Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

UVB Lamba alabileceğim güvenilir site?

Benim aynı lambadan birkaç ayda patlayanda oldu 16 aydır kullandığımda var. Bu lamba sonuçta kaliteli bir ürün, ama ampul taşımadaki sarsıntıdan lamba duyuna kadar her unsurdan etkilenen bir ürün. Örneğin exo terra o kadar kaliteli ama aldığım night glo ampuller çok daha kısa ömürlü oldu. Ben şu an kullandığım için yorumlara bakma gereği duymuyorum. Ama alternatif isterseniz buda uygun.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=8033

Devit 3 ile yaza kadar idare edip yazında doğal güneşlendirme yapabilirsiniz. Ama yaz bitimi artık uvb kullanın derim.
Zaten uygun şartlarda rahatça yaşarlar. Güzelce büyüyecektir.

Cvp: UVB Lamba alabileceğim güvenilir site?

TheNRK' Alıntı:
o yorumda yorumu yapan kişi siteyi kötülemek istemiş olabilir veya ürünü kötülemek istemiş olabilir belkide masa lambası çok adiydi belkide çok şanssızdı :) daha birsürü ihtimal var. mailto:/forum/Konu-ampul-yerlestirme.html bu konudaki day glo denen lamba eskiden satılıyordu ve 25tlye aralarında fazla fiyat farkı yok beni 2-3ay idare etti sonra bozuldu aslında bozmakta benimde payım var yanlışlıkla yere düşürdüm lambanın suçu yok :133: yoksa uzun süre giderdi.yanındaki lamba ise hiç bozulmadan tahmini olarak 8-9ay kullandım

fiyat farkı fazla yok demek istedim yanlış anlama

O zaman şimdilik ısıtıcı alıyorum. Ve devit 3 ile idare ediyorum.. 5 6 ay sonra hala yasarsa ve sağlıklı olursa uvb alırım :) zaten herseyi yaptım sayılır. Keyfi de iyi gibi şu aralar. Bakalim sorunum olduğunda yine yazarım buraya. :)

Bir tek isim kaldı. :)

AEK' Alıntı:
Benim aynı kambadan birkaç ayda patlayanda oldu 16 aydır kullandığında var. Bu lamba sonuçta kaliyeli bir ürün ama ampul taşımadaki sarsıntıdan lamba duyuna kadar her unsurdan etkilenen bir ürün. Örneğin exo terra o kadar kaliteli ama aldığım night glo ampuller çok daha kısa ömürlü oldu. Ben şu an kullandığım için yorumlara bakma gereği duymuyorum. Ama alternatif isterseniz buda uygun.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=8033

Devit 3 ile yaza kadar idare edip yazında doğal güneşlendirme yapabilirsiniz. Ama yaz bitimi artık uvb kullanın derim.
Zaten uygun şartlarda rahatça yaşarlar. Güzelce büyüyecektir.

Evet hocam yaz bitiminde uvb edinirim :)

Cvp: RE: UVB Lamba alabileceğim güvenilir site?

Hocam rahatsız ediyorum kusura bakmayın. Evcilal. Com kapıda teslim varmış. Oradan uygun bir ısıtıcı lamba linki atar misiniz. Ben anlamadigim için yanlış birsey alabilirim. O yüzden soruyorum.

İyi Forumlar. :)

AEK' Alıntı:
Alıntı

Alıntı

Hocammmesaj attım bakar misiniz sanırım görmediniz. :)

Baktım. Hem 40 w hem 60 w kalmamış. Muadil olanlarda güç olarak yüksek.

AEK' Alıntı:
Baktım. Hem 40 w hem 60 w kalmamış. Muadil olanlarda güç olarak yüksek.

Peki arasam irtibata gecsem getirebilirler mi ki.. Halamin oğlu sağolsun istesem alır ama kendi alabileceğim bi yer olursa daha iyi olur :)
Aramakta fayda var. Sizin bir bilginiz var mı site Hakkında?

Site hakkında bilgim yok. Gelsede uzun süreç demektir. Önce onlar ithal edecek yada ithalatçıdan alacak. Sonra size gönderecek. Bu tarz acil ve maliyetsiz bir ürün için zaman kaybına değmez bence. Siz hangi şehirdesiniz? İstanbul ise size verdiğim linkteki ürünü bizzat yerinden alabilirsiniz. Ben bu şekilde yapıyorum.

AEK' Alıntı:
Site hakkında bilgim yok. Gelsede uzun süreç demektir. Önce onlar ithal edecek yada ithalatçıdan alacak. Sonra size gönderecek. Bu tarz acil ve maliyetsiz bir ürün için zaman kaybına değmez bence. Siz hangi şehirdesiniz? İstanbul ise size verdiğim linkteki ürünü bizzat yerinden alabilirsiniz. Ben bu şekilde yapıyorum.
Yok hocam ne istanbul 'u Afyon Dinar dayım.. Anca siparis ile. Başka konuya da yazdım. Simdilik isi veren bir lamba koysam. Olur mu? Zaten şimdilik keyfi iyi gibi. Ortamı pek de soğuk değil. Ama alacağım en kisa zamanda :)

O zaman ancak internet. Oraya yazdım 40-60 w soft bir ampul ile kuru alanı bir süre ısıtın. Sonra uva içerikli bir ampul alabilirsiniz. Ortam soğuk olmasa bile olması gereken kuru alan ısısı 31-33 derece olmalı. Bu sebeple lambayı takınca bir süre sonra kuru alan ısısını ölçün. Lamba uzaklığını buna göre ayarlar uygun değeri yakalarsınız.

AEK' Alıntı:
O zaman ancak internet. Oraya yazdım 40-60 w soft bir ampul ile kuru alanı bir süre ısıtın. Sonra uva içerikli bir ampul alabilirsiniz. Ortam soğuk olmasa bile olması gereken kuru alan ısısı 31-33 derece olmalı. Bu sebeple lambayı takınca bir süre sonra kuru alan ısısını ölçün. Lamba uzaklığını buna göre ayarlar uygun değeri yakalarsınız.
Tamam hocam. Birde mesela elektirikciye gittik. Bu ampul soft desem anlar mi oradaki arkadaş? Yoksa belli Terimleri var mı? Hani söyle böyle diye anlatabilecegim. Sadece isi verecek desem anlamaz heralde..?

Anlamaz siz ona e27 duya girecek 40, 50 yada 60 w soft ampul istiyorum diyin. Tasarruflu falan olmasın. Bildiğiniz eski sitil ampul olsun.

Örnek resim;

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    68.5 KB · Görüntüleme: 110

http://www.petburada.com/?urun-22109-Jbl-Reptil-Spot-Neodym-40w-Reptil-Lambasi.html
http://www.petburada.com/?urun-24454-JBL-Reptil-Spot-Neodym-40-Watt.html

Bu sitede de 40 w olanı mevcutmuş. Fiyat olarak daha makul gelebilir.

AEK' Alıntı:
http://www.petburada.com/?urun-22109-Jbl-Reptil-Spot-Neodym-40w-Reptil-Lambasi.html
http://www.petburada.com/?urun-24454-JBL-Reptil-Spot-Neodym-40-Watt.html

Bu sitede de 40 w olanı mevcutmuş. Fiyat olarak daha makul gelebilir.
Site güvenilir mi bilmiyorum ama internet üzerinden alırsam juenpetmarket alırım. Ama sitede yoksa bu siteden de alırım? Birde Bu ürünler kapıda teslim oluyor mu?

Ben Juen pet dahil hiç birinden internet alışverişi yapmadım. Ancak Juen pet firmasının kendi mağazasından alım yaptığım için iyi bir firma olduğunu söyleyebilirim.

bize uygun olanlar 40 ya da 60 w ben kullandığım zamanda bayağı faydasını görmüştüm. hayvanlar bir anda büyüdüler. ben o zaman petshoptan 60 w'yi 30 tl'ye almıştım. juende 17 tl civarı gidiyordu. juen için söyleyim kapıda teslimat yapılıyor. yalnız aldığında adamı göndermeden önce birlikte yandığına dair kontrolü yapın. paketleme sistemi çok güzel ben yaptığım alışverişlerde şimdiye kadar bir sorunla karşılaşmadım. göndermeden önce de kontrolünü yapıp bant yapıştırıyorlar üstüne. bu deneme işini yolda birşey olmuş olasılığına karşı yapmalısın.

hatta 32 kg silis almıştım adamlar nefes nefese iki kişi taşıdılar. yani ağırlıkta sorun değil.

Cem, senin eski akvaryum ile yaptırdığın arasında hatırı sayılır hacim farkı var mı? Eğer öyle ise bu bir anda büyümeyi tekrar yaşaman mümkün. Özellikle hareketli ve çok yüzen varsa kaçınılmaz :)

nerdeyse 2,5 katı geçti. bugün hayvanları koydum. dumur oldular.

:) görüntüleri tahmin ediyorum. Aynı durumu yaşamıştım. Haydi hayırlı olsun onlara.

AEK' Alıntı:
Isıtma lambası;
mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=13209

UVB lamba;
mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=13212

Her iki lambada ayrı ayrı gereklidir.

Kuru alanda ısıtma lambanız varmıydı onu tam anlayamadım. Kabuğu lamba altında kuruyor değil mi? Aksi halde hasta olur.

Emre hocam ,

Aşağıdaki lambalar nasıl kullanılmalı detay verebilir misin?

1. lamba gündüz ya da gece şu kadar saat 2.lamba gündüz ya da gece su kadar saat gibi ?

mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=13209

mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=13212

Tabiki. Ben ilk lambayı gündüz 07:00-19:00 arası 12 saat yakıyorum. Ama minimum 08:00-18:00 olarak 10 saat kullanmaktada sakınca olmaz. İkinci ürünün muadilini gündüz 09:00-17:00 arası 8 saat yakıyorum. Genelde bunu fazla buluyorlar. Bende 4-6 saat öneriyorum. Yani 10:00-16:00 arası uygun. Benim hayvanlar kuru alanda çok uzun kalmadığı için daha çok yakıyorum.

Her iki lambada gündüz kullanılır. Gece lambaları lacivert night glo olanlardır. Gece kuru alan kullanan kaplumbağalar için gerekli. Onun dışında zorunlu değil.

Geri