Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

UVB Lamba

izmir

Bronz 2 Üye
Selamlar, 8 cmlik kaplumbağam için akvaryumuna güneşlenmesi için 2. bir kat yapmak istiyorum. Bunun için UVB lamba gerek. Linkteki UVB lamba uygun mudur? Bir de UVB+UVA değil, Sadece UVB istediğim için bunu seçtim. Cevaplarınızı bekliyorum.

Evet uygun yalnız bu ampul 26 watt bunlarda arka plastik kısım geniş olduğu için geniş çanak lazım. Bir de ağır olduğu için körüklü lambalar taşımaz. Sabit deveboynu yada diğer adıyla akrobat lamba gerekiyor.

Evet uygun yalnız bu ampul 26 watt bunlarda arka plastik kısım geniş olduğu için geniş çanak lazım. Bir de ağır olduğu için körüklü lambalar taşımaz. Sabit deveboynu yada diğer adıyla akrobat lamba gerekiyor.
tamamdır bir de ışığın insanlara vurmaması gerekiyormuş nasıl bir yöntem uygulayabilirim

Çanağın arkasında ısı çıkış delikleri varsa onun biraz altından çanağa ampul ucu gözükmeyecek şekilde uzun alüminyum folyo ile külah biçiminde sarın.

Deri temasınızda olmasın. Radyasyon veriyor.

Geri