Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Uva mı yoksa uvb mi

Cvp: Uva mı yoksa uvb mi

Uva uvb icermez. Kaplumbagalar icin 2 cesit ampul kullanmamiz gerekiyor.
Isitici ampul
Uva+uvb iceren ampul

Uygun olan ampuller;
isitici ampul olarak> mailto:/forum/Konu-isitma-ve-gunduz-isigi-icin-ampul-ecolite-52-w.html
Uva+uvb ampul olarak> mailto:/evcil-hayvan/exo-terra-reptile-uvb100-compact-13w-5-0-uvb-118244677

Konuşu açılmışken sorayım bu normal ampüller ve linkte verdiğiniz soft ampüller üretimden kalktı ve satışı yasaklandı , ısıtıcı lamba olarak önerileriniz neler?

Linkte vedigim ampulden birkacgun once Bauhaustan aldim. Yine farkli marka adiyla farkli yerlerde de benzerleri satilmakta. Yine stok yaptim. :) Alternatif olarak baska bir isitici ampulde > GE (General Electric) 60W spot R63 230V 1000h www.gelighting.com
Bunuda Emre (AEK) kullaniyor, isi degeri yuksek konumlandirmaya dikkat etmek gerektigini soylemisti.
Yani buluruz birseyler :)

eski tip ampuller üretilmiyor artık. daha doğrusu bir iki ufak firma yapıyor ama büyük yapı marketlerde satışı yasaklandı. bazı elektrik malzemesi satan dükkanlarda bulmak mümkün. neslihanın gösterdiği ecolite halosoft tasarruflu ampul sınıfında ve sadece bauhausta satılıyor. şu an bize en uygun olan ampul neslihanın verdiği linkteki ürün.

lamba olarakta alacağın ürün.

http://www.elektrikmarket.com.tr/Horoz-HL067-E27-60W-Siyah-Masa-Lambasi,PR-50755.html

Peki bu EXO TERRA REPTILE UVB100 COMPACT 13W 5.0 UVB lambasını normal takabiliyoruz dimi uygun watt olsa yeter ?

40w lambalar oluyor. Herhangi bir aparata gerek yok. Fakat ampülün duy üst kısmı biraz geniş, bu yüzden çanak kısmı geniş olan bir lamba lazım. Ona dikkat etmek gerekir.

mailto:/152f7gk.jpg

Buarada benim resmini koyduğum JBLnin ampülü ama genişlik sorunu exoterra içinde kontrol edilmeli.

Yukarıda linkini verdiğim lambaya takılabiliyor. Bu ampulün 25 W olanı da var. Ama şu anda tükenmiş.

Bizimkilere uyumlu olan 5.0 yani %5 uvb ışınımı verenler. 2.0'lar düşük kalır. 10.0'lar çöl hayvanlarına özgüdür fazla gelir. Kısaca uvb 100 bize uygundur.

Birde namiba 6.0 var ama o şu an piyasada bulunmuyor. Bu saat bazında ömürlü olduğu için exo terradan daha uzun ömürlüdür. 20.000 saat. Exo terranın ömrü takriben 1 senedir sonrasında ışıma etkisi azalır.

13 W olanın mesafesi 17-18 cm; 25 W olanın 27-28 cm'dir. Büyük hayvanlarda 25 W daha makbuldür. Çünkü hayvanlar iki veya daha fazla ise güneşlenme esnasında üst üste çıktıklarında ampule olan mesafe azalır. 25 W olanın mesafesi uzun olduğu için daha geniş alana ışıma yapar.

Ah tam açıp wattları arasında ki farkı soracaktım sonuçta ısınmaya etkisi yok Uv leveline de etkisi yok niye 13 kullanmıyoruz diye , anladım watt burada da yine ışıma gücünü arttırıyor düz mantık teşekkürler.

Exo terra da 13 w olanın o beyaz dip kısmı ufak. Tüm çanaklara uyar. Ancak 25 w olanınki Neslihan ın yazdığı gibi her çanağa uymaz. Cem in önerdiği lamba hem tüm uvb ler hemde 60 w güce kadar tüm ampullere uyar.
Gene ısıtma lambasında Neslihan ın bende gördüğü GE iyi bir ürün ama mesafesi kısa olanlar için 40 w seçeneğini deneyin. Ben 60 w olanda 17 cm de 42 dereceyi gördüm.

Geri