yosuntosun
Bordo Bereli
Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!Bu linkteki daha uygun efe de burdan almış hem ucuza geliyor diğer ilana göreLink Aliexpressden uvb 5.0 13W ampul alacağım sizce alınır mı? Uvb ışınları direkt değilde yansiyarak gelirse zarari olur mu gunde 1 2 saat çalıştırmayı düşünüyorum
13W 5.0 olanını aldım 15cm yukseklikten konumlandirsam bir sorun olur mu gunde yarım saat olarak yılda 3 4ay boyunca kullanacağım. Kaplumbağa kabuk boyu 12cmTepeden arada cam vs. olmadan 19 cm mesafeden konumlandırın.
Temas edemiyor lambaya sorun olmaz sanırımHayvan büyük. Mesafe kısa panikleyip kırabilir. Biraz daha yükseltin. Normali 18-19 cm.
25cm ye yükselttim. lamba olarak da 42W taktımBiraz daha yukarıda olsun sonuçta radyasyon veriyor. Doku hasarı yapar.
Hocam bende her çeşit lamba var yaklaşık 60 tane ama hiç 52W yok. 10, 15, 18, 25, 28, 40, 42, 72 ve 100W var 72 sanırım çok ısı verir 42W elle hissedilir seviyede düşük ısı veriyor geçen hafta termometrem kırıldığı için ölçemiyorum yenisini alınca ölçeceğim.Tamam. 42 W yanınca 52 olana geçin daha yüksekten daha geniş alan ısınır. Hayvan büyük.
Kablo standart 2.5amper duy 660W çanak malzemesini bilmiyorum ama sanırım 72W kaldirabilir. 60Wlik masa lambasi var ama mandalli degil bir sekilde duvara sabitlemeye calisacagim72 watt olan tahminimce 25 cm üstü konumlandırılırsa olur gibi yine de ölçmek garanti olur. Tabi lamba da kaldırabilmeli.