Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

uv lambanın ömrü ne kadardır

vanilya

Gümüş 2 Üye
Ben 2,5 senedir aynı uva+uvb karma florasan lambayı kullanıyorum. Lamba hala çalışıyo ama ışınım ömrü varmı bunların yani çalıştığı halde uva ve uvb ışınım ömrü bitmiş olabilirmi? ultraviyole ömrü ile görünür ışık ömürleri farklımı oluyo? Şu an sadece görünür ışıktan başka bişey vermediğinden şüphelenmeye başadım, nasıl anlıycam uv ışınımı yapıp yapmadığını :ff:

Cvp: uv lambanın ömrü ne kadardır

Vanilya, akşam gene evde bakarım ama hatırladığım kadarıyla 6 ay ile 1 sene arasında değişyor. Saat olarak ömür verenlerde olabilir. Benim Exo terra olanlarda 1 yıl yazıyordu sanırım. Namiba terra olanlarada bakar tekrar cevap yazarım.

Emre Bey jbl ne kadardır?

JBL ömrünü sitesinde de göremedim. Ancak kutusundan öğrenilebilir bence.

Kutusu var bir bakayım.

namibalar 15000 saat. tasarruf tipliler florasanlara göre daha dayanımlı. gözle bakmak zararlı ama en iyi böyle anlaşılır. yarım dakika sonra göz ağrımaya başlar tasvip etmem ben 6 saate yakın göz ağrısı çekmiştim. kaplumbağaların üstündeki siyah ve siyaha çalan renkler lambayı kullandığınız halde azalırsa ömrünü tamamlamış sayılır.

Benimki sylvania reptistar uva/uvb-t8 36 watt üstünde sadece bunlar yazıyo ben kutusunu atmıştım nette de bu markanın ışınım ömrü hakkında bilgi bulamadım. Şu an çalışıyo ama ne yapcam şimdi yenimi almam gerek?

Cem senin yöntemi denedim şimdi gözümde bi ağrı oluşmadı ama kapluşların kabuğunda siyaha çalan renkler var ayy iyice ikilemde kaldım şimdi :ff:

sylvania reptistar uva/uvb-t8 36 watt
Güç: 36W Uzunluk: 1199mm Çap: 26mm Duy: G13 Işık akısı: 1000 lm Renk sıcaklığı: 6500 K Enerji Ömrü: 14000h Önerilen kullanım ömrü: 4000h enerji derecelendirmesi: A Voltaj: 103V Lamba gücü: 0.430A Sylvania No: 0000734 ÖZELLİKLER - D3 vitamini oluşumu,

dediğim gibi florasanların ömrü daha az. ışıma olarak 14000 saat demiş ama önerilen 4000 saat buda uv gücü açısından aktifliği.

Vanilya, benim bildiğim uvb ampulün ömrü bitince etkisinin kaybolduğunu şu şeklide anlıyorduk. O ışık veren sipiral bölümlerde arada kararmalar (sanki kopukluk gibi) oluyormuş. Ama bunu çok önceden sadece bir yerde okumuştum. Doğruluğu hakkında kendi tecrubem yok. Gerçi evde bir yılı bulan var. Ona bakabilirim. Belki bir anda aklınıza gelir diye belirteyim dedim.

Bu arada sendekini satan bir yer varsa kutusuna bakma şansın olabilir.

Cem, senin bahsettiğin lambadan bende yedek almıştım biliyorsun. Bahsettğin gibi ise 7 sene kadar gider bu. Çok iyi imiş.

Önerilen kullanım ömrü ne demek yani 4000 saat sonra uva ve uvb ıışınımı yapamaz sadece görünür ışık vererek çalışmaya devam mı eder demek yoksa ışınım yapar ama miktarı azalırmı demek. Ben günde ortalama 10 saat çalıştırdım buda 2,5 sende 9000 saat yapıyo önerilen ömrü 2 kattan daha fazla geçmişim yani şu an hiç uv ışıması yapmıyomu benim lamba yoksa 14000 saat dolana kadar azalarak uv ışıması yapmaya devam mı edecek. Çok uzattım yine ama bu önemli :$

alman sitesinden baktım, doğrudur muhakkak. bu florasan tip. tasarruflu tipte olanlar dediğin gibi spiral kısmı değilde duy tarafındaki tüpün çıktığı noktalarda kararmalar oluyor. bu da bitmeye yakın olduğunu belli ediyor. aynı şekilde florasanlarda kararma ile birlikte yanıp sönme halleri oluyor.

Benimki spiral şeklinde değil düz ve akvaryumun kapağına takılı. uçlarında biraz kararma var ama ortalarında yok :S

vanilya' Alıntı:
Önerilen kullanım ömrü ne demek yani 4000 saat sonra uva ve uvb ıışınımı yapamaz sadece görünür ışık vererek çalışmaya devam mı eder demek yoksa ışınım yapar ama miktarı azalırmı demek. Ben günde ortalama 10 saat çalıştırdım buda 2,5 sende 9000 saat yapıyo önerilen ömrü 2 kattan daha fazla geçmişim yani şu an hiç uv ışıması yapmıyomu benim lamba yoksa 14000 saat dolana kadar azalarak uv ışıması yapmaya devam mı edecek. Çok uzattım yine ama bu önemli :$

benim anladığım uv'nin %100 kapasite ile çalışma noktası 4000 saat. sonunda devam ediyor ama azalmaya başlıyor etkisi. mesela lavabo altı filtrelerde kullanılan uv filtrelerde max kullanım için 2 sene diyorlar ondan sonrasında randıman azalıyormuş. aynı o düzen.

üstteki mesajı emreye yazmıştım. karışıklık oldu.

vanilya' Alıntı:
Benimki spiral şeklinde değil düz ve akvaryumun kapağına takılı. uçlarında biraz kararma var ama ortalarında yok :S

mevlid okutmaya az kalmış, bitme noktası böyle başlıyor, vanilya. yakın zamanda yedeği temin et ne olur ne olmaz.

Anladım şimdi teşekkürler Cem ve Emre. O zaman 14000 saat dolana kadar kullanayım. Zaten bizim terasta yaz aylarında doğal yoldan güneşlenebiyolar o yüzden sorun olmaz heralde..

Önemli tabiki. Verdiği ömre kadar uygun ışını verir, ancak o ömürden sonra verim muhtemelen hangi hızda olduğunu bilmesemde azalıyor. Sadece ışık verir. Doğru düşündün. Etkisi gideceği içinde riske girmemek en iyisi. Gerçi bende biri bir yılı geçti ama çizgili olduğu için üzerine düşmedim kış günü.

vanilya' Alıntı:
Anladım şimdi teşekkürler Cem ve Emre. O zaman 14000 saat dolana kadar kullanayım. Zaten bizim terasta yaz aylarında doğal yoldan güneşlenebiyolar o yüzden sorun olmaz heralde..

Yaz yaklaşıyor. Güneşlendirme yaptığın için yazı çıkarırsın. Ama bu esnada yedeği kovala derim. Biliyorsun bazen bulmak çok zor oluyor.

emre modüler ekibe girmişsin hayırlı olsun.:smile:

Teşekkürler Cem :)

Şimdi kontrol ettim ampul olan exo terra 1 yıl, namiba terra 15000 saat olarak yazılı.
Kullanan ve alacak arkadaşların bilgisi olsun.

Geri