Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Üşütme ve Akciğer Enfeksiyonu

Smyrna35

Gümüş 3 Üye
Katılım
15 Şub 2009
Mesajlar
160
Arkadaşlar mesajlarımdan az çok kaplumbağalarla ne kadar ilgilendiğimi, sevdiğimi, zaman ve para harcadığımı biliyorsunuzdur, fakat gerçekten bıktım ve bu işi bırakma aşamasına geldim.

Üstüne titriyorum bu hayvanların, herşeyin en iyisini yapıyorum, sürekli yerli ve yabancı forumları okuyorum daha iyi imkanlar oluşturmak için fakat yine olmuyor yine olmuyor.

Son iki gündür sadece biraz durgunlaşan kaplumbağam akşama doğru hiç yem yememeye başladı. Sürekli ağzını açıp kapatıyor ve hapşırıyor. Kuru alanda gölge olan kısıma gidip orada yatıyor ve suya nadiren giriyor.

Akciğer enfeksiyonu başlangıcı gibi geldi ama sorum şu, acaba basit bir üşütme olabilir mi, bu tür belirtiler illa enfeksiyon belirtisi midir veya sonu enfeksiyona mı gider? Hemen ısıtıcısı 32 dereceye çıkacak şekilde ayarladım (şu anda 29 derece) suya 15 damla kadar vitamin damlattım. Daha önce de bir kaplumbağamı bu yüzden kaybettim biliyorsunuz.

Ama sonuç olarak gerçekten yoruldum ve bıktım. Bir sürü insan buz gibi ölüm fanuslarında yıllarca bakıyor, ben en iyi şartlarda bakıyorum hastalanıyor ve ölüyor. Gerçekten çok canım sıkıldı bu son olaydan sonra
 
Belirtiler hızlı ve bariz enfeksiyon belirtileri gibi ancak yine de net bir şey diyemeyiz üşütme de olabilir. Vitaminin hastalık başladıktan sonra hiç bir faydası olmayacaktır hasta olan için. İmkanınız varsa bilgili bir veterinere gösterin derim eğer yoksa diğerini ayırıp hasta için tedaviye başlamanız iyi olur zaman kazanma açısından hastalık ilerlemeden tedavi şansı çok daha yüksek.

Onların üstüne ne kadar titrediğinizi biliyoruz tabi ancak yine de olabiliyor bu tip durumlar en ufak bir hava akımından bile kolayca etkilenebilen hayvanlar bildiğiniz üzere. Bazı ekstrem durumlar tabi ki olabilir kapta 5 yıl yaşayanlar gibi ancak bunlar çok nadir örnekler bu yüzden bence asla moralinizi bozmayın ve elinizden geleni yapmaya devam edin. Unutmayın ki onun da bir canı var ve acı çekiyor sizin sayenizde durumu düzelebilir tamamen size bağımlı durumda bir hayvan en azından bunu düşünerek kendinizi başarabileceğinize inandırın umarım kısa zamanda durumunda bir düzelme olur. Geçmiş olsun. Gelişmeleri bekliyoruz
 
iştahsızlık bu hayvanlarda ara sıra rastlanan birşey bir süre gözlem altında tutun vede şu konuya değiniyim vitaminleri suya damlatmak yerine yemine damlatarak verin daha yaralı ve garanti olur ve bu hayvanların hayatı size bağlı veriğiniz yemlere bağlı bunu sırf kız arkadaşınızın bir hediyesi olduğun içinde değilde onunda sevigye ihtiyacı olan bir bebek gibi bakın elbette hastalanacak sanıyor musunuz ki hiçbir kaplumbağa hastalanmıyor hepsi elbette hastalnıyor onların bağışıklık sistemi bizimkinde düşük o yüzden iyi bakın onlara başkaları kötü bakıyor olabilir ama siz iyi bakın
 
Geri
Üst