Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

UV-B Lambalar

Cvp: UVM

benim baktım uvb lambanın en düşük fiyatı 50 tl gördüm ben

Cvp: UVM

bugün çarşıya gittim 35 tl dedide bende yinede bir sorayım dedim

Cvp: UV Lambalar

35 TL olmaz UV lamba. O kesin gün ışığı lambası falandır. UV lambanın üstünde UV oranı yazar. Sürüngenler için uygun olan UV %5-8 arasındadır.

Cvp: UV-B Lambalar

bilmiyorum pek anlamam güneş ışığının yerini tutuyor dedi

Florasanlar 18 watt civarı 35TL. Mesela Sera nın uvbleri mevcut. Ama enerji tasarruflu ampül şeklinde olanlar pahalı, 60TL den başlıyor. Kutusunda uv-B yazdığına emin olun. Her uv lamba uv-b vermeyebilir.

Bugün Beşiktaş'ta Sera 18watt uvb 36TL fiyat aldım ama florasan için bir de starter ve yakıcı ünite gerekir. Evde hazır yoksa onun fiyatı da 20TL civarında..

Buket hanım, size gösterilen ürün florasanmıydı?

adam göstermedi...

eskişehirdeki petshoplar zaten hiçbirşeyi düzgün göstermiyolar...

Florasan ise büyük ihtimalle UVdir. Birde ampul şeklinde gün ışığı lambası falan satıyorlar onlar UV değil. Petshopcular UV lamba olarak onu da verebilir dikkatli olun. Florasan alırsanız da mutlaka üzerindeki UV oranını okuyun. %5-8 arasındaki değerler uygundur.

iç filtre sürekli çalıştırılmalımı ? benim evde vardı babam o hava için dedi temizlemez dedi ? karasız kaldım...temizlemiyo dipte kalanları zaten... sizce kullanmalımıyım

Filtreyi mutlaka kullanmanız ve her zaman da kapluşların hijyeni açısından çalıştırmanız gerekir. Ben iç filtre kullanıyorum. Oldukça da memnunum.

markası ne peki? akvaryumumda eskiden balık besliyordum annem ozaman almıştı...gerekirse alırım

mailto:/product_info.php?products_id=28582

Birde bu soruları temizlik ya da akseuar-ekipman kısmında ayrı bir konu açıp sorsaydınız daha iyi olurdu.

Bahsettiğiniz şey hava motoru ise kullanmanıza gerek yok suyu temizlemez zaten. Böyle akvaryumun içine takılan diktörgen bir kutu ise, suyu çekip tekrar veriyorsa bu filtredir ve sessiz çalışır. Haftada bir süngerini yıkasanız yeter. Sizdeki sanırım hava motoru o yüzden 10-15 Tl ye bir tane filtre almanızı tavsiye ederim. Böylelikle kaplumbağanız daha temiz ve sağlıklı kalır.

Geri