Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Uygun Isıtıcı Seçimi

aragorn

Bordo Bereli
Katılım
30 Eyl 2008
Mesajlar
2,176
mailto:/img33/9633/traquaneu500aegggg.jpg mailto:/img163/6393/traquaneu499ae.gif​

Isıtıcı alırken dikkate almanız gereken şeylerden ilki akvaryumunuzun büyüklüğü, diğeri ise evinizin sıcaklığıdır. Isıtıcıdan en fazla verimi elde etmek için evinizin kış aylarında sahip olduğu en düşük sıcaklığı dikkate almak daha iyi olur. Sıcaklık zaten uygun olduğunda ısıtıcı çalışmayı durdurur, suyu gereğinden fazla ısıtmaz bu yüzden endişe etmenize gerek yok yaz aylarında su aşırı ısınırsa diye. Tablodaki yatay sütundan önce akvaryumunuzdaki su miktarını litre olarak seçin. Sonra akvaryum suyunun olmasını istediğiniz su sıcaklığı ile (26-28 derece) evinizin (tercihen en düşük olduğu sıcaklığı alın) sıcaklığı arasındaki farkı hesaplayıp dikey sütundan da hangi aralığa denk geliyorsa ona göre onu seçin. Seçtiğiniz iki sütunun kesiştiği noktadaki değer almanız gereken ısıtıcının sahip olması gereken minimum watt değerini vercektir.

Örneğin akvaryumunuz 150 litreyse ve evinizle akvaryum suyundaki sıcaklık farkı en fazla 10 derece oluyorsa (yani evinizin sıcaklığı 18 dereceden daha aşağıya düşmüyorsa) kullanmanız gereken ısıtıcı en az 150 wattlık olmalıdır. Tabi 150den daha fazla güce sahip ısıtıcı da kullanabilirsiniz ancak en az 150 wattlık kullanmanız gerek demek bu.

Eviniz kaloriferli ise sıcaklık farkı daha az, sobalı ise daha fazla olcaktır bunu da göz önünde bulundurmak gerek. Bir de genelde yüksek wattlı ısıtıcı daha fazla elektrik harcar diye bir yanılgı vardır ancak böyle bir şey doğru değildir. 100 wattlık ısıtıcının günde 6 saat çalışarak 28 derecede sabit tutabildiği su miktarını, 300 wattlık ısıtıcı günde 2 saat çalışarak aynı derecede sabit tutar. Yani yakılan elektrik miktarı artarken elektrik kullanılan süre kısaldığı için yine aynı hesaba gelir. Tek fark yüksek wattlı olanın suyu daha çabuk ısıtması olur. Bu yüzden elektriği az harcasın diye wattı düşük ısıtıcı almak doğru değildir.

Özellikle kış aylarında ısıtıcıların önemi daha da arttığı için böyle bir konu açma ihtiyacı duydum, umarım faydalı olur.

*Resimler www.sera.de adresinden alınmıştır.
 
Bu Geceyi Nasıl Atlatıyım ? Su Isınsın Fişini Cekiyim Oylemi ?
 
Dereceniz var mı sürekli çalışınca kaç dereceye kadar ısınıyor su?
 
Suyu Sonuna Kdar Doldurdum. Kuru Alanında Altına Destek Koydum. Su Simdi Sıcak Değil. Malesef Derecem Yok :s
 
Derece olmadan net bir şey demek çok zor, soğuk olmamasına da dikkat edin elinizden geldiğince.
 
30 sıkıntı olmaz ama 35-40 a kadar ısınırsa sürekli çalıştıkça ısıtıcı, su miktarı da fazla değilse sorun olabilir.
 
Cvp: Uygun Isıtıcı Seçimi

merhaba arkadaşlar , ısıtıcılar suyu 28 dereceye sabitleyip bırakıyor mu ? yada sürekli çalışması mı gerekiyor yoksa kendisi ısındıkça otomatik olarak bırakıp soğuyunca tekrar mı çalışıyor ?
 
Cvp: Uygun Isıtıcı Seçimi

Isıtıcıyı kaç dereceye ayarlarsanız o dereceye kadar ısıtır suyu sonra kapanır. Sıcaklık düşünce tekrar çalışır ve yine kapanır.
 
Cvp: Uygun Isıtıcı Seçimi

benim ısıtıcım; vronıc 100w nasıl bir marka sizce ?
 
Vronic'i ilk aldığım küçük akvaryumda kullanıyordum. Kalitesiz ama iş görüyor. Termostatında çok sapma oluyor. Derece ile sürekli takip etmeniz gerek.
 
Cvp: Uygun Isıtıcı Seçimi

Dediğiniz gibiyse ,mesela 28 derece yapıcaz ya,30 dereceye ayarlamak iyi fikir :D:D
 
Siz derece almadan termostatıyla oynamayın :) Derece aldıktan sonra ayarlarsınız. Dereceler 2-3 TL bişey. Edinmelisiniz hemen bi tane :) Ama cam derece olmalı.
 
Cvp: Uygun Isıtıcı Seçimi

akvaryumumu yenı aldım ve petshopcunun verdıgı ısıtıcıyı kullanıyorum ama ısı ayarı fılan yapılmıyo..cok tedırgın oldum ne yapıcam nasıl ayarlıycam sıcaklıgını?
 
Cvp: Uygun Isıtıcı Seçimi

Benim de ilk ısıtıcım ayarsızlardandı. Suyu çok ısıtma ya da ısıtamama riskleri var. Bence güvenlik açısından ısıtıcıyı değiştirin ya da değiştiremiyorsanız da bir termometre ile sıcaklığı sürekli kontrol edin.
 
Cvp: Uygun Isıtıcı Seçimi

benim kaplumbağa akvaryumum biraz küçük. 2 ay böyle idare etmeliyim. boyutları özel yapım olduğu için yüksekliği 12 eni 20 genişliği 30. yaklaşık kaç lt su alıyo bilmiyorum ama bi ısıtıcı almak istiyorum. en düşük watt ne kadar oluyo? bi aldığım ısıtıcı muhtemelen akvaryuma dik olarak sığmayacak yan yatırıp koysam bi sorun olur mu?:ff:
 
Cvp: Uygun Isıtıcı Seçimi

Isıtıcılar çoğunlukla tamamen suya batırılabilir ancak bazılarının ayar kısmı dışarıda kalması gerekiyor kutusunda yazar ya da alırken de sorarsınız. Tamamen suya batırılabilen ısıtıcıyı yan da kullanabilirsiniz. Galiba sizin akvaryum 7 litre civarı su alıyor yanlış çarpmadıysam. Tabii tamamen doldurulursa. 10, 25, 50wattlık da ısıtıcılar var ama önemli olan ayarlanabilmesi.
 
Geri
Üst