Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

UVB Işık

Ağustos

Bordo Bereli
Arkadaşlar fazla imkanım olmadıgı için uvb lambam yok ama kaplumbağamın kabuğu sert yumuşama yok sadece alt kabuğunda bazen oluyor oda normal diye biliyorum .. Uv b lamba sadece kabuğu için mi gerekli ?

Cvp: UVB Işık

Ağustos' Alıntı:
Arkadaşlar fazla imkanım olmadıgı için uvb lambam yok ama kaplumbağamın kabuğu sert yumuşama yok sadece alt kabuğunda bazen oluyor oda normal diye biliyorum .. Uv b lamba sadece kabuğu için mi gerekli ?
Birde uva lamba alsam çünkü uva 20 tl daha uygun ne gibi farklar olur ?

Uvb lamba yaydığı uvb ışınları ile D vitamini sentezi sağlar. Buda kabuk ve kemik gelişimine faydalıdır.

Uva ışınları kaplumbağanın hareketlilik, üreme isteği, iştah gibi konularında faydalıdır. Uva lambalar ısı verdiği için metabolizmalarını dengelemelerine yardımcı olur.

Bu iki lambada gerekli olup uvb için geçici olarak devit 3 kullanabilirsiniz.

Abi üniversitede okuyorum yoldu yemekti 1 haftada anca ısıtıcı aldım biliyosun.. uv a 20 lira onu haftaya alabilirim uv b yi kaldıramaz benim bütçe ve d3 vit için yemine koymam gerekiyor sanırım ama elimden yemiyor kaplumbağam ..

Anladım. Devit 3 le idare etmekten başka yol yok.

Devit 3 zaten haftada bir veriliyor. Yeme devit 3 damlatıp beklet. İyice çekip kurusun. Sonra akşam suyasa atsan vitamin hemen suya dağılamaz. Elden yemeyenler için bu yöntemi uyguluyorlar.

Saolasın abi d3 le desteklerim ben peki sence hangisi daha iyi ?

http://www.hepsiburada.com/liste/jbl-reptil-spot-neodym-40-watt/productDetails.aspx?productId=ptar4014162618313&categoryId=24003339

bu ikincisinde 15 kat daha iyi diyor ama bilemedim abi

http://www.yenicarsim.com/jbl-reptil-day-halojen-spot-lamba-35w/surungen-kafesi-aydinlatmasi/id/1637129/

İlki uygun olan. Soft uva ampul.
İkincisi halojen ve gücü düşük. Uygun değil.

tamam abi sipariş edicem haftaya umarım .. watt uygun dimi abi ? sanada zahmet verdim

Sanırım o firmada kalmamış. Ben olan yerin linkini vereyim.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=13208

Ağustos' Alıntı:
tamam abi sipariş edicem haftaya umarım .. watt uygun dimi abi ? sanada zahmet verdim

Watt uygun. Genelde 40 ve 60 w güçtekileri tercih ediyoruz. Ben bu ampulün 40, 60, ve 100 w olanlarını kullanıyorum. 40 w olanı 17 cm mesafeden, 60 w olanı 24 cm mesafeden, 100 w olanı 35 cm mesafeden kuru alana konumlandırdım. Yani güç mesafe ile orantılı olarak ısı değerini ortaya çıkarır. Zaten bir çok mandallı lamba en fazla 60 w ampulü kaldırıyor.

Abi 100 watt mı yoksa 40 yeterlimidir ?

tamam abi teşekkür ederim

Yani 40 ve 60 w olanları 15 ila 25 cm mesafeden konumlandırarak uygun ısı değerini yani 31-33 dereceyi elde edebilirsin. Ben 100 w olanı 40 cm yükseklikteki kuru alana taktım.
Bu arada kuru alan ısısında oda sıcaklığıda etkendir. Örneğin 15 cm mesafeden 40 w lık bir lamba 20 derece oda sıcaklığında kuru alanı 30 derece yapacakken aynı sistem 25 derece oda sıcakığında kuru alanı 31 derece yapabilir. Bu sebeple her ihtimalde lamba takıldıktan sonra kuru alanı derece ile ölçüp lamba mesafesinde ufak ayarlamalar yapabilirsin Yaşarcan.

Bu ufaklıkların evlerini yapmak malesef kolay olmuyor :) İş maddiyatta değil, ciddi özveri gerekiyor.

Yavaş yavaş yapıcam abi hepsini :) zamanla ama zaten kaplumbağam büyük alana alınca ısıtıcı alınca hareketlendi mutluyuz ikimizde o mutlu olsunda geri kalan ne varsa elimden geleni yaparım ben tamam abi 3 4 güne 40 waat sipariş edicem

çabanı,emeğini ve düşünceni tebrik ediyorum yaşarcan..

Tabiki yaparsın Yaşarcan. Kuru alan lamban ve ısıtıcınla çok önemli yol aldın.

40 w ampulü alınca kuru alana nasıl koyacağını düşün. Masa lambasına takıp koyarsan dikkat et düşürmesin. Gerekirse lambayı zemine sabitlemen gerekebilir. Birde lamban çok yüksekte olmayan bir model olsunki ampul ısıyı sağlayabilsin. Aksi halde 60w alman gerekebilir. Önce ampulü nereye takacağını ayarla derim. 25 cm yükseklikte 40w ampulle kalma ortada.

Abi burda lamba buldum ama ince girişli bitane lamba bulucam artık bişekilde gelene kadar ayarlıyabilirim sanırım :) bulurum abi ya artık azmettim :)

Isıyı sağlayabilecek bir ampuldür umarım. Ama ona göre lamba alırsan diğer ampul gelince uymayacak ve tekrar lamba alman gerekecek. Dikkat et boşa masraf yapma.

abi 40 watt sanırım takılıcak yeri kalın ona göre bulucam

Tamamdır o zaman. Lamba ile daha da iyi olacak. Bu arada su ısısı ve kuru alan ısısını ölçmek için derecen mevcuttur değil mi?

Geri