Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

UV LAMBA

denizroyem

Yeni Üye
UV lamba olarak exo terra tepti glo 5.0 istiyorum. Bir çok sitede buldum ama hepsinin stoğu tükenmişti. Sahibinden.com da buldum bi tane ama güvenirliğinden emin değlim. Buyrun linki bakarsanız sevinirim : C:\Users\User\Desktop\Exo Terra Repti Glo 5.0 Compact Light 26 watt - Türkiye' nin en büyük ilan sitesi sahibinden.com’ da - 131554658.htm Açıklamada converter gibi bi şeyden bahsediyor neyi kastediyor acaba ? Eğer 20 güne kadar bulamazsam başka bi lamba almak zorundayım . Bildiğiniz kaliteli uv lambalar varsa söyler misiniz ? fiyatı önemli değil. Bi de bu armatüre uygun olursa sevinirim :smile: mailto::ANd9GcSW7tepCnjQkKUP8g8moR6xEXAz7Joa-KNGdI7_0xssx1S-k4rj

Sahibinden linki yanlış olmuş buyrun doğru link : http://www.sahibinden.com/ilan/hayvanlar-alemi-aksesuarlar-surungen-exo-terra-repti-glo-5.0-compact-light-26-watt-131554658/detay/ :smile:

Cvp: UV LAMBA

ampulün fiyatı gayet uygun. ama o lamba uygun değil bunu sabitleyecek yer bulamazsın. duvara çaksan doğru açıyı yakalaman zor olur. converter elektrik akımının yukarı aşağı inip çıkmalarını yani dalgalanmayı dengeye sokan zamazingodur.

Bu armatüre her uvb ampul uyar. Armatürün kuru alana monte edilmesi için kıskacı var Cem. Tek bana göre olumsuz yanı biraz yukarıda kalıyor. Bu sebeple yüksek güçte ampuller daha uygun.
Linkteki uvb lamba ikinci el. Bu ampulün ömrü 1 senedir. Ne kadar kullanıldığını bilmediğiniz ikinci el ürünü almayın. Şu an Türkiye de tek uvb lamba kaldı. İki w seçeneği var. Bu çanak daha yukarıdan sabitlendiği için ben güçlü olanı öneririm.
Yüksek güçteki: 25-28 cm mesafeden konumlanmalı.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=13213&ad=jbl-solar-reptil-jungle-uv-310-kompakt-lamba-23-w

Buda düşük güçteki: 15-18 cm mesafeden konumlanmalı.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=13212&ad=jbl-solar-reptil-jungle-uv-190-kompakt-surungen-terraryum-lambasi-15-w

Bunun dışında daha uygun diyatlı namiba terra uvb ampul vardı. Ancak oda tükendi diye biliyorum.

http://www.evmanya.com/urun/275808-trixie-surungen-gunes-isigi-neodymium-35w?source=kategori
Sizce kaplumbağalar için almam doğru olur mu ?

bu ürün çöl tipi hayvanlara daha uygundur ışık ve ısısı muazzamdır. bizimkilere bunun buzlu tipleri daha uygundur. fakat fazla uzun ömürlü ampuller değildirler.

BrkGltkn86' Alıntı:
http://www.evmanya.com/urun/275808-trixie-surungen-gunes-isigi-neodymium-35w?source=kategori
Sizce kaplumbağalar için almam doğru olur mu ?

olur dostum, kullandım bunlardan, kuru alan sıcaklığını dereceyle ölçüp uygun uzaklığı ayarlarsın olur biter.

mailto:/urun_detay.aspx?urn=13207&ad=jbl-reptil-blue-solar-ampul-100-watt
Sizce iyi midir ?

burak gerekli açıklamayı yapmışlar bunlarda teraryum için yani kertenkele gibi karasal hayvan akvaryumlarına göre ayrıca 100 w. bir çok lamba max 60 w kapasitelidir. alacağın ürünler bunlar fakat başka sitelere bak belki daha ucuza bulabilirsin.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=13212&ad=jbl-solar-reptil-jungle-uv-190-kompakt-surungen-terraryum-lambasi-15-w
mailto:/urun_detay.aspx?urn=13213&ad=jbl-solar-reptil-jungle-uv-310-kompakt-lamba-23-w

bir de bunun 40-60 w olanlarından alabilirsin. bu hem uva hemde ısı verir. yalnız fazla ömürlü değil. yukardaki ikisi de ısı vermez yanına ısıtıcı ampul almalısın.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=13210&ad=jbl-reptil-spot-neodim-ampul-100-w

O mavi saydam ampul o kadar pahalı ama uva dahi içermiyor. Sadece soft ampul olarak düşünün. Cem' in önerdiği uvb ampullerden alırsanız ısıtma için basit soft ampul yeterli olur. Örneğin Ecolite 52 w halosoft.

İlk mesajdaki exo terra sistem 100 w kaldırır. Ben büyük kuru alan geniş olduğu için ek olarak güçlü ampul kullanıyorum ama mesafe 40 cm. Standart 15-20 cm mesafedeki kuru alanlar için 40-60 w yeterli ki boşa elektrik tüketimide yapmayın.

Geri