Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

UVB Lamba alabileceğim güvenilir site?

Himura Kenshin

Elmas 3 Üye
Evet arkadaşlar uzun süredir takip ediyorum siteyi.. Herşeyi aldım sayılır bir tek kuru alan ve uvb lamba kaldı..
Güvenilir bir site var mı bildiginiz. Simdilik kuru alan var taşın üstüne çıkıyor orada kabuğu kuruyor ama hiç ışık yok Akvaryumda. Diğer hersey var... Yardım ederseniz sevinirim. :)

Cvp: UVB Lamba alabileceğim güvenilir site?

Juen pet market oldukça güvenilir ama kapıda nakit ödeme yok

mailto:/forum/Konu-aydinlatma-hakkinda-hersey-isitma-lambalari-ve-uv-lambalar.html bu konuda herşey detaylı anlatılmış.arkadaşın dediği gibi juenpetmarket gerçekden güvenilir defalarca alışveriş ettim birkere hayalkırıklığına uğramadım. size tavsiyem uv lamba olarak floresanlı değil normal lambalardan alın.

TheNRK' Alıntı:
mailto:/forum/Konu-aydinlatma-hakkinda-hersey-isitma-lambalari-ve-uv-lambalar.html bu konuda herşey detaylı anlatılmış.arkadaşın dediği gibi juenpetmarket gerçekden güvenilir defalarca alışveriş ettim birkere hayalkırıklığına uğramadım. size tavsiyem uv lamba olarak floresanlı değil normal lambalardan alın.

Evet hocam bende zaten ampul tarzı olanlardan düşünüyorum.. Eğer o site güvenilir diyorsanız oradan alırım. Zaten halamin oğlu var ondan rica ederim sağolsun o alıyor. O olmasa çoğu şeyi alamam. O yüzden ona da bir zararı olmasın diye güvenilir bir site arıyorum biraz da :)

Isıtma lambası;
mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=13209

UVB lamba;
mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=13212

Her iki lambada ayrı ayrı gereklidir.

Kuru alanda ısıtma lambanız varmıydı onu tam anlayamadım. Kabuğu lamba altında kuruyor değil mi? Aksi halde hasta olur.

Cvp: RE: UVB Lamba alabileceğim güvenilir site?

AEK' Alıntı:
Isıtma lambası;
mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=13209

UVB lamba;
mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=13212

Her iki lambada ayrı ayrı gereklidir.

Kuru alanda ısıtma lambanız varmıydı onu tam anlayamadım. Kabuğu lamba altında kuruyor değil mi? Aksi halde hasta olur.

Yok hocam walla ısıtıcı da yok.. Onu da alacağım onu bulmak da uvb kadar zor mu?

Kuru alan ısıtma lambası ise verdiğim iki ampulden biri bu işi görür. İkisinide alın.

Su için ısıtıcından bahsediyorsanız onu akvaryum hacmine ve bütçeye göre önerebilirim.

Isınma konusu bu hayvanlarda en önemli konudur. Bir o kadar önemli birde filtreleme konusudur.

Hem uvb hem ısıtıcılı alabilirsin karma ampul

Alabilirsin

AEK' Alıntı:
Kuru alan ısıtma lambası ise verdiğim iki ampulden biri bu işi görür. İkisinide alın.

Su için ısıtıcından bahsediyorsanız onu akvaryum hacmine ve bütçeye göre önerebilirim.

Isınma konusu bu hayvanlarda en önemli konudur. Bir o kadar önemli birde filtreleme konusudur.

Hocam sedatsahin arkadaşın dediği olabilir mi yorumlara bakarsanız..
Bana uvb pahalı geldi. Isıtıcı derken ampulden bahsettim yoksa akvaryum için filtre ve ısıtıcı var.. :)

sedatsahin' Alıntı:
Hem uvb hem ısıtıcılı alabilirsin karma ampul

Alabilirsin

Link varsa hocam? :)

O zaman verdiğim linkten ilkini alıp ısıtma lambası yapabilirsiniz. Hem uva içeriğide vardır.
Uvb lamba yerine d vitamini sentezi için bir süre devit 3 kullanabilirsiniz. Ama bir süre sonra uvb edinmenizi öneririm.
Karma ampuller daha da pahalıdır ve gücü yüksektir.

mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=12269 karma ampul

AEK' Alıntı:
O zaman verdiğim linkten ilkini alıp ısıtma lambası yapabilirsiniz. Hem uva içeriğide vardır.
Uvb lamba yerine d vitamini sentezi için bir süre devit 3 kullanabilirsiniz. Ama bir süre sonra uvb edinmenizi öneririm.
Peki hocam o zaman ilkini alırım. Devit 3 zaten eczanelerde varmış diyorlar. İleride yasayacagi kesin olursa 5 6 ay sonra alırım uvb yoksa 90 tl masraf etmek istemiyorum. Para olmadigindan değil. Yaşasın diye elimden geleni yaptım. 5 6 ay yasarsa onu da alırım ne olacak.. :)

AEK' Alıntı:
Hocam verdiğiniz ürünün altındaki yoruma bir bakabilir misiniz!?

Sedat hocam ürün pahalı geldi. Sizin oneriniz 5 6 ay sonra belki olabilir. Ama şimdilik 40 50 max 60 tl bişey arıyorum. Oda usutup hastalanmasin diye.. :)

Barış, Emre abinin(AEKin)başta verdiği JBL Reptil Spot Neodyum 60watt o ürün kuru alan ısıtması için en uygun lamba diyebilirim ondan alsan daha iyi olur.

TheNRK' Alıntı:
Barış, Emre abinin(AEKin)başta verdiği JBL Reptil Spot Neodyum 60watt o ürün kuru alan ısıtması için en uygun lamba diyebilirim ondan alsan daha iyi olur.

Tamam hocam alayım almasına da alttaki yorumu okudunuz mu peki. ? Ürünün altındaki yoruma bakın isterseniz. Ben ordan killandim?

orada kötü birşey yazmıyorki neresi seni korkuttu? doğal ortam sağlar vb. bilgilerden bahsediyor.

TheNRK' Alıntı:
orada kötü birşey yazmıyorki neresi seni korkuttu? doğal ortam sağlar vb. bilgilerden bahsediyor.

Murathan Yılmazer13.03.2012 00:04:00kesinlikle almayın diyorum bu ürünü böyle büyük bir markette nasıl satılıyor ona da çok saşırıyorum gerçekten aldığım ilk gün ortalama 3-4 saat geçmeden ampul gürültülü bir sesle patladı kaplumbağam acayip korktu bu kadar kalitesiz bir ürünü kesinlikle tavsiye etmiyorum bu kadar ucuz olması normal değil zaten böyle lambaların alacaksanız uv -a ve uv -b ısınlarını birlikte veren gerçekten kaliteli bir ürün alın benim gibi paranız boşuna gitmesin

Ürün yorum kısmında bu yazıyorum? Isıtıcı'ya bakıyorsunuz değil mi? :)

ısıtıcıyı otuz.com dan bak çok ucuzlar

o yorumda yorumu yapan kişi siteyi kötülemek istemiş olabilir veya ürünü kötülemek istemiş olabilir belkide masa lambası çok adiydi belkide çok şanssızdı :) daha birsürü ihtimal var. mailto:/forum/Konu-ampul-yerlestirme.html bu konudaki day glo denen lamba eskiden satılıyordu ve 25tlye aralarında fazla fiyat farkı yok beni 2-3ay idare etti sonra bozuldu aslında bozmakta benimde payım var yanlışlıkla yere düşürdüm lambanın suçu yok :133: yoksa uzun süre giderdi.yanındaki lamba ise hiç bozulmadan tahmini olarak 8-9ay kullandım

fiyat farkı fazla yok demek istedim yanlış anlama

Geri