Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

UVA-UVB Lamba bunlar uygun mudur?

erika

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar,
İnternetten bulduğum ürünler bunlar:
http://www.petmarket.com.tr/Hagen-Exo-Terra-Repti-Glo-80-Desert-Terrarium-Lamp-15w-45cm,PR-4879.html
http://www.petmarket.com.tr/Oritech-Elektronik-Ballast-14-15-watt-T8-,PR-4901.html

bu ürünlerle ilgili:
bu ikisi birbirine uygun mudur? çünkü balans için T8 ve T5 modelleri var nasıl uygun olacağına ben karar veremedim
ve bu ürünleri aldığım zaman kapluşların uva uvb gereksinimleri karşılanmış olur mu?

akvaryumum çok büyük değil eni 50 cm civarında kapluşlar da 3-3.5 cm civarında

Cvp: UVA-UVB Lamba bunlar uygun mudur?

Lambayı incelerseniz çöl (desert) hayvanları için olduğunu görürsünüz. Uygun değil.

uygun değil 2 side

benim bilgime göre exo terra uvb lambaları 2-0 hafif uvb ihtiyacı olan canlılar için 5.0 tropikal iklim hayvanları için (bizim kaplumbağalara uygun) birde 8.0 çöl hayvanları için oluyor.Zaten sitede ExoTerra Repti Glo 5.0 var ondan alın ama tavsiyem uzun olanlardan değil normal lamba şeklinde olan bir uvb lamba alın akvaryuma sabitlemesi daha kolay olur.buda sitedeki linki http://www.petmarket.com.tr/Hagen-Exo-Terra-Repti-Glo-50-Tropical-Terrarium-Lamp-40-w-120-cm,PR-4877.html

Peki bu florasanı çalıştırmak için bi apart gerekmiyo mu

bizimkilere ikiside olmaz. ve dediğin gibi florasanın aparatları var. buna hiç bulaşma. gece lambası için su içine batan vantuzlu florasanlar var.düz tipleri ucuz ledli olanları pahalıdır.

uva için bu: mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=13209 veya
mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=13208

karma için: mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=13212

yalnız karmada ekstra ısıtıcı lamba şartken uva ampuller ısıda yayarlar.

almışken herşeylerini sağlasın istedim bu yüzden ikincisi daha uygun ama aparatlı olanların fiyatı daha uygun görünüyo. En iyisi o sonuncusu diyorsanız burdaki petshop da 100 liraya satıyo yani pek bi fark kalmıyo gibi. Bir de zaten ısıtıcı lambam var UVB veren ve ısıtıcı bir arada çalıştırabilirim. Ve son bi soru gece lambasına neden ihtiyac var onu anlamadım

Gece lambası özellikle gece kuru alanda uyumayı tercih edenler için gerekiyor. Böylece o bölge gecede ısındığı için hasta olma riski ortadan kalkıyor.
Birde ay ışığını simüle edip verdiği loş ışıkla gündüzden geceye geçisi taklit ediyorsunuz.

Gece kuru alanda uyumayanlar için zorunlu değil.

Not: ikinci ürün juende bitmiş.

ben kendimden anlatayım. bendeki karma 23 W o yüzden güçlü olduğu için 5-6 saat kadar kullanıyorum. bu alacağının wattı düşük olduğu için yaklaşık 8-10 saat kullanılır. neyse bunu gündüz kullanıyorum. akşam hava kararınca bunu yakıyorum. gece 24:00'e kadar sonra ufak bir led lamba yakıyorum. yoksa ışık olduğu için hiç uyumuyorlar. ama seninkiler kuru alandan inmiyorlarsa yerine ısıtıcı lambayı da kullanabilirsin. benimkiler sudan çıkmıyor.

kuru alanda uyuyorlarsa ısı yayan night glo'da alabilirsin.

emre ben yazana kadar yazıp halletmişsin. juende de hiçbir şey kalmıyor bazen diyorum namibadan iki tane mi alsaydım diye. ampul zamansız patlarsa yolumuz 160 tl'liklere düşecek. :smile:

Bu arada bende de sadece çizgili kuru alanda uyuyor. Sanırım diğerlerinin gece lambalarını artık kullanmayacağım. Zaten benim kuru alan yapımdan ötürü lambaları görmüyorlarda.

Bu lambalar kolay patlamıyor Cem. Geçen çizgili akvaryumundakine baktım su sıçrıyordu. Sanırım fazla ısınmadığı için sorun olmuyor. Tabi ben genede suyun durumunu düzelttim.
Son iki namibayıda belki ben almışımdır :) sen lambayı anlattığın hafta gittim 2 tane aldım. Bir tanede exo terra 26w var. Artık ihtiyacı olan olursa piyasayı yükseltirim. İşin şakası çizgilidekini Nisan gibi değiştireceğim. Bir seneyi geçti.

Cvp: RE: UVA-UVB Lamba bunlar uygun mudur?

AEK' Alıntı:
Gece lambası özellikle gece kuru alanda uyumayı tercih edenler için gerekiyor. Böylece o bölge gecede ısındığı için hasta olma riski ortadan kalkıyor.
Birde ay ışığını simüle edip verdiği loş ışıkla gündüzden geceye geçisi taklit ediyorsunuz.

Gece kuru alanda uyumayanlar için zorunlu değil.

Not: ikinci ürün juende bitmiş.

Gece kuru alanda uyuduklarını nasıl gözlemleyeceğiz? Ben bu akşam ilk defa kuru alan yaptım ve çok sevdi inmiyor üstünden.Şimdi bu oraya ışıkta kapalı iken alışır ve orda uyumak ister anlamına gelir mi?

Ben sadece bunu almıştım ; mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=13209

Bunu da almak şart mı? mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=13212

Pardon yaw , ben onun yerine vitamin kullanıyordum .Unutmuşum:)

orçun birinci fazla ömürlü bir şey değil onun yanında D3 vitamini haftada bir yemine damlatarak idare edersin. ikinciyi alırsan o uzun ömürlü D3 kullanmana gerek kalmaz.ama yanına ısıtıcı ampul alman lazım bu ampul ısı vermez.

Cem, birinciden neodym reptil spotu kasdettiysen ömrü biraz şans işi. Bende bir seneyi geçkindir işleyen olduğu gibi bir hafta dayanmayanda oldu.
Uvb lamba alma imkanı varsa devit 3 ten iyidir.

Bu arada gece kuru alanda uyuyorsa bir night glo almak gerekir. O bölge gündü kadar olmasada ılık olmalıki hasta olmasın.
Işık kapanınca suya inme ihtimali çok yüksek. Ama inmezse diğer lamba şart olur.

Geri