Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

UV-B Lambalar

Cvp: UV-B Lambalar

Emin Emre Bey,
Beşiktaş'tan uvb lambası almış olduğunuz petshopun adresini alabilir miyiz mümkünse? Nette çok ayrıntılı bulamadım. Ayrıca en uygun fiyatlısı 50 TL civarı. Nişanlıma İstanbul'dan göndermesini isteyeceğim.

Ben almadım ama dolaşmaya çıktıkça fiyat alıp, genelde petshopları gezerim.

Bahsettiğim petshop, İstanbul'un ilk petshoplarından biridir, 25 senedir Beşiktaş'ta. Ihlamurdere Caddesi üzerinde, Kavram dersanesini geçtikten sonra soldaki ilk pasaj içinde. Beşktaş Akvaryum.

Ama dediğim gibi bahsettiğim florasanlar için bir starter ve bir balast gerekiyor.

Komik olmazsa birşey soracağım. Hiç bilgim yok çünkü. UVB ile florasan farklı değil mi? O dediğiniz ek şeyler florasan için mi yoksa UVB için mi?

UV Lambalar da günlük aydınlatma amaçlı kullandığımız lambalar gibi ikiye ayrılıyor. Florasan olanlar ve normal duya takılabilen bu enerji tasarruflu ampüllere benzeyen. Eğer lambalar güneş ışığının verdiği uv-a ve uv-b ışını veriyorsa uv lamba oluyorlar. Eğer evde o florasanları takmak için aletlerden varsa florasan alın, ancak yok ben masa lambamda kullanıcam derseniz o duylu olanlardan. Ama duylu olanlar 60TLden başlıyor.

mailto:/forum/Konu-aydinlatma-hakkinda-hersey-isitma-lambalari-ve-uv-lambalar.html

Bu linkte lambalar hakkında ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz Derya Hanım.

Teşekkürler. Oldukça aydınlatıcı oldu bu.

Ben uva yerine masa lambasi kullaniyorum uvb alicam simdi akvaryuma gore mi degisiyor fiyatlari

wattına ve özelliğine göre değişir.

Geri