Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Uv lamba ve gereken besinler

fireforce15

Bronz 5 Üye
Arkadaşlar ben eskişehirde yaşıyorum cd kapağından bir kuru alanım var yani pek büyük değil ben gittiğim elektrikçilere UV lamba sordum ama bana saçma sapan cevaplar verdiler belkide elektrikçilerde yoktur internetten şipariş edebileceğim yada eskişehiri bilen varsa ordan aalbileceğim bir yer var mı ? (cd kapı gibi bir kuru alan için)

Birde bir vitamin almak istiyorum bana yeme emdirilerek kullanılabilen bir vitamin söyler misiniz ?

2 kaplumbağam var aldıgımda aynı boydalardı fakat suan aralarında 2 katı fark oldu küçük olanın rengide ötekine göre daha açık fakat hiç bi sıkıntısı yok sanırım her zaman çok hareketli ve heyecanlı :) yem verirken yaptıgı heyecan yüzüncen yemleri ıskalıyor tutturamıyor falan :) sizce birinin büyüyüp birinin büyümemesi 2 si arasındaki biyolojik farklılıktanmı uv lambamım olmamasından dolayımı kaplumbagalarım 5 aylık falan teşekkürler yardımlarınız için...

Bu arada reptominim ve karidesimde bitmek üzere vitamin ile birlikte netten sipariş verebileceğim bir yer var mı ?:smile:

Başlıktan biraz saptım sanırım fakat bir şey daha sorucam :) yemleri suya atınca yemeleri zor oluyo kuru alana koyunca kçük olan fazla yiyemiyor el ile beslemeye çalışıyorum bu şekilde devam etmeli miyim ?

RE: Uv lamba yardım

Siz uvb lamba mı arıyorsunuz yoksa uva içerikli bir ısınma lambası mı? İnternetten her ikisinide bulabilirsiniz. İsteğinize göre ikisinide önerebilirim.

Vitamin olarak bunu öneririm. En iyisidir.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=155&urn=4491

Yem olarak gene elinizdekiler yada ana yem bu sefer sera raffy p olabilir.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=153&urn=1250
Gammarus gene ek yem olarak devam edilmeli. Bir büyüğünüde alabilirsiniz.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=153&urn=1241
Destek olarakta bu yemler uygundur.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=153&urn=11854
mailto:/urun_detay.aspx?kat=153&urn=1254
Eğer ana yemi reptomin yerine önerdiğim raffy p olanı alırsanız mineral yemi almayabilirsiniz. İçinden kırmızı mineral yemler çıkıyor.
Kaplumbağalarınıza yavaş yavaş bitkisel yemde vermeye başlayabilirsiniz. Onun içinde bu uygundur.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=153&urn=1245

Yemleri suda iken ağızdan verebilirsiniz. Tükürük bezleri olmadığından kuru alanda yiyemezler. Ağzına alsa dahi yutarken boğazlarına yapışabilir. Suda neden yemekte zorlanıyorlar. Akıntı çok mu fazla?

Cvp: Uv lamba ve gereken besinler

öncelikle çok teşekkür ederim çok güzel yazmışsınız gerçekten :)

Ya işte güneşlenmeleri için hangi lamba gerekiyorsa ısınmada sorun yok ev merkezi sistem ve kuru alanlarıda gayet sıcak.

Yok aslında akıntı ama elime alıtılar elim boş olsa bile attığım yeme değil elime bakıyorlar :)

Kaplumbağalardan birinin ufak kalması siz almadan önce yada sizde iken geçirdiği hastalıktan olabilir. Diğerinin yemleri aşırı tüketmesinden besinsiz kalabilir. Çok hareket etmeyen ürkek bir yapıda olup gelişimi yavaş ilerlemiş olabilir. Kuru alandaki ısınma ve su ısısıda gelişimde etkendir. Saydığım bu sebepler boy farkındaki etkenler. İhtimal olarak ilk yazdığımdan başlayarak değerlendirmek gerekir. Son yazdığım iki kaplumbağayıda etkilerdi. Ama bünye farklılığı ve etkiye bağlı azda olsa ihtimaldir diye değindim.

Şöyle diyim yemleri elimle verdiğim için her ikisinede kafa hacimleri kadar vermeye çalışıyorum bendeyken hastalık geçirdikleri konusuna gelince bir fikrim yok çünki hareketlerinden hiç bir şey kaybetmediler aldıgımda biraz ürkektiler sonrasında cok hareketliler küçük olan daha hiperaktif daha atılgan fakat biraz yeteneksiz :D su sıcaklıkları en düşük oldugu zamanlar 26 oluyor genelde 27 ve üzeri

fireforce15' Alıntı:
öncelikle çok teşekkür ederim çok güzel yazmışsınız gerçekten :)

Ya işte güneşlenmeleri için hangi lamba gerekiyorsa ısınmada sorun yok ev merkezi sistem ve kuru alanlarıda gayet sıcak.

Yok aslında akıntı ama elime alıtılar elim boş olsa bile attığım yeme değil elime bakıyorlar :)

Önemli değil. Yem yerken hala sizden bekledikleri için bu şalkınlıkları oluyor. Siz uygun miktarı suya atıp uzaklaşın bence :)

Ev sıcakta olsa kuru alan 31-33 derece ısıda ve sudan 4-5 derece daha sıcak olmalı bu sebeple ısınma ampulü şart. Bu ampul altında güneşlenmeleri metabolizmaları için çok önemli. Nede olsa soğukkanlı hayvanlar. Faydası iştah, sindirim, üreme ve hareketliliklerinde çok etkilidir. Uygun olanı aşağıda veriyorum.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=13327
Ancak sadece bu lamba olmaz. Bu hayvanlar d vitamini sentezide yapmalılar. Bunun içinde uvb lamba gerekir. Bu lamba ısıs vermediği için diğeri ile beraber kullanılır. Sadece süre olarak daha az yanık kalır. Uygun olanı aşağıda veriyorum.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=13212
Eğer uvb almak şimdi zor geliyorsa bir süre devit 3 verebilirsiniz. Haftada bir kez yem ile ve vitaminli yemi direk ağıza vererek. Ama lamba kullanmak daha uygun.

fireforce15' Alıntı:
Şöyle diyim yemleri elimle verdiğim için her ikisinede kafa hacimleri kadar vermeye çalışıyorum bendeyken hastalık geçirdikleri konusuna gelince bir fikrim yok çünki hareketlerinden hiç bir şey kaybetmediler aldıgımda biraz ürkektiler sonrasında cok hareketliler küçük olan daha hiperaktif daha atılgan fakat biraz yeteneksiz :D su sıcaklıkları en düşük oldugu zamanlar 26 oluyor genelde 27 ve üzeri

Su ısısı çok iyi. En ideal değerlerde. Yemlemede verdiğiniz miktarda olması gereken. Diğeri biraz ufak kalmış ama yeterli yüzme alanı varsa oda gelişir. Belki önceden bir hastalık geçirmiştir. Bu arada kaç cm boydalar?

dediğiniz vitamini temin edeceğim lambayıda fakat uvb lamba gerçekten zor bir durum benim için malum öğrenciyim ve daha kendi yemimi söylerken sıkıntı yaşıyorum bazen :D yarın sipariş edicem söylediğiniz ilk lambayı burdan yemleride bulabilirmiyim reptomin ve karides birde dediğiniz vitamini

Bulunduğunuz yerde belki vardır. Ama size verdiğim linklerdeki vitamin ve yemleri alabilirsiniz. Eğer orada yem ve vitamin bulursanız bunlardan başkasını almayın derim. Bazen kalitesiz yemleri ve vitaminleri öneriyorlar.
Uvb lamba pahalıdır. Bunu şimdi edinemezseniz eczaneden devit 3 alıp yeme damlatarak verebilirsiniz. Haftada bir kez. Doz aşımı zararlıdır. Bu vitaminli yemi suya atarsanız hem etkisi azalır hemde suda yüzeyde yağlı bir tabaka oluşur.

Tabi bu uygulamayı geçici yapıp ilerde bu lambayıda edinmek iyi olur.

damlayı o günki öğünlerinin tamamına damlatarak verecegim dimi haftada bir kere ?
yoksa sadece bir tane yemin üzerine mi damlatııcam

Devit 3 tek yeme damlatılarak haftada bir kez. Diğer kaplumbağa vitaminide tek yeme birkaç damla ile haftada bir kez. Ayrı günler tercih edin derim.

bunu söylediğiniz iyi oldu ben büyük ihtimal kafa hacmi kadar olan yeme damlatırdım :D verdiğiniz lambayla kuru alan arasında 5 yada 6 cm lik mesafe olucak akvaryumuma göre uygundur değilmi belki 5. 6 cmden biraz fazla olabilir.

sera raffy p, devit 3 ve karides almayı da düşünüyorum yarınsanırım suanlık yeterli olucaktır benim için birde ışık tabi ki. bana 55 lira gibi bi maliyeti olucak inan daha fazlasını yapmak istiyorum fakat bu bile zorlayacak beni. Madem bakamayacaksın neden aldın dersen pet shoptaki halleri daha kötüydü 20 tane kaplumbaga benim akvaryumumdan kucuk bi alanda alt alta üst üste duruyorlar ve açık konusmak gerekirse bu kadar sorumluluk gerektireceğini bilmeden hediye olarak almıştım ve sonra bu forumu görünce hediye aldıgım kişiye vermedim bakması daha zor olucak diye yasadıgı yerden dolayı surekli yolculuk yapıyordu ve bi nevi kendime almış oldum kaplumbagaları ve beni mutlu ediyorlar bende onlara elimden geldiğince iyi bakmak istiyorum.

yeri gelmişken ufak bilgi vereyim elektrikçilerde nadiren satılan uv florasanlar, su filtresinde kullanılan her türlü biyolojik canlıyı öldüren ışık veren florasanlar. bunlar kapalı tüp içine konur. bize lazım olanları satmazlar. elimizde uv florasan var derlerse sakın almayın. bize gerekli olanlar uva ve uvb dir. bilmeyenlere uyarı olsun.

Cem' in bahsettiği sterilizasyon floresanları uvc ışını verir ve bahsettiği gibi uygun değildir.

Bu arada 60w ısıtma lambası yaklaşık 17 cm mesafeden kuru alanı 31-33 derece yapar. Tabi oda ısısıda bunda etken olduğu için derece ile kontrol edilip ayarlamalar yapılmalıdır.

Geri