Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

uvb

Dilan1903

Taç 2 Üye
Merhabalar biliyorsunuz ki benim 4 cmlik kapluşum var fakat uvbm yok kabuk yumuşamaması için ne yapmalıyım?

Bunun için petshoplarda kabuk sertleştirici kremler var , onları kullanabilirsin. Faydası olur ama lamba almanı tavsiye ederim.

Kabuk sertleştiricim var fakat kullanmayın diyorlar burdakiler bende kullanmayı kestim. Lamba bulmak zor hem de pahalı suan alamam tavsiye edilebilicek başka alternatif arıyorum

Cvp: uvb

Kabuk sertleştirici kesinlikle tavsiye etmiyorum. Kabuk yumuşaması olsa bile uvb ile onu toparlayabilirsin bu tarz kremler kozmetiğe giriyor ve kalıcılık sağlamaz. En iyisi doğal bir şekilde kabuğunun sertlik kazanması. Aşağıdaki lambadan almanı tavsiye ediyorum çok araştırdım ve Cem abi'nin tavsiyesi de bu lambaydı zaten.

http://www.atakanpetshop.com.tr/ind...ct&product_id=224&search=uvb&description=true

Cvp: uvb

kabuk sertleştirici zararlı onu sakın kullanma. çöpe at. yavru kaplumbağalarda kabuk esnek yapıda olmalı. sadece yapacağın sera raffy P'deki kırmızılar mineral yemdir haftada bir gün iki öğünde veya ayrı günlerde tek öğünde vereceksin bunun içinde kalsiyumda vardır bundan aldığı kafidir.

kabuk sertleştirici makyajdır. sahibine kabuğu güzel gözüksün diye satılan birşeydir. vernik gibidir. kabuğu kaplayıp hava almasını engeller. bu zaman içinde kabukta pürüzlü hasarlar oluşturur, deformasyon yapar. mantar oluşumu gibi durumlar varsa onu hapseder. plakaları yapıştırır. kireç varsa çıkmaz. gözlerine temas ederse körlüğe varan hasar verir.

Yok kabuk sertleştiriciyi kullanmıyorum kabuk yumuşaması şuan için mevcut deil günlük olarak yine de kontrol ediyorum bu foruma üye olmadan önce başka bir sitede haşlanmış yumurta suyunu 1 gün bekletip akvaryuma dökün diyodu o bilgi doğru mudur
Mineral yemden sürekli veriyorum bi de ayriyetten tüm vitaminleri içeren bir vitamini var çok nadirde onu veriyorum raffydeki minerali kullandığım için

Mineral yem varken damla vitamine gerek yok. Fazla vitamin alması da zararlıdır.

Yumurta suyu akvaryumu kokutmaktan başka bir işe yaramaz. Bir deli kuyu taş atmış çıkarabilen yok. Dediğin sitelerden birinde kaplumbağalar kıçlarından nefes alırlar diyen de var. Kendisi bu tip solunum yaptığından olsa gerek beyne oksijen gidememiş.

Kalsiyum takviyesi için bir dönem kabuğu un ufak hale getirip stick yemi ıslatıp üstüne buluyarak hayvanlara veriyorduk. Şimdi mineral yem var. Yada mürekkep balığı kemiğini hayvanın yiyeceği oranda küçültüp veriyoruz. Marulda kalsiyum var. Bazı yemlerin içinde eser miktarda var. Yetişkin kaplumbağanın yiyebileceği jbl calcil var.

Evet. Küçük hayvan aldığı kalsiyum yeterli 6 cm kabuk boyuna gelince devit yada uvb zorunlu hale geliyor.

Tamam 6 cm olunca tekrar bilgi alırım ilginiz için teşekkür ederim

Geri