Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

uvb lamba da patladı

samet52

SKF Delisi
arkadaşlar bu sefer de uvb lambam patladı resimde kırmızı çizgi içine aldım niye patladı hiç anlamadım durup dururken patladı üstelik renk soyulmaları mevcut lambada vede 1 haftadır ilk açmamda pembe yanıyor 5 dk içinde beyaz oluyordu

mailto:/2v8iiac.jpg

Tesadüf yada kalitesizmiş patlamış diyeceğim ama renk kaybı uvb ömrünü tamamlarken olur Samet. Ampulü ne zamandır kullanıyorsun ?

Cvp: uvb lamba da patladı

ben kaliteli diye almıştım ama ne kadar ömrü olduğunu hiç bilmiyordum 6 ay olmuş Emre abi kullanalı

Uvb ler ömürlü Samet ve kutularında ömür bilgisi yazıyor. Exo terra ve jbl bir sene ömürlü, namiba ise saatlik ömür belirlemiş. Benim exo terralarda bir sene dolmasına az kaldı, daha yeni kararmalar oluyor. Sendeki 6 ayda kararmalar yapmışsa ya ömrü çok kısa yada kaliteli değil.

anladım sitede 1000 saatlik diye yazıyordu patlaması erken oldu gibi geldi bana şimdi bunu alayım diyorum Emre abi http://assets.newmediaretailer.com/61000/61241/web_exo-terra-repti-glo-5.0-bulb.jpg 26 watt düşünüyorum daha iyi olur diye

1000 saatse normal bence gunde 6 saat acik biraksaniz 1000i geciyor

evet doğru ben de aşağı yukarı 6 saat gibi bir süre açık bırakıyodum exo terra alayım bu sefer daha iyi sanırım

O çatlayan yer kaplumbağanın ulaşabileceği uzaklıkta mıydı? O çatlama kaplumbağa ısırığı sonucunda oluşmuşa benziyor.

O ürünün kullanım ömrü 4000 saat, ayrıca markası sylvania, kalitesiz demiyelim, zira sylvania ışıklandırma alanında dünyanın en iyi markalarından birisidir, asıl alanı ışıklandırma olmayan exo-terra, namiba terra tarzı şirketlerle karşılaştırmak dahi yanlıştır.

anarxia' Alıntı:
O çatlayan yer kaplumbağanın ulaşabileceği uzaklıkta mıydı? O çatlama kaplumbağa ısırığı oluşmuşa benziyor.

O ürünün kullanım ömrü 4000 saat, ayrıca markası sylvania, kalitesiz demiyelim, zira sylvania ışıklandırma alanında dünyanın en iyi markalarından birisidir, asıl alanı ışıklandırma olmayan exo-terra, namiba terra tarzı şirketlerle karşılaştırmak dahi yanlıştır.

hayır ulaşamayacağı yerdeydi ki patladıktan hemen sora çatladı ve küçük yuvarlak bir parça fırladı sitede 4000 saat yazıyor kutuda sanki 1000 olarak görmüştüm yanlış hatırlıyor olabilirim

acaba su sıçratmış olabilirler mi diye düşündüm ama ısınmayan bir ampul. demek ki şansına hatalı üretim denk gelmiş. ben şimdiye kadar ne pembeleşme ne de dökülme gördüm.faturası hala duruyorsa ve garantisi bitmediyse bir ihtimal değişim yapılabilir. 4000 saat kullanım ömrü varsa çok kısa sürede pert olmuş.

samet52' Alıntı:
anladım sitede 1000 saatlik diye yazıyordu patlaması erken oldu gibi geldi bana şimdi bunu alayım diyorum Emre abi http://assets.newmediaretailer.com/61000/61241/web_exo-terra-repti-glo-5.0-bulb.jpg 26 watt düşünüyorum daha iyi olur diye

Bende bu ürünün hem 26 w olanı hem 13 w olanı var. İşlev aynı, mesafe farkeder. 26 w olan beyaz göbek kısmından mandallı lambama olmadı bu sebeple deve bounu lambaya taktım. Mesafeyi 26 cm olarak ayarladım. 13 w olan mandallı lambaya uydu ve mesafe 20 cm. Değerlendirirken bunu göz önünde bulundur.

cem' Alıntı:
acaba su sıçratmış olabilirler mi diye düşündüm ama ısınmayan bir ampul. demek ki şansına hatalı üretim denk gelmiş. ben şimdiye kadar ne pembeleşme ne de dökülme gördüm.faturası hala duruyorsa ve garantisi bitmediyse bir ihtimal değişim yapılabilir. 4000 saat kullanım ömrü varsa çok kısa sürede pert olmuş.

faturayı kaybettim sanırım fatura çekmesinde yok bi siteyle iletişime geçeyim bakalım

Geri