Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

uvb gerekli mi ?

düzgün ali

Bronz 4 Üye
eskiden ölüm fanusundaydı şimdi akvaryumda yüzüyor rahatca ama uvb lambam yok kuru alanım var. uvb lamba gerekli midir ? bir de kaplumbağam beni görünce kaçıyor.

RE: kaplumbağam beni görünce kuru alandan kaçıyor

Konu başlığınız ile sorduğunuz sorular farklı . Ama 2 sinede cevap vereyim . Uvb lamba kabuk gelişimi için gereklidir . Yani oldukça önemli . Kuru alandayken sizi görüp kacmasi normaldir . Sizden çekiniyor yada korkuyordu . Hemen hemen herkeste bu böyledir . Mümkünse hayvanlar kuru alandayken odaya girmeyin .

Cvp: kaplumbağam beni görünce kuru alandan kaçıyor

uvb orta vadede gereklidir. hayvanın doğal olarak D3 vücudunda üretmesini sağlar. bu vitaminde kalsiyuma bağlanarak dışkı yoluyla atılmasını önler. bu sebeple kabuk ve kemik yapılarının yumuşamasına karşı etkilidir. güneşin yapay halidir. bizim bronzlaşmamız gibi özellik taşır. bu ampul yoksa geçici olarak eczaneden devit damla vitamin alınıp haftada bir damla olarak bir yeme uygulanır ve ağıza elle verilir. yağlı formdadır suya temasında suda yağ tabakası oluşturur. eğer elden yemiyorsa yeme damlatıldıktan sonra emip kuruması beklenerek suya atılmalıdır.

kaplumbağalar belli bir boya gelip cesaretlendiklerinde ve sahiplerine alıştıklarında yani tehdit algılamadıklarında kaçmazlar. o zamanda dahi ani hareketler karşısında kaçmaları da mümkün.

Cvp: uvb gerekli mi ?

sarı renkli derken sarfiyatsızları diyorsan olmaz. onlar ne uv'dir ne verimli ısı verir. işe yaramaz.

Uvb ışınlarını bu lambalardan başkası vermez Ali. mailto:/urun_detay.aspx?urn=13213&ad=jbl-solar-reptil-jungle-uv-310-kompakt-lamba-23-w&kat=158 Çeşitlilik olarak exo terra, namiba, jbl ve sylvania gibi markalar mevcut olsa da şu anda tek temin edebileceğimiz yer juen pet ve jbl markalarıdır.

ben 13 yaşındayım bana kaplumbağayı dayım aldı bir kapta sizle tanıştım öğrendim akvaryum aldım ama uvb olmadığı için kaç gün dayanır

en düşük fiyat nedir yeterki ortamı sağlasın

Uvb alacağın zaman kadar geçici bir süreliğine eczaneden Devit-3 ilacı alıp yemine damlatarak verebilirsin Ali. 3 aydan fazla olmaması gerekir devit kullanımının da.

Geri