Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Uv lambayı sevmiyor

cansud

Bronz 3 Üye
Kaplumbağam uv lambasını açınca kuru alanına çıkmıyor ne yapsam başaramadım artık açmamaya başladım onu neden böyle yapıyo olabilir. Isıtıcı lambasını seviyo ama bütün gün yansa hiç inmez kuru alandan

Cvp: Uv lambayı sevmiyor

UV lambanın mesafesi iyi ayarlanmalı.
Exo Terra Reptile UVB100 13 W için uygun mesafe 25 cm iken 26 W'da 30 cm;JBL ReptilJungle UV190 20 cm mesafeden UV310 30 cm mesafeden konumlandırılmalı.

Exo Terra Işık İndeksi
mailto:/j543nL.png

ne kadar mesafeden konumlandırma yaptın.

ve kaç watt ?

13w lık olandan benimki baktım şimdi sanırım 25cmden yakın koymuşum benim hatam ama çok uzak geldi gözüme sanki fayda etmezmiş gibi. İlk zamanlarda çıkıyordu sorun yok sandım sonradan çıkmamaya başladı. Peki bişey sorucam ben bu lambanın altına bir sürü kitap koyup yükseltiyorum dik olarak üstten gelmesi şart mı? yani şöyle kuru alanım akvaryumun en sağında bu lambayı orta tarafa koyup 25cm olacak şekilde kuru alanıma döndürsem olur mu?

Bir de kabukları pütür pütür oldu sanki dökülmesi lazım gibi geçen gün çok hafif minik bir parçayı kopardım zorlanmadı fazla. Ne yapmam gerekir ona yardım etmek için devit mi sürmeliyim?

13 W ampulün konumlandırması 17-18 cm'dir. yalnız ampulün yeni olması sebebiyle etkisi yüksektir. hayvanda ufak kabuğu ince olduğu için etkilenmesi çok olacaktır. sonuçta radyasyon yayıyor. şimdilik mesafesi bir kaç ay 25 cm gibi olsun. ısıtma lambasını ortaya uv olanı yanlama yani çaprazlama koyabilirsin. sende ampule direk bakma. açıkken elini altında tutma. ampul lamba çanağından uzundur. gözle temas etmeyecek kadar ve hayvana ışığı vuracak şekilde çanağa alüminyum folyo sarabilirsin. ama çanağın arkasındaki hava kanallarını kapama açık kalsın.

uv lambasını 3 saat yakman yeterli 11:30-14:30 arası uygundur. ısıtıcı lambası 07:00-19:00 arası yansın. zamanlayıcın yoksa iki tane al aç kapa işiyle uğraşma koçtaşta satılıyor.
mailto:/forum/konu-ucuz-zamanlayici.html

abi neden ısıtıcı konusunda özellikle o saatleri belirttin bir anlamı varmı?

gündüz saatleri herhangi bir saatte çıkabilirler. tam faydalanabilmeleri için bu saatler arası uygundur.

ben lambayı değil ısıtıcıyı neden bu saatlerde yakmasını söyledin onu sordum abicim:)

ısıtıcı 24 saat çalışacak orayı eksik yazmışım düzelttim.

anlamıştım benimkisi sürekli yanıyorda benmi yanlış kullanıyom dedim birden öyle yazdığını görünce:)

Geri