Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

UVB Işık

Cvp: UVB Işık

su için yok abi kuru alanı için var oda normal termometre özel birşey değil :(

Bana da bir uvb önerir misiniz herşeyi aldım bir o eksik kaldı.

mailto:/urun_detay.aspx?urn=13212&ad=jbl-solar-reptil-jungle-uv-190-kompakt-surungen-terraryum-lambasi-15-w&kat=158
mailto:/urun_detay.aspx?urn=13213&ad=jbl-solar-reptil-jungle-uv-310-kompakt-lamba-23-w&kat=158

Sadece bu ikisi var. Düşük güçteki konumlandırma avantajıyla daha uygundur.

Düşük güçteki dediğiniz 15W olan sanırım, ilk resimdeki yani. Teşekkür ederim. Peki kuru alan ile mesafesi ne kadar olmalı?

Evet 15 w olan.
Kuru alan ile mesafe 15 w olanda 18-20 cm, 23 w olanda 25-27 cm olması kafi. 30 cm üzerinde etki alanı dışına çıkılır.

Bu arada başka uvb öneren pet shoplara gitmemeli. Hatalı ürün de öneriyorlar. İşe yaramayacak düşük uvb yada zararlı olacak yüksek uvb verebiliyorlar. Şu an satıştaki uygun ürün bu. Yada başka ürüne denk gelinirse önce buraan danışmakta fayda olabilir. Floresan olanlarda var ama ben önermiyorum. Kapaklı akvaryumlara göre ve konumlandırması kolay değil.

Geri