Merhabalar.
Bir soru ile yine karşınızdayım.
Bildiğiniz üzere yeni bir yaşam alanı oluşturdum.
Bu yaşam alanı daha 1 aylık.
1 aylık yaşam alanına 10 gün kadar oluyor ancak kuru alan kurabildim.
Ama dikkat ettiğim bir şey var.
Kuru alan koymadan önce, kaplumbağam iç filtrenin üzerine ya da dik koyduğum mango kökünün üzerine çıkıp düzenli şekilde uyuyordu.
Yaklaşık 7 gündür dikkatimi çekiyor ve içim huzursuz oldu.
Kuru alan kurduktan sonra (filtre aynı konumda, mango kökü dik konumdan yatay konuma geldi) kaplumbağamda şu davranışları gözlemliyorum;
Pili bitene kadar hareketli duruyor.
Kuru alanı kullanıyor ama çok az. Daha çok merakından dolayı kuru alana çıkıp etrafı izliyor gibime geliyor.
Pili bitince gözleri şişiyor ve dipte, slis kumun üzerinde yer hazırlıyor. Bu yer genelde akvaryumun köşesi ya da bir taşın yanı oluyor, orada uyku moduna geçiyor.
Nefes almak için, (önceki uyku alışkanlığında olduğu gibi) ilk olarak kafasını uzatabildiği kadar yukarı uzatıyor, ama dipte uyuduğu için nefes alamıyor, sonra gözünü açıyor ve yüzeye çıkıp nefes alıp kaldığı yerden aynı yerde uykusuna devam ediyor.
Bu normal bir davranış mıdır?
Neden yine filtre üzerinde ya da kuru alanın basamağında uyumuyor?
İlk 2 3 gün kuru alan üzerinde (tam çıkmadan tutunarak) uyuyordu. Keşfetmişti orayı. Ama şimdi kullanmıyor.
Filtreyi de terketti.
Bu şekilde sağlıklı şekilde uyumadığını düşünüyor ve huzursuz oluyorum.
Normal bir durum mudur?
Değilse, çözmek için ne yapabilirim?
Bir soru ile yine karşınızdayım.
Bildiğiniz üzere yeni bir yaşam alanı oluşturdum.
Bu yaşam alanı daha 1 aylık.
1 aylık yaşam alanına 10 gün kadar oluyor ancak kuru alan kurabildim.
Ama dikkat ettiğim bir şey var.
Kuru alan koymadan önce, kaplumbağam iç filtrenin üzerine ya da dik koyduğum mango kökünün üzerine çıkıp düzenli şekilde uyuyordu.
Yaklaşık 7 gündür dikkatimi çekiyor ve içim huzursuz oldu.
Kuru alan kurduktan sonra (filtre aynı konumda, mango kökü dik konumdan yatay konuma geldi) kaplumbağamda şu davranışları gözlemliyorum;
Pili bitene kadar hareketli duruyor.
Kuru alanı kullanıyor ama çok az. Daha çok merakından dolayı kuru alana çıkıp etrafı izliyor gibime geliyor.
Pili bitince gözleri şişiyor ve dipte, slis kumun üzerinde yer hazırlıyor. Bu yer genelde akvaryumun köşesi ya da bir taşın yanı oluyor, orada uyku moduna geçiyor.
Nefes almak için, (önceki uyku alışkanlığında olduğu gibi) ilk olarak kafasını uzatabildiği kadar yukarı uzatıyor, ama dipte uyuduğu için nefes alamıyor, sonra gözünü açıyor ve yüzeye çıkıp nefes alıp kaldığı yerden aynı yerde uykusuna devam ediyor.
Bu normal bir davranış mıdır?
Neden yine filtre üzerinde ya da kuru alanın basamağında uyumuyor?
İlk 2 3 gün kuru alan üzerinde (tam çıkmadan tutunarak) uyuyordu. Keşfetmişti orayı. Ama şimdi kullanmıyor.
Filtreyi de terketti.
Bu şekilde sağlıklı şekilde uyumadığını düşünüyor ve huzursuz oluyorum.
Normal bir durum mudur?
Değilse, çözmek için ne yapabilirim?