakla kolay kolay çıkmaz.

Mangoyu ekledigim ilk aksam belki bir saatten fazla alt ve ust kabugunu kasidi. Sanirim ihtiyaci varmis. Simdi, resimdeki beyazliklarin gecmesini umarak biraz daha beklemeli miyim? Yoksa veteriner veya devit mudahelesi gerekli mi?

veterinerlik durum yok. devit plakaları yumuşatır. ısıtıcı lamba sıcaklığı genleşmesini sağlar mangoda atılmasını. hayvan mangoda harıl harıl kaşınıyorsa devit için rahatsız etme.

cem' Alıntı:
veterinerlik durum yok. devit plakaları yumuşatır. ısıtıcı lamba sıcaklığı genleşmesini sağlar mangoda atılmasını. hayvan mangoda harıl harıl kaşınıyorsa devit için rahatsız etme.

Simdilik boyle devam edelim o zaman. Isitici lambayla da mangoyla da arasi iyi zaten. Bu sekilde duzelir umarim...

düzelir merak etme gördüğüm kadarıyla açılmalar başlamış. birer ikişer suda görürsün artık plakaları. mango hayvanın boyuna göre hafif ve ufak olmasın yeterki. yinede haftada bir devitte sürebilirsin. bu hayvanı da rahatlatır.

cem' Alıntı:
düzelir merak etme gördüğüm kadarıyla açılmalar başlamış. birer ikişer suda görürsün artık plakaları. mango hayvanın boyuna göre hafif ve ufak olmasın yeterki. yinede haftada bir devitte sürebilirsin. bu hayvanı da rahatlatır.

Mango yeterince buyuk. Hatta benim bile zor kaldirabilecegim kadar. Ama ne yaptiysam suda batmamisti. Ben de dogal kocaman bir tasla rampa arasina sikistirdim. Boylece Kaplus bile mangoyu oynatamiyor.

Aslinda eskiden de dipten surekli plaka topluyordum ama arka plakalari boyle ustunde kaldi. On yanlar cok daha iyi gorunuyor.

arka ve yan kısımlar aşağı eğik olduğu için mango ile teması tam olmuyor.

Benimkiler diski yaninda kabukta yiyor
Filtre dostu kaplumbaga :)

Elinden gelse neden olmasin :) Benim buyuk olan disi birkere misafirin birinin elini oyle bir isirmistiki artik elle yem verme isi bitti :)
Bide snapping beslesek mazallah yemek diye bizi yer

Kabuğa devit uygulaması iyi olur Seyfi. Atmasına büyük yardımcı. Ama bunu sıkılmadan hergün 10-15 gün kadar uygulamalısın.

Benimkilerde plaka vs bırakmıyor hiç.

Geri